Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 23 листопада 2023, 22:32
1325
0

Перше коло Суперліги завершено. Дніпро – без втрат, Мавпи вийшли на 2 місце

В останньому матчі бабла Черкаські Мавпи вдома переграли Старий Луцьк

| Оновлено 23 листопада 2023, 22:32
1325
0
Перше коло Суперліги завершено. Дніпро – без втрат, Мавпи вийшли на 2 місце
ФБУ

В заключному матчі баблу в Черкасах зіграли місцеві Мавпи та Старий Луцьк. Перед цим матчем команди розділяли одразу три перемоги, і вже один цей чинник робив фаворитом протистояння черкаський клуб. Мавпи підтвердили свій статус, перемігши суперника з рахунком 73:54.

Господарi паркету встановили своє домінування вже в дебюті поєдинку, вигравши першу п'ятихвилинку з різницею в 10 очок – 15:5. При цьому підопічні Артема Сліпенчука реалізували дві триочкові спроби із трьох. Черкаcці надалi протягом усієї стартової чверті перевершували свого суперника за всiма кидковими показниками, боротьбi на щитах та команднiй грi. Як наслiдок – 12-очковий гандикап Мавп за підсумками десятихвилинки – 25:13. Відразу 11 очок у цей ігровий відрізок приніс господарям майданчика захисник Джелейн Далкорт.

У дебюті другої чверті лучани нападили атаки з-за периметра, що допомогло їм вдвічі скоротити своє відставання. Однак на цей сплеск активності гостей Мавпи відповіли потужним ривком 9:0, повернувши свою перевагу на позначку 10+. Старому Луцьку важко було протиставити що-небудь атакам суперника з фарби (18 очок черкасцiв з 39 за 20 хвилин), а велика кількість втрат (13 проти 6) також говорила не на користь луцької команди. Підопічні Володимира Журжія змогли виграти другу чверть, проте ця локальна перемога виявилася мінімальною.

У другій половині протистояння хід гри не змінився. Події на паркеті впевнено контролювали Мавпи, знявши всі питання щодо переможця поєдинку ще у 3-й чверті, яку вони виграли за всiма статтями – з рахунком 21:11.

У складі переможців найрезультативнішим гравцем став Джелейн Далкорт – 16 очок. Андрiй Агафонов набрав 15 очок + 8 пiдбирань. У Старого Луцька 10 очок набрав Стейсi Томас, по 7 – Володимир Коцько та Данило Маркiв.

Мавпи зрівнялися у чемпiонатi за показниками перемог та поразок зi столичним Будівельником. Старий Луцьк у турнірнiй таблиці залишився дев’ятим.

Суперліга. Регулярний чемпіонат

Черкаси, ПС Будівельник

Черкаські Мавпи – Старий Луцьк – 73:54 (25:13, 14:15, 21:11, 13:15)

Черкаські Мавпи: Далкорт 16, Агафонов 15 + 8 підбирань + 4 передачі, Кальніченко 8, Бун 8 + 7 передач, Новіков 6 – старт, Скіра 13 + 9 підбирань, Упир 4, Руслов 3, Кузнецов 0 + 3 перехоплення, Назаренко 0, Мітіріч 0, Фесун 0.

Старий Луцьк: Томас 10 + 8 підбирань, Коцько 7, Глушко 6, Мусієнко 3, Дюпін 2 – старт; Марків 7, Панфілов 6, Прозапас 5, Алтухов 5, Бедлінський 3.

Підсумки першого кола

В регулярному чемпіонаті Суперліги завершилось перше коло. Всі команди зіграли по 10 матчів за виключенням Дніпра та Політехніки-Галичини – вони не встигли дограти свій матч через повітряні тривоги.

Єдиною командою, яка пройшла перше коло зі 100% результатом, став Дніпро, який закономірно очолює турнірну таблицю. За ним з 7 перемогами в 10 матчах йдуть Черкаські Мавпи та Будівельник, причому саме черкаська команда займає другу сходинку, адже обіграла киян в очній зустрічі.

Далі йдуть Київ-Баскет та Прикарпаття-Говерла з 6 перемогами, у Рівного та Запоріжжя по 5 перемог. Також в зоні плей-оф Політехніка-Галичина. Внизу турнірної таблиці БІПА-Збірна Одеської області та Кривбас – криворіжці поступились у всіх матчах першого кола.

Наступні матчі регулярного чемпіонату Суперліги будуть зіграні 4–6 грудня у Дніпрі, а потім 7–9 грудня пройде великий бабл у Черкасах.

Турнірна таблиця

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Денвер – Міннесота. Анонс півфінала Західної конференції
Баскетбол | 04 травня 2024, 17:39 0
Денвер – Міннесота. Анонс півфінала Західної конференції

Рівні суперники розіграють місце у фіналі Заходу

Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа
Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3
Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.