Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
| Оновлено 24 листопада 2023, 12:11
2784
0

Найкращі гравці НХЛ прямо зараз? Захисник Ванкувера і форвард Торонто

Квінн Х'юз та Вільям Нюландер розривають у сезоні

| Оновлено 24 листопада 2023, 12:11
2784
0
Найкращі гравці НХЛ прямо зараз? Захисник Ванкувера і форвард Торонто
Getty Images/Global Images Ukraine. Квінн Хьюз

Прийнято вважати, що найкращим хокеїстом НХЛ останні роки і зараз є Коннор Макдевід. Форвард Едмонтона просто нестримний, а минулий регулярний сезон та 153 очки стали піком виступів канадця в Лізі. Макдевід домінує приблизно так само, як це у свої найкращі роки робив Сідні Кросбі. Однак на старті нинішнього чемпіонату НХЛ на тлі кризи Едмонтона та невеликого спаду Макдевіда можна відзначити інших гравців. Наприклад, Квінна Х'юза та Вільяма Нюландера.

Прогрес Ванкувера

Фани Ванкувера за останні сезони звикли, що нічого особливого від команди чекати не варто. Кенакс не настільки погані, щоб боротися за перші номери драфта, але далеко не такі потужніі, щоб стабільно виходити в плей-оф і розраховувати пройти хоча б перший раунд. Але нинішній сезон Ванкувер почав настільки класно, що претендує навіть на лідерство у конференції, а одним з локомотивів команди став Квінн Х'юз.

Гравець виступає в ролі дуже цінного у сучасній НХЛ активу, а саме атакуючого захисника. Х'юз своєю грою (і статистикою) нагадує топових захисників-форвардів на кшталт Кайла Макара або найкращу версію Еріка Карлссона. Невисокий хокеїст має класне катання, бачення майданчика та непоганий кидок. Власне, від сучасного захисника вимагають не лише встигати в обороні, а й допомагати в атаці та при грі в більшості. Квінн грає в першій бригаді більшості і разом з Еліасом Петтерсоном тримає реалізацію більшості Ванкувера в топ-3 нинішньої регулярки.

Х'юз утримує лідерство в гонці бомбардирів, набравши 31 очко у 21 матчі. Квінн вже забив більше голів, ніж минулого сезону, і йде на поліпшення своїх кар'єрних показників. Поки що Ванкувер тримається у топ-3 загальної таблиці Ліги та явно націлений на плей-оф. З такою грою Х'юза це цілком можливо.

Цікаво, що у чудовій формі знаходиться вся родина Х'юзів у НХЛ. Брати Квінна запалюють у Нью-Джерсі: Джек у сезоні набрав 22 очки, а Люк має 10 пунктів.

Нюландер показує топ-хокей. І це навіть проблема для Торонто

У групі топових форвардів Торонто найкращими вважають Меттьюза та Тавареса, але до цієї групи приєднався Вільям Нюландер, який показує дуже збалансований хокей. Швед має 12 шайб і 15 асистів, а також серію з 17 матчів з набраними очками. Нюландер залишається єдиним гравцем сезону, який зі старту чемпіонату набирає очки у кожній зустрічі.

Останні два сезони Вільям набирає 80+ очок, але зараз йде на покращення кар'єрних показників. Парадоксально, але це проблема для Торонто. У клубу зараз перша платіжна відомість у Лізі, де просто немає місця для нового контракту Нюландера. Гравець після сезону стає вільним агентом, а у Кленових з літа набирає чинності новий договір Меттьюза на 13 мільйонів, а також є контракти Тавареса та Марнера на 11 мільйонів кожен. Плюс контракт провідного захисника Райллі на 7,5 мільйонів. Клубу після сезону доведеться ухвалювати складні рішення, але це буде потім.

А зараз Торонто вважається головним претендентом на те, щоб перервати похмуру серію канадських команд без Кубка Стенлі. У команди є все, щоб цього сезону показати довгий плей-оф з перспективою здобути Кубок.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.