Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 23 листопада 2023, 11:34
4931
7

Вирішальний ривок у другій половині матчу. Прометей переміг Венецію

Команди провели динамічний і результативний поєдинок

| Оновлено 23 листопада 2023, 11:34
4931
7
Вирішальний ривок у другій половині матчу. Прометей переміг Венецію
БК «Прометей»

У середу, 22 листопада, БК «Прометей» (Україна) та БК «Рейєр Венеція» (Італія) зустрілися у передостанньому матчі першого кола регулярного сезону Єврокубку. Українська та італійська команди перед матчем мали по 3 перемоги та 4 поразки.

На тижні, що передував цьому поєдинку, сталися зміни у складі слобожанського клубу. Було розірвано контракти з Кіном і Петровим. Войналович вирушив в оренду в Польщу. Команду Ронена Гінзбурга посилив ексзахисник «Монако» Роб Грей. В сезоні 2020/21 Грей в складі «монегасків» став володарем Єврокубку, ставши MVP фіналу і півфіналу. Він дебютував у складі «титанів» в черговому турі ЛЕБЛ. У матчі проти естонського «Пярну» Грей став найрезультативнішим гравцем, а «Прометей» переміг 80:49.

Перша чверть матчу між «титанами» та «Венецією» минула у рівній боротьбі. На жаль, слобожанці відзначилися кільками втратами у простих ситуаціях, що, безперечно, вплинуло на підсумковий рахунок першого ігрового відрізка. Його з мінімальною перевагою виграли італійці – 20:21. Другу чверть набагато краще розпочали гравці «Венеції», які здійснили ривок – 7:0. Підопічним Гінзбурга було доволі важко вирівняти гру, але вони все ж змогли вийти зі складної ситуації. У підсумку першу половину матчу «Венеція» виграла з рахунком 44:40.

Початок третьої чверті був невдалим для української команди. На перших хвилинах італійці довели свою перевагу до дев’яти очок. Однак потім «Прометей» перехопив ініціативу та заволодів ігровою перевагою. На 26-й хвилині після третього в матчі влучання здалеку Липового «Прометей» після довгої перерви нарешті вийшов уперед - 59:58. Чверть звершилася перемогою «титанів» з різницею у 5 очок.

У дебюті заключної чверті «у вогні» був Санон. Дві його точні триочкові спроби допомогли команді тримати суперника на дистанції. Ще у першій половині чверті гандикап української команди досяг позначки "10+". Італійський клуб боровся до кінця. За 86 секунд до фінальної сирени Тессіторі скоротив відставання «Венеції» до чотирьох пунктів. Однак його ж хибна спроба вразити кошик «Прометея» здалеку на останній хвилині практично поставила хрест на надіях італійців. У завершальній чверті слобожанці набрали на 5 очок більше, ніж італійці, та завершили матч перемогою з рахунком 89:82.

«Титани» в Єврокубку виграли другий матч поспіль. Після 8 поєдинків вони мають 4 перемоги та 4 поразки. У турнірній таблиці «Прометей» випередив сьогоднішнього суперника.

Єврокубок. Група А.

«Прометей» (Україна) – «Венеція» (Італія) – 89:82 (20:21, 20:23, 31:25, 18:13)

«Прометей»: Марч (5 очков+1 підбирання+1 передача), Санон (12+5+2), Грей (7+0+0), Сидоров (12+2+5), Агада (12+4+5), Ткаченко (5+2+0), Бобров (3+1+1), Липовий (11+0+0), Балвін (15+8+3), Одіасе (7+4+0).

«Венеція»: Казарін (10+3+3), Де Ніколао (6+6+4), Такер (15+5+3), О'Коннелл (13+4+4), Брукс (0+0+3), Сіммс (11+3+2), Вілчер (18+3+3), Тессіторі (9+6+1).

«Арена Рига» (Рига, Латвія).

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Ад
молодці хлопці.набирають форму.
Андрей Залищук
ну непогано вирвались в другій половині гри, так тримати, тепер я так розумію гра проти Жовентуда на виїзді, ось там буде архіскладно, але віримо в слобожанців)
Swed
Повезло в 4-й, что на итальяшек напало хроническое невлучання. Тогда и оторвались.  А потом за минуту спустили с  +10 до  +4,  да ещё гад №0   два  штрафа не забил в последние секунды.  Но те атаку тоже не использовали.   А наши закрыли игру "двушкой".   Но разница  то у них минусовая в таблице. ( Хувентуд пока летит Хапоэлю  -10  и пусть летит дальше.
Олег Заворотный
А що з Рідом? Матч грає, потім п'ять відпочиває і так по колу
Іван Срака
Яке мєсто позволить Прометею вийти в плей офф?
Гагик Пердонян
голова