Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 листопада 2023, 00:02
14775
16

Італійський ексарбітр: «Рефері матчу Україна – Італія очевидно помилився»

Джанполо Кальвареза розкритикував рішення не ставити пенальті на користь України

| Оновлено 24 листопада 2023, 00:02
14775
16
Італійський ексарбітр: «Рефері матчу Україна – Італія очевидно помилився»
Getty Images/Global Images Ukraine

Італійський ексарбітр Джанполо Кальвареза розкритикував рішення Хесуса Хіль Мансано не ставити пенальті на користь України у матчі відбору до Євро-2024 проти Італії (0:0):

«Почнемо з передумови: арбітру завжди складно оцінювати роботу колеги. Всі ми помиляємося, всі ми люди. Але помилка іспанця Хіля Мансано стала очевидною вже в прямому ефірі.

З технічної точки зору динаміка епізоду досить проста. Є м'яч, що котиться. Хто першим до нього встигає, той «виграє». На кадрах видно, що м'яч йде у бік Мудрика, а не Крістанте. Італієць запізнюється, відбувається контакт, що здається фолом.

Що не подобається, так це, перш за все, мова тіла арбітра одразу після контакту. На повторах видно, що Хіль Мансано стоїть нерухомо, без жодної реакції. Він не вказує на 11-метрову позначку і не дає чітких сигналів, щоб дати гравцям зрозуміти, що пенальті не призначений. Його перша реакція – очікування, на кадрах видно, як він повертається до українців і каже: «Давайте почекаємо на ВАР».

Нічого не може бути більш неправильним. По-перше, тому що робота арбітра полягає в прийнятті рішення, навіть в епоху ВАР, коли спокуса дочекатися допомоги від технології може бути сильною. По-друге, тому що це ставить його колегу перед монітором у скрутне становище, фактично перекладаючи на нього відповідальність за епізод. Це, на мою думку, найбільша помилка іспанського арбітра – він вирішив не вирішувати! Втім, ВАР також помилився.

Але давайте також спробуємо пояснити це рішення, адже за помилкою завжди стоять причини. Причини, які могли спонукати ВАР не втручатися, можуть бути різними: Крістанте зупиняється за мить до того, як усвідомлює, що запізнився, він не наступає на ногу супернику, контакт відбувається лише лівою ногою по гомілці, і, найголовніше, Мудрик стрибає, здається, одразу після контакту. Але чи може поведінка українця виправдати рішення не ставити пенальті? Звичайно, ні. В даному випадку помилка Крістанте очевидна і повинна була призвести до призначення максимального покарання».

Нагадаємо, на останніх хвилинах матчу Україна – Італія Михайло Мудрик отримав м'яч у штрафному майданчику італійців, але на ньому одразу ж сфолив Бріан Крістанте. Суддя вирішив не ставити пенальті.

Оцініть матеріал
(85)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим
Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2
Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
когда он увидел, что это пенальти, то просто испугался.
Он просто устранился от решения, дескать пусть ВАР решает.
а на ВАР сидел тот самый верный человечек, который уже один раз отцепил Украину в плей офф с Уэльсом.
fifa2020
Скільки софпаденій в нас: группа смерті з двома фіналістами Євро, дніщницька Мальта заливає газон по самі вуха, а уефа - нічого не бачить, ВАР не бачить 100% пенки яку всі бачили даже італійці, тепер чекаємо на самий "чесний жребій" завтра - ми їдемо в Уельс! Цей чеферін - це путлерівська шалава, якій мільйони заплатили щоби ми не попали на Євро! А то в путлера комплекс неповноцінності разом з його рейхом... як так, його рейх сидить дома і втикає Євро по ТВ, а тут Україна буде грати, і її гру ще прийдеться показувати своїм чмоням! І з уельсом тоже не дали пенку - по цій же причині!
fifa2020
Бідняжка, помилився... Давайте його пожаліємо! А я думаю, наші УАФшники мають вимагати пройти на детекторі брехні всю цю шоблу, разом з чеферіном, обявити йому вето недовіри, підозру в корупції і в не чесній грі!
valerafan1
Мафія непереможна, на жаль. І футбольна в тому числі.
Вася Пупкин
Золоті слова!
Первый Среди Равных
Чифір сказав - чифір зробив. 
Олександр
Це не помилка .в нього і думки не було перевірити рішення .він зразу дав зрозуміти що ніякого пенальті не буде навіть якщо ноги відірвуть 
didora
Якщо була вказівка з боку Чеферіна, то суддя так і судив. Боявся свиснути не туди, чи туди (тобто вагався). А з боку це дуже видно. А вони всі пишуть не впорався, помилявся, не впевнений і т.д. А попробуй в таких умовах відсудити правильно, якщо на тебе давлять психологічно, або ще якимось чином.
vbrjkf
Все розклав по поличкам. Але це тоді, коли на тебе нічого не впливає...
karimj
Нема на що надіятись. На ЧС Марадона забив гол Англії рукою,  що і сам підтвердив,  сказавши що це перст Божий, а тут якийсь відбірковий мачт.
Fireman
Україну затягнуть на євро і все про це забудуть
fifa2020
Динамівські серця, які окупували УАФ - знову набрали води в рот! А може тому що їх спонсори суркіси, дружки медвечука і опзжешні сявки, яких кормив путлер 30 років, точніше фінансував їх підривну діяльність проти нашої країни? І зараз впевнений що кормить їх! Тому чому би не зробити вигляд, що нічого не відбулося? Всі же будуть в шоколаді - уєфа, путлер, сурки, чеферін, макаронники... Подумаєш, що в перший раз вони Україні палки в колеса вставляють з уєфашною мафією???