Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 22 листопада 2023, 12:15
11634
4

Без нервів не обійшлося. Збірна України U-21 впоралася з Азербайджаном

Українці здобули п'яту перемогу у кваліфікації чемпіонату Європи

| Оновлено 22 листопада 2023, 12:15
11634
4
Без нервів не обійшлося. Збірна України U-21 впоралася з Азербайджаном
УАФ

У Мурсії відбувся поєдинок відбіркового турніру молодіжного чемпіонату Європи, в якому збірна України U-21 зустрілася з Азербайджаном. Матч завершився перемогою «синьо-жовтих» із рахунком 1:0.

Українці активно розпочали зустріч і вже на першій хвилині Краснопір ледь не замкнув простріл Квасниці. Красивим голом міг відзначитися Очеретько, який із кутового закрутив м'яч у ворота та влучив у хрестовину. Невдовзі вже Волошин випробував на міцність каркас воріт суперників: півзахисник замкнув простріл Романа і влучив у поперечину. Близьким до успіху був Бражко, який пробив зі штрафного, але й цього разу азербайджанців виручила поперечина.

Українці повністю володіли перевагою і м'яч рідко залишав половину поля гостьової команди. Азербайджанці всі сили сконцентрували біля свого штрафного майданчика, тож «синьо-жовтим» було непросто долати в'язку оборону суперників. Відкрити рахунок українцям допомогла необережна гра А.Рзаєва, який у штрафному майданчику збив Волошина. Арбітр вказав на 11-тиметрову позначку і Бражко холоднокровним ударом реалізував пенальті. Після взяття воріт «синьо-жовті» продовжили володіти перевагою, але більше гольових можливостей у першому таймі не створили.

А після перерви азербайджанці ледь не зрівняли результат: свою реакцію продемонстрував Нещерет, який у стрибку парирував удар Джафарова. Українці намагалися подвоїти свою перевагу, але із завершальною передачею справи не клеїлися.

Час минав, і мінімальний рахунок залишав шанси на порятунок для азербайджанців. Особливо довелося понервуватись наприкінці зустрічі, коли гості все активніше почали бігти в атаку. Ще раз нашу команду врятував Нещерет, який зіграв надійно після удару Ахундзаде з кута штрафного майданчика.

І все ж таки, українці втримали переможний результат, здобувши п'яту перемогу в турнірі. У наступному матчі «синьо-жовті» знову зустрінуться з Азербайджаном. Зустріч відбудеться 26 березня наступного року.

Кваліфікація Євро-2025 U-21. Група F.

Україна U-21 – Азербайджан U-21 – 1:0

Гол: Бражко (34, пенальті)

Попередження: Рубчинський (93) – Дамадаєв (87)

Україна U-21: Нещерет, Вівчаренко, Батагов, Салюк, Роман, Очеретько, Бражко, Ярмолюк (Рубчинський, 51), Н.Волошин (Кучерявий, 73), Краснопір (В'юнник, 73), Квасниця (Скорко, 92)

Азербайджан U-21: Самігуллін, Сафаров, Дамадаєв, Д.Гусейнов, Гасанов, А.Рзаєв, Джафаров (Насірлі, 77), В.Рзаєв, Юсіфлі (Гасанзаде, 91), Ахундзаде (Сальянський, 91), Абдуллаєв (Велієв, 63)

Арбітр: Іраклій Квірікашвілі (Грузія)

Стадіон «Ла-Кондоміна» (Мурсія, Іспанія)

УКРАЇНА U-21 – АЗЕРБАЙДЖАН U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

34’
ГОЛ ! З пенальті забив Володимир Бражко (УКРАЇНА U21).
Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Залищук
максимум взяли, це добре, 2 пропущені за 5 ігор всього і то від чемпіонів Європи, бронза ЄВРО і перше потрапляння на Олімпіаду - можна цей рік назвати найвдалішим за всю історію незалежності для нашої молодіжки
Віктор Коробка
За перші 4 хвилини наші тричі попали в поперечину. Ще тоді виникла думка, що при всій легкості ведення гри (у першому таймі ми практично не виходили з чужої половини галявини), кінцівка може бути валідольною. Так воно і вийшло. Добре, що з пенальті забили і отримали 3 бали. Але це молодь, яка схильна до нестабільності і дуже залежить від психологічного фактору. Бажаємо нашім хлопцям удачі в майбутніх матчах.
AutumnBridge
 Скучнейшая игра.  Или парни расстроились из-за Италии, или забыли что у Люксов крупно выиграли в большинстве.   Хотя +3 есть, как и у конкурентов из Сербии и Англии. 
  С другой стороны громить азербайджанцев было неудобно, потому что  их президент приказал помогать Украине в гуманитарном разминировании территорий и восстановлении энергосистемы. Что привело в бешенство интервентов. Президент Алиев,  их тренер Алиев, и у нас свой Алиев.
Сергей Кашура
Ужас!!!