Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 21 листопада 2023, 22:07
928
0

Хорватія – Вірменія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 21 листопада о 21:45 за Києвом

| Оновлено 21 листопада 2023, 22:07
928
0
Хорватія – Вірменія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

21 листопада на арені Максимір у Загребі пройде матч 10-го туру кваліфікації на Євро-2024, в якому збірна Хорватії зустрінеться з командою Вірменії. Поєдинок розпочнеться о 21:45 за київським часом.

Хорватія

Команда Хорватії на двох попередніх чемпіонатах світу здобувала медалі. У 2018 році було встановлено національний рекорд – Хорватія дійшла до фіналу. У Катарі-2022 хорвати оновленим складом взяли бронзу. Влітку вони лише у серії пенальті поступилися у вирішальному поєдинку Ліги націй. Здавалося, що Модрич та компанія без проблем пройдуть кваліфікацію на Євро-2024.

Справи йшли добре аж до вересня. У чотирьох поєдинках було взято 10 очок: втративши перемогу над Уельсом вдома, потім хорвати виграли тричі. А от у жовтні фаворит спочатку програв удома 0:1 Туреччини, після чого поступився 1:2 валлійцям, через що відстав від обох суперників. Але минулого туру вдалося обіграти 2:0 Латвію, забивши обидва м'ячі за перші чверть години. А опоненти з Уельсу якраз допустили осічку в грі з Вірменією.

Вірменія

Збірна Вірменії минулого року проявила себе невдало, посівши 4-те місце у своїй групі. У результаті досвідченого іспанця Хоакіна Капаррос змінив на посаді головного тренера Олександр Петраков. У 2022 році він на чолі збірної України обігрував своїх нинішніх підопічних. З новим наставником вірмени видали кілька добрих результатів – на виїзді обіграли Уельс, ледь не перемогли у Туреччині – там принциповий суперник зрівняв рахунок на 88-й хвилині.

Але у жовтні вірмени несподівано програли явному аутсайдеру – Латвію, після чого де-факто втратили шанси вийти на Євро. Але при цьому вони зуміли поставити підніжку Уельсу (1:1), коли автогол забив Тікнізян. За цей результат мають бути неймовірно вдячні вірменам Лука Модрич та компанія.

Статистика особистих зустрічей

До нинішнього циклу та вересневої перемоги у ньому Хорватії (1:0) було зіграно товариський поєдинок позаминулого року (1:1).

Прогноз

Букмекерські контори впевнені, що хорвати не повторять помилку валлійців – ставимо на те, що буде перемога господарів з форою -1,5 гола (коефіцієнт – 1,75).

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛЧ все ближче! Жирона з голом Довбика обіграла Лас-Пальмас і обігнала Барсу
Футбол | 27 квітня 2024, 17:05 6
ЛЧ все ближче! Жирона з голом Довбика обіграла Лас-Пальмас і обігнала Барсу

Каталонці перемогли з рахунком 2:0

Говорили про Судакова? Шаблій відвідав Лондон та стадіон Тоттенхема
Футбол | 27 квітня 2024, 23:28 9
Говорили про Судакова? Шаблій відвідав Лондон та стадіон Тоттенхема

Агент півзахисника «Шахтаря» повідомив, що побував у столиці Англії з робочих питань

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.