Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 листопада 2023, 18:51
368
0

Олександр КАРАВАЄВ: «Всі розуміють, наскільки важливий матч з Італією»

Гравець збірної України – про майбутню зустріч з командою Італії

| Оновлено 20 листопада 2023, 18:51
368
0
Олександр КАРАВАЄВ: «Всі розуміють, наскільки важливий матч з Італією»
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Караваєв

Півзахисник збірної України Олександр Караваєв поділився думкою щодо матчу з командою Італії, який стане для підопічних Сергія Реброва заключним у групі відбору до Євро-2024.

– Всі розуміють, наскільки це важливий матч. Багато з наших гравців, хто вже був в такому положенні, коли ми грали попередній відбір на Євро, коли у нас в групі були Португалія і Сербія. Але там в нас було краще становище, ми не програвали жодного матчу. Як раніше ми вже казали – все буде залежати від нас в останньому матчі. Як нам сьогодні (інтерв’ю записано напередодні гри. – Прим.джерела) сказав Сергій Станіславович [Ребров] – багато хто в нашій команді ще не до кінця розкрив свій потенціал, тому це як раз такий матч, коли ми можемо зробити це. Причому набагато більше, ніж в попередніх матчах відбору. Саме це і може стати запорукою перемоги.

– Ментальна готовність в цьому матчі виходить на перший план. Як не перегоріти, щоб через мандраж не припускатись помилок?
– Немає конкретної відповіді, що саме треба зробити, щоб все склалось саме в цей день. Буває так – ти бачиш, що ти супер готовий, в усіх аспектах, тактичному, ментальному, в фізичному стані все гаразд, але ти виходиш і розумієш – це не твій день. І після кількох помилкових дій на перший план можуть вийти емоції. І ось тут буває переломний момент. Якщо ти добре підготовлений психологічно, ти на це не будеш звертати уваги. Тож треба правильно реагувати, відштовхуватись від установки і тоді все піде за планом.

– З позиції досвіду легше контролювати емоції?
– Так, набагато легше. Пам’ятаю себе в молоді роки, коли емоції могли зіграти злий жарт навіть, коли розумів, що можу показати свої найкращі якості. Але який плюс зараз я бачу – нинішнє покоління, хлопці яким 20 років, вони якось більше впевнені, ментально більш стійкі. Вони не так загострюють увагу на своїх помилках.

– Це вже другий матч з Італією, як охарактеризуєш цю збірну? Які її якості вважаєш найсильнішими?
– Перш за все – індивідуальні якості, адже всі грають в топ-лігах і топ-командах. Це їхній великий плюс. Загалом, Італія завжди славилась своєю тактичною побудовою. Вони правильно діють при обороні, при атаці, кожен точно знає, що йому робити на полі. На теоріях ми дуже добре бачимо, що не один-два гравці комбінують, а три-чотири-п’ять. Вони точно знають, хто і куди побіжить, це і показує клас команди. У них дуже організована команда.

– А які головні висновки зробили після першого матчу з Італією?
– З ними треба грати більш сконцентровано і, як би це банально не звучало, не припускатись помилок. Адже цей суперник одразу ними скористається. Коли виходиш з оборони і віддаєш передачу через центр, маєш бути на сто відсотків впевнений, що ця передача пройде. Бо, якщо ні, вони одразу скористаються цією помилкою і будуть вибігати в контратаку. Тож треба дуже надійно грати на своїй половині полі, а вже на чужій треба грати більш ризиковано, щоб створювати моменти.

– Зважаючи, що Італію влаштує і нічия, як ти думаєш, може бути таке, що вони віддадуть вам ініціативу і будуть грати на контратаках?
– Все може бути, але я на це даю дуже маленький відсоток. Думаю, їхній тренерський штаб і наукова група захочуть контролювати свою гру і демонструвати те, що вони вміють якнайкраще. А ми, у свою чергу, будемо їм протиставляти своє.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі
Бокс | 16 травня 2024, 05:51 0
Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Чотири ключові гравці збірної України отримали травми перед Євро-2024
Футбол | 16 травня 2024, 06:11 24
Чотири ключові гравці збірної України отримали травми перед Євро-2024

Віталій Миколенко, Михайло Мудрик, Георгій Судаков, Руслан Маліновський – із пошкодженнями

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.