Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 листопада 2023, 17:58
1154
3

Андрій ПОЛУНІН: «У Леверкузені буде обережна гра від обох збірних»

Експівзахисник збірної України – про матч проти італійців

| Оновлено 19 листопада 2023, 17:58
1154
3
Андрій ПОЛУНІН: «У Леверкузені буде обережна гра від обох збірних»
Getty Images/Global Images Ukraine

У понеділок, 20 листопада, в Леверкузені національна збірна України з футболу проведе поєдинок відбору на Євро-2024 з італійцями.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Андрій Полунін поділився своїми очікуваннями від майбутнього протистояння в Німеччині:

– Для мене збірна Італії завжди ототожнювалася з непрохідною обороною. Вважав, що коли «Скуадра Адзурра» забиває першою, то відігратися майже нереально. Про збірну Італії нинішнього зразка так сказати не можна. Вона демонструє менш прагматичний футбол, можливо, це викликано тим, що новий керманич Лучано Спаллетті з різних причин змушений більше довіряти молодим виконавцям, які заточені на наступальних операціях.

– А вам стиль якої збірної Італії більше імпонує?
– Яку очолював Роберто Манчіні в перші роки своєї роботи. Тоді в «Скуадрі Адзуррі» були дуже сильні виконавці. Не дивно, що італійці ставали найсильнішими в Європі.

– В першій грі під орудою Лучано Спаллетті, пригадується, італійці мали змогу виграти у нашої збірної більш переконливо, ніж 2:1.
– Тоді, справді, українці виглядали невпевненими в своїх силах. Сподіваюся, що з тієї невдачі були зроблені правильні висновки.

– Завтра підопічним Сергія Реброва, аби напряму пробитися на Євро-2024, треба обов'язково вигравати. Чи можна очікувати від наших хлопців гри першим номером?
– Навряд чи. Думаю, що буде обережна гра з обох сторін і все залежатиме від того, хто краще реалізує свої моменти біля чужих воріт. Хіба що на перебіг подій на футбольному полі вплине швидкий гол. Сила нашої збірної - в досвіді. Сподіваюся, що завтра Віктор Циганков та Артем Довбик скористаються нагодою й доведуть, що їм до снаги стати лідерами головної команди країни. Ще один наш «козир» - ігрова дисципліна. Ця збірна Італії - швидкісна, там чимало індивідуально сильних футболістів, котрі вміють виходити з-під пресингу. Ось чому треба докласти максимум зусиль, аби мінімізувати кількість помилок біля своїх володінь. В українців теж не бракує мобільних гравців і слід подбати про те, щоб з допомогою швидкісного переходу від оборони до наступу змушувати суперника діяти з оглядкою на тил. На мій погляд, у наших хлопців - непогані шанси пробитися на Євро-2024 без стикових матчів.

Нагадаємо, 19 листопада о 17:30 Сергій Ребров на прес-конференції розповість про матч Євро-2024 проти збірної Італії.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitason
Бред ты городишь,для того чтобы  обыграть Италию нужно биться,а не аккуратно играть!!
Saar
Зараз стиль Італії - атакуючий і вона з перших хвилин побіжить забивати. Бо молодим гравцям є що доводити, так як стабільної основи в Італії тільки пару гравців, такі як Ді Лоренцо, Барела, К'єза, Ді Марко і Доннарума.
Mac_Gyver
Думаю, итальянцы сразу попробуют задавить. Как с македонцами.