Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 листопада 2023, 06:58
34808
14

«Наш футбол котиться в прірву». Ворскла хоче змінити чемпіонат України

У Полтаві мають намір провести реорганізацію

| Оновлено 20 листопада 2023, 06:58
34808
14
«Наш футбол котиться в прірву». Ворскла хоче змінити чемпіонат України
ФК Ворскла Полтава. Олег Лисак

Віце-президент «Ворскли» Олег Лисак зізнався, що у полтавського клубу є пропозиція щодо реорганізації національного чемпіонату, щоб уникнути його подальшої, на думку ворсклян, деградації.

«Наш футбол котиться в прірву. Я з понеділка [20 листопада] писатиму листи, щоб створити чемпіонат U-23. Як раніше, не вийде - тому що якщо робити окремі команди U-19 і U-21, то витратна частина клубів за сезон зросте щонайменше до 400 тисяч доларів або євро.

Нам потрібно ухвалити рішення щодо створення U-23, а після цього сезон грати U-18, щоб команди U-19 мали можливість грати в Юнацькій лізі УЄФА. Я маю на увазі, що нам потрібно зробити продовження дитячо-юнацьких шкіл не до U-17, а до U-18, а наступна команда буде U-23. Цей турнір зможе відбиватися. Також в U-23 зможуть відновлюватися після травм гравці першої команди.

U-19 грає перед першою командою, а U-23 гратиме наступного дня після головної. Тоді футболісти юніорської та першої команди, які не брали участі в матчах, зможуть зіграти за U-23», – розповів Лисак.

Як відомо, зараз УПЛ проводить основний чемпіонат України, а також чемпіонат країни серед команд U-19. «Ворскла» в таблиці Української Прем'єр-ліги посідає 9-те місце з 18 очками, а в юнацькому чемпіонату полтавська команда на 10-й позиції, маючи 16 пунктів.

Оцініть матеріал
(302)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ігор Бойко
Хто йому заважає заявити Ворсклу-2 в Другу лігу? 
c_a_p2
Що цей кнур робить в футболі? 
KIEv
Які U-23? Якщо людина в 22 роки не проходить в першу команду клубу, то їй не за U різні треба грати, а міняти клуб на менш вибагливий
BekXan
Мізки свої реорганізуй.В Полтаві керівництво невігласи  і бездарі які не спроможні який рік налагодити саму структуру клубу.Гнати вас до бісової матері всю верхівку полупокерів.барани..
Сергей П
Треба зробити чемпіонати на всі вікові групи, хай буде ю-18, ю-19 і так далі, до ю-38, ну а чому ні, всі зможуть грати і відновлюватись, коли і за яку команду захочуть, але не за молодших, бо це ж не чесно
Обсервер Влад
Якби ж то тільки один футбол - я б був на сьомому небі від щастя..... На жаль уся країна туди котиться((
turist86
Звісно, Жеваго в Куршавелі немає діла до Ворскли
energetik
В кожного свої проблеми. В когось супчик ріденький, а в когось діаманти дрібненькі.
energetik
Хай котиться. Особливо мені зараз зовсім не до футболу.
mini.f
Читаю такі дописи, і волосся дибки.. Країни може не бути через 3-5 років, а вони про збільшення команд в нашому футболі... Думають , що не будуть в ЗСУ призивати футболістів, як зараз. Через рік може бути як в Німеччині в квітні 1945 - тотальний призов від 14 до 80 років, і тоді байдуже буде хто ти такий - футболіст 2-го розряду чи син міністра   ( звісно, якщо не втечуть до цього часу....). Але вернемося до заяв цього функціонера. При Кучмі, коли в України все квітло и пахло, нікому в голову такі речі не приходили, а тут таке.... Це все одно, як читаєшь і очам своїм не віриш - замість снарядів та нової техніки для фронту - збираються нові дороги будувати та відновлювати понівечені під час бойових дій майже біля лінії фронту... Що, знову є надія у декого, що орки по другому разу підуть в наступ на Київ???
sania
А що ж ви реформатори х..ві за Павелку слідком за кротами мазу потянули????
Pavel_i_CO
До цього давно йшло. Залишається загадкою, чому павєлка відмінив чемпіонат Ю21