Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
1254
0

Шотландія – Норвегія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 19 листопада о 21:45 за Києвом

Шотландія – Норвегія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

19 листопада на «Хемпден Парк» (Глазго) пройде матч 10-го туру кваліфікації на Євро-2024, у якому збірна Шотландії зустрінеться зі збірною Норвегії. Поєдинок розпочнеться о 21:45 за київським часом.

Шотландія

Команда після тривалої перерви спромоглася поступово вийти на гідні позиції. Спочатку був успіх у Лізі Націй, у дивізіоні С, але саме це дозволило, скориставшись новою лазівкою, виграти стикові поєдинки та пробитися на Євро-2020, що було першим турніром за кілька десятиліть. Потім був суперечливий минулий рік, із програним плей-оф на чемпіонат світу, але з реваншем в українців у суперечці за 1-е місце у групі Ліги Націй, вже на вищому рівні. Ну, а 2023-го року тартанові стартували з 5 перемог, у тому числі й над Іспанією. Це, по суті, гарантувало підопічним Стіва Кларка право вирушити на друге Євро поспіль... І розслабило їх - пішли поразки, Англії та Франції у товариських поєдинках та Іспанії у відборі. З Грузією теж могли програти, але наприкінці оформили підсумкові 2:2.

Норвегія

Збірна дедалі більше викликає запитання. Масштаб зірок у них зараз явно більший і яскравіший, ніж у тих самих горян - досить сказати, що Ерлінг Холанд в останньому голосуванні за Золотий М'яч поступився тільки Мессі, переможцю. Але якщо з клубом, Манчестер Сіті, нападник виграв усе, то у національній команді йде вже далеко не перший невиразний цикл. По суті, хрест у 2023 році поставили вже після стартового відрізка, коли програли обом конкурентам, Іспанії та Шотландії (ще й вдома, 1:2), до того ж не перемігши і Грузію. Наступні перемоги вже нічого до ладу не дали, тим більше, що жовтень закінчився 0:1 з фурією рохою. У підсумку можна готуватися до наступного року, і не дарма вирішили ще й з Фарерами провести товариський поєдинок, оформивши там гросмейстерські 2:0.

Статистика особистих зустрічей

Норвегія виграла лише 1 очний поєдинок із 5 останніх, зате відразу 4:0. Шотландці червневими 2:1 здобули третю перемогу за цей відрізок.

Прогноз

Букмекерські контори вірять у те, що шотландці можуть перемогти перед рідними вболівальниками. Але відсутність мотивації може знову зашкодити, отже ставимо на тотал більше 2,0 голів (коефіцієнт - 1,61).

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вест Хем готовий запропонувати дуже хороший контракт Паулу Фонсеці
Футбол | 02 травня 2024, 15:11 0
Вест Хем готовий запропонувати дуже хороший контракт Паулу Фонсеці

Екс-коуч «Шахтаря» затребуваний на Туманному Альбіоні

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 14
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.