Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 листопада 2023, 16:32
1707
1

Сербія – Болгарія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 19 листопада о 16:00 за Києвом

| Оновлено 19 листопада 2023, 16:32
1707
1
Сербія – Болгарія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

19 листопада на «Дубочица» (Лисковац) пройде матч 10-го туру відбору на Євро-2024, в якому збірна Сербії зустрінеться зі збірною Болгарії. Поєдинок розпочнеться о 16:00 за київським часом.

Сербія

Збірна з минулого циклу грає під керівництвом Драгана Стойковича. Він був одним із найкращих гравців тоді ще Югославії наприкінці минулого століття, і, звичайно ж, кумиром якщо не нинішніх футболістів національної команди, то їхніх батьків. Піксі до теперішньої посади працював лише в Японії та Китаї. Але саме цей фахівець відродив спортивну славу сербів, вигравши групу відбору на чемпіонат світу Португалії, а потім - і в рамках Ліги Націй. Так, у Катарі, на мундіалі, знову колектив не вийшов у плей-оф - але при цьому обійшлося без звичних скандалів та й відставки Стойковича. Не все виходило і в 2023 році, чого варті 2 поразки Угорщині. Але після жовтневих 3:1 із Чорногорією від неї відірвалися на 5 очок. Цьогорічне вікно починали з товариського поєдинку проти Бельгії, більше поглядаючи, як там грають Йоветич та компанія. У підсумку самі програли, а от сусіди подарунка не зробили.

Болгарія

Команда вже готується до наступного циклу. Нинішній леви вже провалили, причому дуже швидко та безнадійно. Тільки в червні вийшло не програвати, зігравши 1:1 що зі скромною Литвою, що якраз удома із сербами. Але і до цього, навесні, були поразки, і восени програвали і в офіційних матчах, і у товариських. Навіть прибалтам поступилися, ще й удома, закінчивши з підопічними Янкаускаса 0:2. Це прирікало зовсім на останнє місце в групі. Не дивно, що Крстаїча прибрали з тренерського посту – його змінив місцевий фахівець Ілієв. Дебютував Іліан минулого туру, з лідером, Угорщиною. І мало не виграли: завадив автогол Петкова на 97-й хвилині, який приніс нічию 2:2.

Статистика особистих зустрічей

У минулих поєдинках, 2008-го та 2010-го, вигравали серби - навіть коли вони проводили матч удесятьох.

Прогноз

Букмекерські контори не вірять, що болгари піднесуть два сюрпризи поспіль. Чекаємо тут перемогу сербів за фори -1 (коефіцієнт - 1,8).

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ZANREGENT1993
Болеем за Сербию