Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 листопада 2023, 10:48
1019
0

Володимир ШАРАН: «Конфліктів, які впливали на результат, у Минаї не було»

Екстренер закарпатського клубу прокоментував свою відставку

| Оновлено 19 листопада 2023, 10:48
1019
0
Володимир ШАРАН: «Конфліктів, які впливали на результат, у Минаї не було»
ФК Минай. Володимир Шаран

Тепер уже колишній тренер «Минаю» Володимир Шаран дав коментар з приводу своєї відставки із закарпатського клубу, оцінив причини невдач команди в нинішньому сезоні, а також поділився найближчими планами.

«Рішення про припинення співпраці було спільним із керівництвом клубу, – наводить слова фахівця ua-football.com. – Думки про це як у керівництва клубу, так і в мене виникли після домашнього поєдинку з «Оболонню», у якому ми програли 0:1. Результату на той час не було і ми сподівалися на гру з «пивоварами», думаючи, що можемо їх обіграти. Тож у нашому тренерському штабі, у якого є достатній досвід, усе прекрасно розуміли. Були думки на рахунок припинення співробітництва і у керівництва.

Якщо говорити про причини невдач команди, то тут все у комплексі. У міжсезоння я казав, що потрібно збільшити бюджет – і президент клубу це зробив. Однак ті клуби, які увійшли до Прем’єр-ліги, були іншого гатунку – як за гравцями, так і за бюджетом та інфраструктурою. І я прекрасно розумів, що у нас єдиний шанс – це перехідні матчі. Більше того – був упевнений у цьому десь на відсотків сімдесят. Та попри це все ж надіялись, що другий сезон поспіль зможемо виступити вдало. Однак, на превеликий жаль, і ми, тренери, і люди, які займалися трансферами, трішки недопрацювали. Не можу сказати, що нам вдалося підсилити команду. Влітку з «Минаю» пішли гравці, які були не гіршими за тих, кого ми на їхні місця взяли. Це, звичайно, провина головного тренера та відповідальних за трансферні справи осіб.

Що стосується підготовки, то у нас було все на хорошому рівні. У плані фінансування нічого поганого не можу сказати, адже нам гроші виплачували. Зрозуміло, що деколи виникали невеличкі затримки, однак, зважаючи на непростий час, вони не були чимось надособливим. Ми все розуміли, і це аж ніяк не є основною причиною перебування «Минаю» на шістнадцятій сходинці без жодної перемоги. Щодо мікроклімату в колективі, то він був цілком нормальним. Звичайно, деколи бувало, що я, як тренер, не витримував, і це підвищувало градус у роздягальні. Але так завжди трапляється, коли тисне психологічний тягар. Однак скажу відверто: жодних конфліктів, які буцімто стали причиною відсутності результату, у "Минаї" не було. Команда у нас підібралась хороша, і я дуже вдячний нашим хлопцям, що вони ретельно працювали і віддавались у кожному матчі.

Найближчим часом ми з моїми помічниками будемо в Ужгороді. Потрібно збирати речі, пакувати валізи та збиратися їхати додому. Не можу сказати, що їхатимемо з високо піднятою головою. Але й опускати очі теж не будемо, адже є відчуття реалізованості за минулий сезон. Ним ми дуже задоволені. А ті проблеми, які були цього сезону – це вже інша історія. Хоча, зрозуміло, хотілося би більшого. Втім, шкодувати не доводиться, бо вдалося попрацювати у хорошому місті, у клубі УПЛ. Тому хочу побажати «Минаю» лише перемог».

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.