Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
1134
0

Латвія – Хорватія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 18 листопада о 19:00 за Києвом

Латвія – Хорватія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

18 листопада на «Сконто» (Рига) пройде матч 9-го туру відбору на Євро-2024, в якому збірна Латвії зустрінеться зі збірною Хорватії. Поєдинок розпочнеться о 18:00 за київським часом.

Латвія

Збірна минулого року виграла свою групу в Лізі Націй – але це було у дивізіоні D, на нижчому рівні. Зараз, 2023-го, підопічні Дайніса Казакевичса протистоять набагато сильнішим противникам. І очікувано стали там аутсайдерами, програвши 7 матчів із 8. Втім, вдалося хоча б виграти разок, вдома з Вірменією (причому її перемогли з гросмейстерським рахунком 2:0). Але трохи забракло для того, щоб червоно-білі підтвердили свій статус неприємного суперника персонально для Туреччини. З нею на четвертій доданій хвилині зрівнювали рахунок. Але яничари встигли організувати ще гол, у результаті таки вигравши 3:2. Втім, вистачало і сухих поразок, а Модрич і компанія на своєму полі взагалі влаштували розгром 0:5.

Хорватія

Команда на обох останніх чемпіонатах світу діставалася медалей. У 2018-му році і зовсім підопічні Златко Даліча змогли оновити національний рекорд, фінішувавши другими. А в Катарі обмежилися бронзою, трохи здавши. Влітку Модрич і компанія зіграли у фіналі Ліги Націй, і, пройшовши Нідерланди перемогою 4:2, поступилися трофеєм лише у серії пенальті з Іспанією. Але, здавалося, вже кваліфікацію картаті пройдуть спокійно та комфортно. Прикро упустивши перемогу вдома з Уельсом у першому турі, потім вони виграли у Туреччини, Латвії та Вірменії. Але жовтень був геть-чисто провалений. Спочатку на своєму полі поступилися 0:1 яничарам. А після 1:2 з валлійцями поступилися тим другим місцем, щоправда, за ідентичної кількості очок. Тепер потрібно самим вигравати поєдинки, що залишилися, і сподіватися на осічку конкурента.

Статистика особистих зустрічей

До цього циклу сторони грали у відборі до Євро-2012. Тоді хорвати виграли обидва поєдинки, також досягши 5:0, але тоді за підсумками пари поєдинків.

Прогноз

Букмекерські контори чекають на реабілітацію від хорватів через невдачі в минулих поєдинках. Погодимося, що вони мають виграти не мінімально, і можна спробувати варіант із форою -2,0 голів (коефіцієнт – 1,727).

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.