Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
984
0

Данія – Словенія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 17 листопада о 21:45 за Києвом

Данія – Словенія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

17 листопада на «Паркен» (Копенгаген) пройде матч 9-го туру кваліфікації на Євро-2024, в якому збірна Данії зустрінеться зі збірною Словенії. Поєдинок розпочнеться о 21:45 за київським часом.

Данія

Команда запам'ятається надовго футбольним подвигом минулого Євро, коли, трагічно втративши Еріксена у стартовому поєдинку, у результаті дійшли до півфіналу, де не без питань на Уемблі програли Англії. Після цього була впевнена минула кваліфікація – і шок у вигляді провалу на мундіалі в Катарі, з невиходом із досить простої групи. Не все виходить у підопічних Каспера Юлманда й у нинішній кваліфікації. У Казахстані, ще у березні, умудрилися віддати перемогу господарям, а потім були червневі 1:1 у Словенії. Але при цьому, вигравши решту поєдинків, після 8 турів збірна з дев'ятнадцятьма очками ділить лідерство і має 4 очки переваги перед казахами, що йдуть третіми. Зрештою, якщо виграти зараз, можна гарантувати собі право зіграти на Євро-2024, незалежно від того, що покаже переслідувач у листопаді.

Словенія

Збірна у 2000-2010 змогла зіграти на трьох великих турнірах. Але потім вони не зуміли пробитися на жодний чемпіонат, у тому числі втративши свій козир. Якщо раніше у плей-оф перемагали, то потім цей раунд закінчувався вильотом. Минулий розіграш зовсім виявився вкрай посереднім - росіяни з хорватами відірвалися на комфортну дистанцію. Натомість цього року підопічні Матьяжа Кека справді гарні, вони стали одним із відкриттів цього розіграшу. Лише у червні вони втрачали очки: поступилися 0:2 у Фінляндії, зіграли 1:1 вдома з фаворитом групи, данцями. Решта всіх поєдинків закінчилася перемогами. Отже, картина ідентична данській: просто потрібно не дати обійти себе казахам, перед якими є перевага +4. Вдома їх прийматимуть в останньому турі, і можна зараз перетворити потенційно ключову зустріч на формальність.

Статистика особистих зустрічей

До цього грали сторони півтора десятиліття тому, 2008-го року, і то в товариському форматі. Тоді данці виграли 2:1.

Прогноз

Букмекерські контори дуже вірять у перемогу Еріксена та компанії. Варто спробувати варіант із форою +1,5 гола на міцних гостей (коефіцієнт – 1,6).

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.