Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 листопада 2023, 12:26
36837
30

Україна виграла спаринг у Лехії в Гданську, зашифрувавшись перед Італією

Голи для синьо-жовтих забили Олександр Піхальонок та Єгор Назарина

| Оновлено 17 листопада 2023, 12:26
36837
30
Україна виграла спаринг у Лехії в Гданську, зашифрувавшись перед Італією
Getty Images/Global Images Ukraine

16 листопада у польському Гданську відбувся товариський матч між командою «Лехія» Гданськ та збірною України (0:2). Команди грали на арені Polsat Plus Arena у Гданську, побудованій до Євро-2012.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

У спарингу було дозволено 10 замін для кожної команди, і тренерський штаб синьо-жовтих під керівництвом Сергія Реброва зміг перевірити у справі майже всіх футболістів.

Цікаво, що троє українських футболістів – Богдан Сарнавський, Іван Желізко та Максим Хлань – вийшли на поле в основі у «Легії» Гданськ.

Українська збірна забила по голу в кожному таймі. На 24-й хвилині Олександр Піхальонок відкрив рахунок у матчі для збірної України (1:0). Після перерви, на 58-й хвилині, Єгор Назарина подвоїв перевагу синьо-жовтих (2:0).

Цікаво, що матч проходив за зачиненими дверима, і відеотрансляція не проводилася. Тренерський штаб синьо-жовтих прийняв таке рішення, щоб не видавати секрети тактичної підготовки італійцям.

Звіт про матч від Української асоціації футболу:

Спаринг із «Лехією» став частиною підготовки до вирішального протистояння з Італією. У цій грі головний тренер Сергій Ребров дав можливість зіграти майже всім присутнім у таборі команди гравцям, а капітанську пов’язку одягали впродовж гри одразу троє досвідчених виконавців – Сергій Сидорчук, Олександр Зінченко та Тарас Степаненко.

Додаткове навантаження футболістам влаштувала пізня осінь: після холодного, але без опадів ранку й обіду, дощ почав падати, щойно команди вийшли на розминку, майже одразу перетворившись на потужну зливу, що тривала до фінального свистка. Температура повітря на початок матчу становила 2 градуси, а впродовж зустрічі, що доволі цікаво, піднялася ще на 2 градуси. Однак тепліше аж ніяк не стало: холод проймав до кісток.

У стартовому складі польської команди вийшли три українці – воротар Богдан Сарнавський, польові гравці Іван Желізко та Максим Хлань. Загалом команда другого за силою польського дивізіону гідно протистояла збірній України, хоч перевага синьо-жовтих відчувалася впродовж усього матчу. У першому таймі вдало зіграв на добиванні Олександр Піхальонок, після того як із меж штрафного майданчика пробив Сергій Сидорчук, а Богдан Сарнавський відбив м’яч перед собою.

У другому таймі до результативної атаки призвів стрімкий прохід по флангу Віктора Циганкова, який відкинув м’яч Олександру Тимчику, а той віддав пас під удар Єгору Назарині. Постріл останнього був сильним і точним. Нагоди відзначитися також виникали в Михайла Мудрика та Тараса Степаненка. Зокрема, капітан тричі класно пробивав із різних позицій, однак або м’яч влучав у поперечину, або голкіперу вдавалося парирувати підступний удар, або ж допомагали захисники. Після гри партнери по команді жартували, що в наступному матчі Степаненкові точно має пощастити.

Синьо-жовта збірна готується до матчу проти Італії (20 листопада у Леверкузені), переможець якого отримає путівку до фінального раунду Євро-2024. У разі поразки команда Реброва майже напевно отримає резервний шанс та зіграє у плей-оф кваліфікації у березні 2024 року.

Товариський матч, 16 листопада, 17:00. Гданськ (Польща)

Лехія Гданськ – збірна України – 0:2

Голи: Олександр Піхальонок, 24, Єгор Назарина, 58.

Лехія Гданськ (старт): Богдан Сарнавський, Давід Бугай, Андрей Чіндріс, Бартош Бжек, Мілош Калагур, Іван Желізко, Ріфет Капич (с), Кацпер Сезонєнко, Каміло Мена, Лукаш Зявінськи, Максим Хлань.

Збірна України (1-й тайм): Різник (Бущан, 30), Караваєв, Бондар, Матвієнко, Таловєров, Дубінчак, Сидорчук (к), Малиновський, Піхальонок (Назарина 30), Зубков, Яремчук (Сікан, 30).

Збірна України (2-й тайм): Бущан (Трубін, 60), Миколенко, Забарний, Сваток, Тимчик, Назарина (Степаненко, 60), Зінченко (к), Судаков, Мудрик, Циганков, Сікан (Довбик, 60).

Події матчу

58’
ГОЛ ! М'яч забив Єгор Назарина (УКРАЇНА).
24’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Піхальонок (УКРАЇНА).
Оцініть матеріал
(261)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 13
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Матч був огонь! Мабуть, це найкраще з того, що мені не довелося дивитися)))
П. С. Італії пізд@!
Tasha19
Такої клоунади з товариськими іграми, як в цьому році не було ніколи.
Болела
Зашифрувались?) Ну так, в нас же три склади як в Франції, зовсім не зрозуміло , який склад вийде) 
Мабуть Піхальонк , Назарина з перших хвилин грати будуть)
Думаю, італійці здогадуються, що в складі буде Трубін, Забарний, Миколенко, Зінченко, Степаненко, Судаков, Циганков, Мудрик, Довбик. Мабуть ще Матвієнко і Конопля. Матвієнко останні ігри просто не грав в центрі, а Конопля там можливо і Караваєв наприклад. Але склад в нас +/- зрозумілий.
Igor🃏Кyiv
Де той хуярикхарьківський що жити без мене не може, бородатий бомжара228
Swed
Как можно было зафаршироваться,  если Илон Маск всё снимал из космоса и продал итальянцам?
Lesovij7
У нас была какая-то  тактика и мы ее придерживались
Romko
"Зашифрувались" – хто таке придумав?🤣 Могли б і цю катку десь на football hub i потранслювати. А навіть якщо б італійці побачили це шоу з десятьма замінами на розслабоні, то навряд чи їм це взагалі було б цікаво)
Олег Мандрівник
Шо это было вообще непонятно. Наши типа "вот мы сыграли", но эта игра неофициальная. По сути Италия может подать протест, если наши у них выиграют. Тут цЫрк какой то
Igor🃏Кyiv
Вилазь пвдарАККхуєвич228
Ярослав 999
Навіщо цирк влаштували, краще б по та показали
john
🤌🏻🤌🏻🤌🏻🤌🏻
maks_krot
Вот это зашифровались наверное матч ГУР  организовал ,Ребров напа играл и Худжамов на воротах стоял
Igor🃏Кyiv
Та всім було до одного місця як вони зіграють, але ж можна було хоч для айпі з укр дозволити подивитись матч
Igor🃏Кyiv
Тактичні секрети..я валяюсь всі вкурсі що у матчі будуть грати маліна зіна, кроти в обороні навіть Яремчук буде у нападі))) лєгєнди  А ще трубу на калітку щоб все залітало і бімба!
Лига конференций без динамо
Ну всё макароников точно обыграем 
ZaE
Зашифрувались, можна подумати що італійці нікого не прислали на матч, зашифрувались перед українськими вболівальниками тільки, козли...
zelc006
Ми самі хитродрючні уЄвропі!
Александр Шевченко
Гребаный цирк. Нет чтобы официальную товарку с кем-то провести, что там те итальянцы не видели, Станиславович? Кто сейчас так, вообще, делает? Футбол для болельщиков, вообще-то.