Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 грудня 2023, 23:04
1249
2

У футболі планують вилучати гравця на 10 хвилин за образу арбітра

Планується, що до суддів зможе звертатися тільки капітан

| Оновлено 10 грудня 2023, 23:04
1249
2
У футболі планують вилучати гравця на 10 хвилин за образу арбітра
Times

Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) має намір розглянути питання про введення в професійних змаганнях 10-хвилинного вилучення гравця за образу судді під час матчу. Планується, що до суддів зможе звертатися тільки капітан.

«Ми визначили неправомірну поведінку гравців як серйозну проблему футболу, і це стане головною темою IFAB у найближчі роки. Ми розглядаємо варіанти того, що можемо зробити за допомогою правил гри або за допомогою рекомендацій і вказівок щодо додаткових заходів.

Гравці, можливо, не так сильно переживають, отримуючи жовту картку за те, що сказали судді щось недоречне. Однак це матиме для них значно більше значення, якщо вони знатимуть, що проведуть 10 хвилин матчу за межами поля. Різні зацікавлені сторони також виявляють великий інтерес до цієї ідеї. Розглядається, зокрема, варіант, згідно з яким тільки капітан зможе звертатися до судді. Гравців, які агресивно наближаються до арбітра, просто не можна більше терпіти.

Ми навіть бачили кілька випадків, коли гравці навмисно йшли за суддею, а інші йшли перед ним, щоб він не міг піти далеко. Якщо тільки капітан зможе підійти до судді, то згодом він зможе пояснити своїм товаришам по команді, що саме сталося. Це добре спрацювало в інших видах спорту, таких як регбі та баскетбол», – заявив виконавчий директор IFAB Лукас Бруд.

IFAB проведе робочу нараду в Лондоні через два тижні.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
potemkin78
а не будет ли тут корупции
BallsToTheWall
Правильное решение.   А за  "контакт сзади" - на 5 минут.)