Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Клубный чемпіонат світу
| Оновлено 15 листопада 2023, 16:42
129
0

Австралія подасть заявку на проведення клубного чемпіонату світу 2029

У 2025 році турнір за участі 32 команд буде організовано у США

| Оновлено 15 листопада 2023, 16:42
129
0
Австралія подасть заявку на проведення клубного чемпіонату світу 2029
Getty Images/Global Images Ukraine

Австралія подасть заявку на проведення клубного чемпіонату світу 2029.

Голова австралійського футболу Джеймс Джонсон вірить, що його країна може допомогти ФІФА перетворити новий клубний чемпіонат світу на глобальний успіх.

Минулого місяця Австралія вирішила не подавати заявку на проведення чемпіонату світу з футболу 2034 після того, як зіткнулася з конкуренцією з боку Саудівської Аравії, яка тепер є єдиним претендентом на організацію турніру.

Але Джеймс Джонсон, генеральний директор Football Australia, вважає, що новий клубний чемпіонат світу за участю 32 команд, який дебютує у Сполучених Штатах у 2025 році, більш ніж компенсує Австралії відсутність найбільшої події:

«Я дуже натхненний цим. Там є можливість. За місяць 32 команди зіграють 64 матчі. У нас зберуться найбільші команди світу, які боротимуться за звання чемпіона світу з клубного футболу. Це надзвичайно цікаво».

У нинішньому клубному чемпіонаті світу 2023 року беруть участь всього 7 клубів з 6 конфедерацій. Однак Джонсон вважає, що як тільки новий турнір, у якому візьмуть участь 12 елітних європейських клубів та 8 найкращих команд з Південної Америки, здійснить вплив у США, престиж чемпіонату зміниться.

Глен Джонсон: «Конкуренцію потрібно створювати. Нам не терпиться побачити, що станеться у Сполучених Штатах у 2025 році. Ми віримо, що зможемо допомогти провести це змагання. І вивести його на новий рівень, як ми це побачили на чемпіонаті світу серед жінок в Австралії».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.