Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 грудня 2023, 19:13
3442
0

Вадим КОСТЮЧЕНКО: «На матчі Україна – Італія очікується аншлаг»

Перший віце-президент УАФ - про майбутній матч «Синьо-жовтих» в Німеччині.

| Оновлено 03 грудня 2023, 19:13
3442
0
Вадим КОСТЮЧЕНКО: «На матчі Україна – Італія очікується аншлаг»
УАФ. Вадим Костюченко

Свій завершальний поєдинок групового раунду кваліфікації Євро-2024 національна збірна України проведе проти Італії 20 листопада. Гра відбудеться в німецькому місті Леверкузен.

Про організаційну підготовку до вирішального поєдинку в Німеччині в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua розповів перший віцепрезидент УАФ Вадим Костюченко:

– Як відомо, через війну з росією на території України у нас поки немає можливості проводити міжнародні футбольні матчі на наших стадіонах. Тому керівництвом УАФ з погодження тренерського штабу Сергія Реброва було прийняте рішення, що номінально домашні матчі національна команда буде проводити в різних країнах Європи. Це дасть можливість нашим громадянам, що через війну виїхали за кордон, підтримати нашу команду. Крім того, під час таких матчів ми залучаємо додаткову підтримку для України, зокрема для фонду United24. Таким чином, ми також дякуємо країнам-партнерам та їхнім футбольним асоціаціям за підтримку, яку вони надають Україні під час війни.

Національна команда вже проводила свої офіційні домашні матчі в Польщі, Чехії, Словаччині. Зараз ми зупинили свій вибір на Німеччині. І я вже хочу подякувати уряду Німеччини, Німецькому футбольному союзу, футбольному клубу «Баєр» та місту Леверкузен за сприяння у проведені надважливого для нас матчу зі збірною Італії. Ця збірна є чинним чемпіоном Європи, але у мене є впевненість, що саме у протистоянні з цією командою збірна України на чолі з Сергієм Ребровим здобуде путівку у фінальну частину Євро-2024.

– Скільки вболівальників очікується на стадіоні в Леверкузені?

– Стадіон у Леверкузені на міжнародних матчах може вмістити майже 30 тисяч глядачів – точніше, 29 500. Враховуючи тенденцію продажу квитків, можна говорити, що всі вони будуть продані, тобто стадіон буде повністю заповнений.

– Яка квота в італійських вболівальників?

– Уболівальники збірної Італії, згідно з нормами УЄФА, мають право викупити на цей матч близько 1700 квитків.

– Чи вболіватимуть на стадіоні за нашу збірну українські військові?

– Так. Вже традиційно під час матчів збірної частину квитків ми виділяємо для наших військових, яки проходять реабілітацію та відновлення в тій країні, де грає збірна України. Не буде виключенням і гра на «БайАрені» в Леверкузені. Крім того, на матчі знову ж – за традицією, будуть присутні представники фонду «Трибуна Героїв». А діти, які були евакуйовані з прифронтових територій в Німеччину, візьмуть участь в церемонії відкриття матчу.

Нагадаємо, що гра на стадіоні «БайАрена» у Леверкузені буде вирішальним матчем групи, яка визначить другого фіналіста із цієї групи.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?
Футбол | 04 травня 2024, 08:01 0
У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024
Футбол | 03 травня 2024, 19:12 8
Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024

Національна збірна України не буде обділена бонусами

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.