Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 14 листопада 2023, 01:46
6605
0

ВІДЕО. Чому без динамівців? Перше тренування збірної України у Гданську

Динамівці прилетять на місце збору 14 листопада рейсом із Варшави

| Оновлено 14 листопада 2023, 01:46
6605
0
ВІДЕО. Чому без динамівців? Перше тренування збірної України у Гданську
УАФ

Збірна України розпочала збір у польскому Гданську. Перший день тренувального збору – це завжди той час, коли синьо-жовті з‘їжджаються до табору головної команди країни.

13 листопада рано-вранці гравці «Шахтаря» та «Дніпра-1», які ще вчора протистояли один одному на полі «Арени Львів», виїхали зі столиці Галичини до аеропорту Ряшева, де зустрілися з адміністративним та медичним штабом збірної, аби вилетіти до Гданська. А от київські динамівці, які вчора зіграли з «Кривбасом», із Кривого Рогу на потяг до Києва ніяк не встигали. Тож кияни виїхали зі столиці сьогодні ввечері й прибудуть на місце збору завтра, 14 листопада, регулярним рейсом із Варшави.

Тим часом, основна група збірників уже зібралася в столиці Поморського воєводства. У терміналі летовища Гданська на пасажирів ряшівського чартеру вже чекали «англійці» – Олександр Зінченко, Віталій Миколенко, Михайло Мудрик та Ілля Забарний, а також «бельгієць» Сергій Сидорчук. Буквально на 40 хвилин пізніше прибули лідери іспанської Ла Ліги – Артем Довбик та Віктор Циганков, за ними приїхали Анатолій Трубін, Руслан Маліновський та дебютант збірної Максим Таловєров. Поступово в готелі, де синьо-жовті облаштуються на цей тиждень, зібралися всі українські легіонери – трішки пізніше прибув Роман Яремчук.

Перше тренування відбулося на старій арені «Лехії», знаній у народі як «Стадіон на Траугутта» (за назвою вулиці генерала Ромуальда Траугутта, на якій вона розташована). Тут місцевий клуб проводив свої матчі цілих 66 років – із 1945-го до 2011-го, аж до зведення «Арени Гданськ» із нагоди Євро-2012. Стадіон бачив легендарні матчі, зокрема єврокубкове протистояння «Лехії» з туринським «Ювентусом», на яке зібралася рекордна на той час аудиторія в 40 тисяч глядачів (при тому, що стадіон офіційно вміщує не більше 12 тисяч). Нині «Траугутт» є частиною Міського центру спорту й відпочинку та водночас одним із полів клубної інфраструктури «Лехії».

У вечірньому тренуванні на стадіоні взяли участь 9 гравців, які провели свої поєдинки не пізніше суботи, а також Єгор Назарина, який не брав участі у вчорашньому матчі «Шахтаря». Після пробіжки та розминки хлопці попрацювали у квадраті, після чого вирушили до готелю допрацьовувати у фітнесі. Решта збірників працювала саме в тренажерному залі.

ВІДЕО. Чому без динамівців? Перше тренування збірної України у Гданську

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баварія – Реал. Прогноз і анонс на матч півфіналу Ліги чемпіонів
Футбол | 30 квітня 2024, 17:20 10
Баварія – Реал. Прогноз і анонс на матч півфіналу Ліги чемпіонів

Справжня класика європейського клубного футболу

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 12
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.