Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 15 листопада 2023, 09:26
4001
8

Миколенко, Довбик, Зінченко, Коваленко забивають, Циганков асистує

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 15 листопада 2023, 09:26
4001
8
Миколенко, Довбик, Зінченко, Коваленко забивають, Циганков асистує
Getty Images/Global Images Ukraine

На вихідних пройшов тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників з топ-ліг.

Мудрик вийшов на заміну

«Челсі» розписав результативну нічию вдома із «Ман Сіті» – 4:4.

В обох таймах рахунок був 2:2. «Сині» врятувалися від поразки вже в доданий час завдяки голу вихованця «Манчестер Сіті» Коула Палмера.

Михайло Мудрик з'явився у другому таймі на 64-й хвилині замість опорника Енцо Фернандеса. Маурісіо Поччетіно ризикував. На той час господарі поступалися 2:3 та потрібно було відіграватися. Лічені хвилини після виходу Мудрика знадобилися «Челсі», щоб відігратися. Якраз український вінгер розігнав атаку, яка завершилася третім голом для господарів. Мудрик прискорився на фланзі, зібрав на себе трьох гравців «містян», після чого зробив пас у центр, де Мойсес Кайседо віддав під удар Конору Галлахеру. Едерсон не кращим чином впорався з ударом англійця, а Ніколас Джексон вдало зіграв на добиванні.

Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик

«Челсі» з 16-ма очками перебуває на 10-му місці в АПЛ.

Другий гол Миколенка

«Евертон» у гостях переміг «Крістал Пелес» – 3:2.

На старті поєдинку команди обмінялися голами. На початку другої половини гри «іриски» вийшли вперед, лондонці зрівняли рахунок в середині другого тайму. Перемогу «Евертону» приніс Ідрісса Гує наприкінці основного часу гри.

Віталій Миколенко вийшов у старті та відіграв весь матч. У першій атаці гостей Миколенко забив свій другий гол в АПЛ. Спочатку удар з лінії штрафного майданчика лівого захисника збірної України заблокували захисники «Крістал Пелес», але Віталій пішов у штрафний майданчик та замкнув головою навіс від партнера.

Потім відразу став одним із винуватців пропущеного м'яча. Дав можливість Еберечі Езе зміститися зі свого лівого флангу, зайти у штрафний майданчик, де півзахисник господарів був збитий центральним захисником «Евертона». У протистоянні з Езе Миколенко залишився у статистах.

На початку другого тайму допоміг своїй команді вийти вперед. Після подачі кутового захисники «Крістал Пелес» вибили м'яч із власного штрафного майданчика: Миколенко пробив після підбирання, удар з лінії штрафного влучив у стійку, після чого Абдулає Дукуре залишилося з декількох метрів пробити по порожніх воротах.

Загалом Миколенко провів хороший матч. Забив, його удар привів до другого забитого м'яча «Евертона». В обороні не завжди справлявся з Езе.
«Евертон» перебуває на 14-му місці із 14-ма очками. Від зони вильоту «ірисок» відділяє 8 очок.

Зінченко забиває перший гол в сезоні

«Арсенал» переграв вдома «Бернлі» – 3:1.

У першому таймі «каноніри» змогли забити у ворота аутсайдера тільки в доданий час. На початку другої половини гри команди обмінялися забитими голами. Під кінець гри господарі зняли питання переможця третім забитим м'ячем. На 83-й хвилині червону картку отримав гравець «Арсенала» Фабіу Вієйра.

Олександр Зінченко вийшов на поле з перших хвилин та провів увесь поєдинок. У першому таймі після помилки півзахисників Зінченко не завадив вийти на ворота та небезпечно пробити Йоганну Гудмундссону. Олександр програв у швидкості гравцю збірної Ісландії. Добре, що воротар «канонірів» Давид Рая виручив.

Взяв участь в атаці, яка завершилася забитим м'ячем Леандро Троссара. Українець зробив елегантну навісну передачу. Букайо Сака скинув на Троссара. Бельгієць ціною зіткнення із воротарем гостей забив у порожній кут перший гол «канонірів».

На 74-й хвилині матчу Зінченко відзначився голом. М'яч після кутового застряг у штрафному «Бернлі». Українець пробив красиво злету, відправивши м’яч у верхній кут воріт. Шансів відбити такий удар не було.

«Арсенал» піднявся на третю сходинку. «Каноніри» відстають від лідера турнірної таблиці «Манчестер Сіті» на одне очко.

Надійний Забарний

Getty Images/Global Images Ukraine. Ілля Забарний

«Борнмут» вдома переміг «Ньюкасл» – 2:0.

У другому таймі Домінік Соланке оформив дубль.

Ілля Забарний вийшов у стартовому складі та відіграв весь поєдинок. За весь матч «сороки» не створили жодного путнього моменту біля воріт «Борнмута». Господарі володіли ігровою перевагою. Особливої роботи у Забарного не було. У потрібних епізодах Ілля зіграв надійно.

«Борнмут» перебуває на 17-му місці. До зони вильоту три пункти.

Ярмолюк знову зіграв за Брентфорд

«Брентфорд» розгромно поступився «Ліверпулю» на «Енфілд Роуд». Дублем відзначився Мохамед Салах, ще один м’яч на свій рахунок записав Діогу Жота.

Хавбек молодіжної збірної України Єгор Ярмолюк вийшов на поле на 72-й хвилині за рахунку 0:2. Через дві хвилини Жота провів третій гол, по суті, закривши матч. Для Ярмолюка це четвертий поспіль вихід на заміну в АПЛ.

«Брентфорд» посідає 11-ту сходинку в турнірній таблиці, маючи 16 очок і поступаючись «Челсі» за додатковими показниками.

10 хвилин Маліновського

«Дженоа» вдома мінімально здолав аутсайдера Серії А «Верону» – 1:0.

Єдиний гол у матчі був забитий наприкінці першого тайму зусиллями румуна Раду Дрегушина.

Руслан Маліновський втратив місце у стартовому складі та опинився на лаві запасних. Український півзахисник вийшов на заміну в самому кінці основного часу та загалом провів 10 хвилин на полі. Він повинен був освіжити гру в середині поля, щоб його команда не притискалася до власних воріт та не тільки думала про утримання рахунку. За проведений час Руслан нічим особливим не відзначився Декілька разів обігрався з партнерами.

«Дженоа» на 13-й позиції з 14-ма очками. До зони вильоту 5 очок.

Коваленко приніс перемогу

«Емполі» у гостях переграв чинного чемпіона Італії «Наполі» – 1:0.

Гості здобули перемогу в додані до основного часу хвилини.

Віктор Коваленко залишився в запасі своєї команди на матч, однак вийшов на заміну на 71-й хвилині замість Якопо Фацціні. Відразу після виходу на поле український півзахисник зробив небезпечний фланговий простріл, але захисники «Наполі» відвели загрозу.

Вже в доданий до матчу час Коваленко забив красивий гол. Отримавши м'яч на куті штрафного майданчика, в один дотик пробив у кут воріт «Наполі». Голкіпер неаполітанців П'єрлуїджі Голліні стрибком тільки додав краси забитому м'ячу.

«Емполі» залишив зону вильоту та перебуває на 17-й позиції з 10-ма очками.

Лунін проти Яремчука

«Реал» на «Сантьяго Бернабеу» розгромив «Валенсію» – 5:1.

У першому таймі «вершкові» забили двічі. Відразу після перерви забили ще два м'ячі, а під кінець матчу довели рахунок до непристойного. «Валенсія» спромоглася забити гол престижу за дві хвилини до завершення основного часу.

Андрій Лунін вийшов у стартовому складі замість травмованого Кепи Аррісабалаги. Попри розгромний рахунок, український воротар декілька разів відверто виручив свою команду. Гра була відкритою, тому обом воротарям було над чим працювати. На старті поєдинку Лунін врятував свою команду, відбивши ногами удар Уго Дуро з лінії воротарського майданчика. Андрій проявив чудову реакцію та координацію. За декілька хвилин виграв дуель у того ж Дуро при виході віч-на-віч. Іспанський нападник безхитрісно пробив на силу прямо у Луніна. Все той же Дуро наприкінці тайму відверто пробачив Луніна, коли не зміг замкнути головою фланговий навіс, не влучивши головою в площину з декількох метрів. Можливо, в цій ситуації Андрію потрібно було грати на виході, а не стояти на лінії воріт.

Свого іспанський форвард досяг у кінці зустрічі, коли в один дотик замкнув фланговий простріл. Дуро пробив під опорну ногу Луніна. Під кінець матчу «Валенсія» ще раз загрожувала воротам господарів, але удар із меж штрафного майданчика на техніку не став проблемою для воротаря «Реала».

Загалом, Андрій може занести в актив собі матч попри те, що не залишив власні ворота «сухими». Як мінімум, двічі Лунін рятував «Реал» від пропущених голів.

Роман Яремчук вийшов на заміну на 70-й хвилині матчу. За проведений час український нападник не вразив. Яремчук просто розчинився на полі. Лічені рази торкнувся м'яча.

«Реал» залишився на другій сходинці з 32-ма заліковими балами. «Валенсія» перебуває на 9-му місці з 18-ма очками.

Циганков пасує, а Довбик забиває

«Жирона» здобула виїзну вольову перемогу над «Райо Вальєкано» – 2:1.

На старті поєдинку «бджоли» забили першими. Каталонці під кінець першого тайму зрівняли рахунок, а в середині другого тайму забили переможний гол.

Артем Довбик та Віктор Циганков вийшли в стартовому складі та провели на полі 78 хвилин.

В середині першого тайму Артем тільки дивом не забив гол. Мігель Гутьєррес зі зручної позиції не влучив у ворота, але Довбик елегантно п'ятою переправляв м'яч у сітку. «Райо Вальєкано» виручив захисник, який вибив м'яч із лінії воріт. Під кінець першого тайму Артем дуже класно позбувся опіки захисника та замкнув простріл від Циганкова. Український форвард залишився один навпроти воріт суперника та не залишив жодних шансів воротарю господарів. Вже в доданий до першого тайму час Артем на силу вирішив перевірити Столе Димітрієвського, але воротар збірної Північної Македонії впорався з ударом українця.

В середині першого тайму Циганков зіграв у стіночку з Іваном Мартіном. Удар іспанського півзахисника з труднощами парирував Димітрієвський. Віктор небезпечно прострілював з правого флангу, але Мігель Гутьєррес не зміг дотягнутися до м'яча.

У другому таймі Циганков скористався втратою м'яча господарями у середині поля та віддав пас Довбику. Артем зі зручної позиції із меж штрафного майданчика не зміг переграти воротаря «Райо», але Савіо добив м'яч вже у порожні ворота.

Чудовий матч для українських легіонерів. Довбик забив гол, а Циганков взяв участь в обох гольових атаках. Фактично організувавши обидва забитих м'ячі своєї команди.

«Жирона» продовжує лідирувати в Ла Лізі. «Реал» відстає на два очки.

Матч команди Соболя перенесли через ураган

Поєдинок 12-го туру Ліги 1 «Брест» – «Страсбург» перенесли через ураган «Кіаран».

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 0
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ між Баварією та Реалом
Футбол | 01 травня 2024, 01:20 0
В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ між Баварією та Реалом

Автор дубля Вінісіус Жуніор отримав приз найкращого гравця поєдинку

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tasha19
Коваленко забив найважливіший гол для своєї команди. І приємно, що наші другий вікенд запалюють в топ чемпіонатах)) так і звикнемо до хорошого))
Mishka_Tayson
Якась аж занадто суха констатація фактів у автора вийшла. А насправді цей вікенд - чи не найуспішніший для українців за всю історію виступів наших легіонерів у ТОП чемпіонатах.
Mac_Gyver
Про Трубина забыли. Там исторический матч получился. Бенфика обогнала прямого конкурента забив на 93-й и 96-й минутах.
NoMad
Миколенко зрiвнявся за голами в АПЛ з великим, неперевершеним майбутнiм власником ЗМ мурзiком 🤡
sania0602lapiy
Колись робили стислий огляд із таблицею хв і голів українців в сильних і не дуже чемпіонатах. Тепер напевне вирішили не запарюватись
Олександр
Миколенко мудрика обогнал .