Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 листопада 2023, 20:58
6227
18

Шовковський починає з перемоги, Дніпро-1 перемагає Шахтар і стає лідером

Найцікавіші події 14-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 13 листопада 2023, 20:58
6227
18
Шовковський починає з перемоги, Дніпро-1 перемагає Шахтар і стає лідером
СК Дніпро-1

І цей тур пройшов під акомпанемент поганої погоди та сигналів повітряної тривоги. Першу за три останні місяці перемогу здобула «Олександрія», яка мінімально здолала «Верес». «Полісся» зі скандалом переграло «Металіст 1925». Перший матч на чолі «Динамо» для Олександра Шовковського склався вдало. Його підопічні здолали «Кривбас». У центральному матчі туру «Шахтар» програв «Дніпру-1».

Кутові туру

Обидва м'ячі в матчі «Колос» – «Минай» були забиті після розіграшу стандартних ситуацій. А саме – після подач від кутового прапорця. У першій половині зустрічі подачу з корнера головою замкнув Мілько. Трохи згодом у схожому стилі ковалівці подвоїли перевагу в рахунку. Цього разу відзначився Бурда. І також після удару головою.

Реабілітація туру

Минулого туру форвард «Ворскли» Степанюк схибив при реалізації пенальті. Його удар у грі з «Минаєм» був повз ворота. Можливість реабілітуватися Руслан отримав у матчі з «Оболонню». Цього разу його удар з «точки» був практично ідеальний. «Тепер можна і в місто вийти», – резюмував Степанюк свій переможний м'яч у ворота «пивоварів». Загалом же Руслан Степанюк в УПЛ реалізував тільки другий пенальті з п'яти.

Невдоволення туру

ФК Металіст 1925. Олег Голодюк

Виконувач обов'язків головного тренера «Металіста 1925» Олег Голодюк після гри з «Поліссям» жорстко пройшовся по арбітражу матчу. За словами наставника харків'ян, у суперника на полі було на три гравці більше. «У нас претензії до арбітра щодо всіх 90 хвилин матчу. Сподіваюся, він сьогодні спатиме спокійно».

Сейв туру

У середині першого тайму матчу «Олександрія» – «Верес» господарі здобули право на пенальті. Суддівський вирок взявся виконувати Джевані. Бразилець пробив сильно у правий від воротаря кут, але голкіпер гостей Когут зіграв практично ідеально. Він зумів не лише вгадати напрямок удару, а й відштовхнутися від важкого та мокрого газону й відбити м'яч.

Подія туру

«Олександрія» не вигравала із серпня. З того часу витекло надто багато води. Головного тренера «поліграфів» Руслана Ротаня поголос довго відправляв у відставку. Але її не сталося, і футбольна спільнота просто почала рахувати безвиграшну серію олександрійців. Вона досягла позначки 11 поєдинків.

Але все закінчується, навіть погане. У грі проти «Вереса» команда Ротаня нарешті здобула перемогу. Та все одно залишилася унизу турнірної таблиці.

Дебют туру

Новий наставник «Динамо» Олександр Шовковський дебютував у грі проти лідера. Та ще й на виїзді. Проте матч проти «Кривбаса» для «біло-синіх» та їхнього свіжоспеченого тренера склався вдало.

Вже до середини першої половини зустрічі гості вели 2:0. Забитими м'ячами відзначилися Ванат та Караваєв.

Ситуація спростилася для «Динамо» після того, як на початку матчу був вилучений капітан «Кривбаса» Бескоровайний.

У другій половині гри господарі намагалися перехопити ініціативу, але нічого небезпечного біля воріт Бущана не створили. А ось кияни могли забити і третій гол, але в ті моменти голкіпер «Кривбаса» Кліщук зіграв безпомилково.

Вилучення туру

У дебюті поєдинку «Кривбас» – «Динамо» головний арбітр матчу Козиряцький «нагородив» прямою червоною карткою захисника команди господарів Бескоровайного, зафіксувавши фол останньої надії. Рішення судді – дуже спірне. Телеповтор так і не дав чіткої відповіді на запитання, чи був фол з боку капітана криворізької команди.

Дубль туру

Героєм матчу «Зоря» – ЛНЗ став півзахисник черкаської команди Пасіч. Геннадій відкрив рахунок у поєдинку на початку першого тайму. Він же закрив рахунок у грі – на передостанній хвилині другої половини зустрічі. Цікаво, що обидва м'ячі невисокий Пасіч провів ударом головою.

ФК ЛНЗ. Геннадій Пасіч

Помилка туру

«Чорноморець» зрівняв рахунок у матчі проти «Руха» після фатальної помилки захисника львів'ян Дідика. Роман віддавав м'яч своєму голкіперу, але зробив це надто сильно. М'яч перелетів через Герету і влетів у ворота.

Гол туру

Красивий м'яч забив футболіст «Львова» Плюман у ворота «Чорноморця». Молодому півзахиснику вдався точний удар здалеку у дальній кут воріт. Краси моменту додав той факт, що цей гол було забито за кілька хвилин до кінця поєдинку. І він виявився переможним.

Матч туру

На «Арені Львів» зустрілися чемпіон та віце-чемпіон минулого сезону. З моменту того чемпіонату обидві команди суттєво змінилися. Насамперед це стосується змін на тренерських містках. Проте колишня принциповість у відносинах суперників нікуди не поділася.

Важко сказати, як би завершився поєдинок, якби гірникам не вдалося забити дуже швидкий м'яч. Відзначився Сікан.

Дніпрянам довелося оперативно вносити корективи у гру. Донеччани ж могли собі дозволити грати за рахунком.

Проте підопічні Максимова зуміли не лише відновити статус-кво, а й здобути вольову перемогу. Наприкінці першого тайму Сарапій забив головою після розіграшу кутового удару.

А потім настала черга красивих голів від Гуцуляка і Леднєва. 3:1 – впевнена перемога дніпрян, яка виводить їх на перше місце у таблиці.

Штрафний туру

На 55-й хвилині матчу «Шахтар» – «Дніпро-1» півзахисник дніпрян Леднєв заробив небезпечний штрафний удар метрів в 25 до воріт. І сам узявся його виконувати. Удар у Богдана вийшов майстерним: повз стінку, в лівий від себе кут воріт, без шансів для голкіпера.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro
Згоден із відписувачем нижче. Мені раптово навіть шкода стало кротоботів. Це сильно вдарило по їхньому самолюбству. Бурбасятина вчора і сьогодні випустила запасного та закарпатфана відмазуватись, федя двінятін (насправді, прихований дніпровський агент) передбачив прогноз навпаки. Давно в чемпіонаті України їх так не принижували. Це вам відповідь за минулий матч, де залетіло все, що тільки могло залітати.
Remark
Як казав великий запасний прогнозист: "Цих мінусових великий клуб винесе мінімум в 2 м'ячі"
То в мене питання: "Мінусові в його понятті, то Шахтар; а великий клуб, то Дніпро?"
Це риторичне питання, можна не відповідати)))
Олександр
Смешно и жалко было ребят которые вначале писали комменты в таком радужном настроении но постепенно настроение падало .они просто уже огрызались а под конец и вовсе кудато исчезли .
serhiy
Я радий,що вболівальникам шахти дали по носі і ні скілечки їх не жалко бо більшість з них підлі люди ,що і показує в їх коментарях.
ss2000
Дніпро торік теж на зимову паузу пішов першим , що далі було всі пом'ятають. Реалії Українского футболу - на протязі всього чемпіонату більш менш стабільно грають лише Шахтар і Динамо . Після зими подивимось на Житомир , Кривий ріг і Дніпро , але на мою думку їх не вистачить на всю дистанцію.
Умник
Интрига закрутилась.
Олександр
Не стоит так себя накручивать .через неделю.выиграете 
FunnyCat_____
О , продыр*вленный после помощи психотерапевта очухался?
Так что там , знатно вчера четвертые глотнули, ты доволен ?
AutumnBridge
Лично я сомневаюсь что Максимову удастся обыграть Григорчука   27 ноября.  Много причин  для этого.   Но доживём сначала.
 Сейчас же  у СК есть дополнительное потенциальное преимущество.  Ведь если они и дальше будут играть на Днепр-Арене, то всех  желающих будут принимать реально дома!   А не во Львове. И хоть болельщиков всё равно не будет.  Но будет своё поле, которое в Днепре очень особенное.   Ну разве что агрономы  высадили новую какую то траву класса супер.
 Так что пусть пока почивают на лаврах.   Хотя мой свояк из Днепра этот СК и не смотрит, и не признаёт.)  Я ему вчера звоню и говорю: Ты же не пропусти.    А он: Та ну их ..... Не до футбола, спб.   Да ещё какой то СК.
Лига конференций без динамо
чемпион проиграл матч команде которая претендует на серебряные бронзовые медали в упл второй сезон  ,а радости у дырявых и минусовых ,что пгт Петрово или пивзавод обыграли чемпиона