Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 13 листопада 2023, 15:39
2719
0

Скаут: «Долю Коваленка в Емполі вирішить нинішній сезон у Серії А»

Відомий скаут висловився про майбутнє українського хавбека

| Оновлено 13 листопада 2023, 15:39
2719
0
Скаут: «Долю Коваленка в Емполі вирішить нинішній сезон у Серії А»
Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Коваленко

Скаут Алекс Великих в інтерв'ю Sport.ua поділився своєю думкою щодо перспектив українського півзахисника «Емполі» Віктора Коваленка, який цього вікенду забив переможний гол у ворота «Наполі».

– Алекс, Віктор Коваленко минулого літа перейшов в оренду в «Емполі». За нову команду він провів лише 59 хвилин. У чому причина такої ситуації?
– Вважаю, що перехід в «Емполі» зі «Спеції», яка вилетіла в Серію В, став хорошою можливістю для гравця знайти себе.

«Емполі» – це клуб, який не має сильного тиску вболівальників, клуб, який не ставить перед собою завдань пробитися в єврокубки. Водночас, це команда, яка вміє грати з м'ячем і виховувати півзахисників хорошого рівня – Ісмаель Беннасер, Раде Крунич, Крістьян Аслані, Томмазо Бальданці, як приклади.

Невдалий старт цього сезону призвів до того, що «Емполі» більше шукав гравця, який може робити результат в атаці, аніж того, який може вести акуратні комбінації в півзахисті. А виходячи на хвилини, які були відведені Віктору, та ще й коли він не цілком набрав форму, не давали йому можливості закріпитися в складі.

У сукупності це призвело до того, що і клуб, і, насамперед, гравець, десь втратили впевненість одне в одному. Ніхто не засуджував Коваленка, але ніхто особливо і не став розраховувати на його здатність вирішити результат матчу.

– Як думаєте, у нього є шанси пробитися в основу «Емполі»?
– Якщо «Емполі» набиратиме очки, і Коваленко буде в хорошій формі, то спокій обох сторін може допомогти отримати в особі українського футболіста якісного півзахисника для команди. Що особливо важливо зараз, коли клуб має пропозиції для продажу своєї молодої зірки півзахисту – Бальданці, та й сам італійський футболіст висловлює бажання піти на підвищення.

– Контракт українського хавбека з «Аталантою» діє до літа 2024 року. Як вважаєте, Коваленко може залишитися в Серії А чи все-таки це не його чемпіонат?
– Вважаю, долю футболіста вирішуватиме цей сезон у Серії А і бажання самого гравця залишитися в Італії. Можливо, що пропозиція з Іспанії буде привабливою для Віктора. У Ла Лізі, вважаю, гравцеві буде простіше грати – менший тиск силової боротьби в півзахисті. Коваленко – технічно високої якості футболіст саме для гри без тиску.

Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Коваленко

– Як думаєте, чому Коваленку не вдалося реалізувати свій потенціал в Італії?
– Вважаю, що є низка причин цього. По-перше, його перехід із «Шахтаря» в «Аталанту» в зимовий період наприкінці трансферного вікна. Тоді гравець перебував на зборах, після чого потрапив у чемпіонат Італії, який на ходу, і в команду, де головний тренер ставить фізику на перше місце, а отримане тактичне завдання вирішується через футбольні дуелі сам на сам на полі. Тренування з високою інтенсивністю підкосили десь фізичний стан Віктора.

По-друге, відсутність досвіду виступу футболіста в інших командах, крім «Шахтаря». Віктору було комфортно як талановитому вихованцю розвиватися у своєму клубі, а от нове середовище, навіть, незважаючи на присутність земляка Маліновського, не допомогло швидкій акліматизації в більш жорсткому чемпіонаті.

Перехід же в оренду до «Спеції», до клубу, що боровся за виживання та більше бився на полі, аніж грав у футбол, теж не був хорошим рішенням для якісного футболіста, яким є Коваленко.

– Віктор приніс перемогу «Емполі» над «Наполі», забивши дуже класний гол. Як вважаєте, тепер у Коваленка буде більше шансів виходити на поле?
– Безумовно. Гол, тим паче переможний, та ще й у такому матчі, стане хорошою візитівкою для виходу на поле гравця щонайменше в одному-двох наступних матчах. До того ж додасть самому футболістові впевненості.

Нагадаємо, що в матчі з «Наполі» український півзахисник залишився в запасі своєї команди, проте вийшов на заміну в другому таймі й на першій компенсованій до другого тайму хвилині Віктор розкішним ударом від штанги приніс своїй команді важливу перемогу. Дивіться відео красивого голу українця.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Минай – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 08:01 0
Минай – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Команда із Закарпатської області повинна кинути все на вівтар перемоги

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.