Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 листопада 2023, 13:24
2280
10

ВЕРНИДУБ: «Кривбас програв матч, а не чемпіонат»

Тренер криворіжців вважає, що вилучення Бескоровайного безпідставне

| Оновлено 13 листопада 2023, 13:24
2280
10
ВЕРНИДУБ: «Кривбас програв матч, а не чемпіонат»
ФК Кривбас. Юрій Вернидуб

Головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб дав коментар після поразки від «Динамо» (0:2).

«Хотіли, як завжди – перемогти, але футбол – спорт, хтось виграє, хтось – ні. Так сталось, що сьогодні ми зазнали третьої поразки в чемпіонаті, від «Динамо» – 0:2. Але я все одно сказав хлопцям, щоб вони не опускали голови, а йшли далі з високо піднятими головами.

Сьогодні в нас була непроста гра з грандом українського футболу, і вона давалась. Погано, що ми пропустили ось так перший м’яч, але хотіли з перших хвилин будувати атаки та грати в атакувальний футбол, й створювати моменти.

У нас це непогано виходило, але ось ця червона картка наші плани зламала. Однак навіть після того, як залишились в меншості, не били м’яча абикуди, все одно прагнули грати у футбол, хотіли відігратися, але трохи чогось не вистачило. Але, найголовніше – ми не боялися грати у футбол.

Так, ми програли матч – 0:2, але не програли чемпіонат. Зіграно всього 14 турів, попереду ще багато матчів. Впевнений, якщо наша команда буде і далі грати з таким бажанням і дисципліною, то, думаю, у нас усе буде добре. Вітаю «Динамо». Нас, на жаль, сьогодні привітати нема з чим, але прийде час, вітатимуть і нас.

– На ваш думку, чи справедливим було вилучення Бескоровайного?

– З того, що ми побачили всім тренерським штабом, вважаємо, що червоної картки там не було. Але потім скажуть, що Вернидуб не вміє програвати. Я вмію програвати. Але якщо на грі є VAR, то я не розумію, як судді могли не побачити деталей моменту, як вони не могли побачити, що Бескоровайний не грав у ноги. Ванат падав, «малював» і впорався з цим – честь і хвала, що йому пощастило. Але я не розумію, навіщо тоді VAR.

В цьому епізоді не те, що червоної, там і жовтої картки не було точно. І ніякого штрафного там не було. Але… вилучення. Нам довелося перебудовуватись. «Мінус один» у такій грі — дуже важко. Повторюсь, ми продовжували грати, і грали непогано, створювали моменти. Нехай ця помилка залишиться на совісті арбітрів, які сьогодні працювали на матчі.

– З чим повʼязано те, що у старті вийшов Жан По, а не Олег Кожушко?

– У Кожушка цього тижня були деякі нюанси, які не дозволили йому готуватись до гри на повну. Він пропустив декілька днів, не тренувався. Не стали ризикувати, а домовились, що він вийде на заміну, а По спробуємо з перших хвилин попереду.

– Як прокоментуєте вихід на заміну Прінса?

– Він вийшов не так добре, як би хотілось. Він тільки набирає оптимальні кондиції. Йому ще потрібен час. Він – молодий гравець, у нього все попереду. Я дуже на нього розраховую.

– Заміна Приходька на Рябова після вилучення Бескоровайного. Як хотіли перебудувати гру?

– Ви ж бачили, вилучення центрального захисника, отже треба випускати іншого центрбека. Славу Рябова. Отже, зняли опорника – Приходька. Чому залишили на полі Бізіману та Іліча. Вважаю, вони виконують трохи більший обсяг роботи за Приходька. Ця заміна потрібна була заради команди, тому я обрав такий варіант.

– Сьогодні була доволі нервова гра, спірні моменти. Але ви виглядали досить спокійно. Як у вас це виходить?

– Ви всі чекаєте чогось гостренького, щоб Вернидуб почав кричати, нервувати. Я навчився себе краще тримати в руках, і є люди, які мені в цьому допомагають. Що ж сьогодні, вийшло так, але треба це перетерпіти. З моїм прізвищем Вернидуб треба мати стрижень. Я вмію програвати, але вмію й вигравати.

Але дуже хочу чогось досягти з ФК «Кривбас». Нам все по силам. Маючи такого президента, таке чудове керівництво. Ще хочу додати, що хочеться, аби скоріше закінчилась війна, й ми скоріше перемогли. Щоб Україна продовжила жити так, як ми того хочемо», – цитує Юрія Вернидуба офіційний сайт «Кривбаса».

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Муґунот Уух
вважає себе фігурою рівня Наполеона Бонапарта?   
той, здається сказав: "програна битва, але не війна."
BallsToTheWall
Главное что в дерби области  3:0.   Такого история не помнит.)
Бондаренко Александр
Судья-трэш,или слепой или проплаченный...нормальные судьи сначала вар смотрят в таких случаях,а этот урод сразу красную дал.
ozzy
нытик как всегда