Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 листопада 2023, 03:26
3666
3

Пушич після поразки від Дніпра-1: «Я все ще вивчаю гравців Шахтаря»

Перша болісна поразка нового наставника чемпіона в УПЛ

| Оновлено 13 листопада 2023, 03:26
3666
3
Пушич після поразки від Дніпра-1: «Я все ще вивчаю гравців Шахтаря»
Getty Images/Global Images Ukraine. Маріно Пушич

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич дав прес-конференцію після матчу з «Дніпром-1» (1:3), яку наводить офіційний сайт донецького клубу.

– «Шахтар» упевнено розпочав гру, але потім пропустив після помилок, зокрема Ярослава Ракіцького. Чи стало це причиною його заміни і як ви оціните його гру?

– Звісно, завжди є причина для заміни. Я згоден з вами, ми зіграли перший тайм дуже добре. І коли ти гарно проводиш перший тайм, домінуєш, створюєш багато моментів, щоб забивати другий, третій гол та збільшити розрив, а потім отримуєш гол у відповідь буквально з нічого, з кутового, то ці голи дуже дорого коштують. Це змінило темп та настрій гри. Причиною заміни Ракіцького стало те, що він дедалі більше відчував утому, а ми хотіли нової енергії, хотіли задіяти свіжих гравців, щоб флангові захисники частіше атакували. Вочевидь, цього виявилося недостатньо. Ми разом перемагаємо і програємо разом. Річ не в Ярославі, він – чудова людина і боєць, він хоче грати і є хорошим футболістом. Тож, річ не в ньому. Ми разом перемагаємо і програємо теж разом.

– Микола Матвієнко знову вийшов на лівому фланзі оборони. Це буде його нова позиція чи ви просто невдоволені іншими лівими захисниками?

– Ні, він був у цій ролі останні три матчі, але може діяти на обох – центрального та лівого захисника. Те, яка роль йому дістанеться, залежить від гри, від суперника. Я радий, що він є багатофункціональним та може іноді діяти на фланзі, а іноді – у центрі оборони.

– Ви намагалися переломити гру замінами: випустили латералей, вінгера замість опорника й другого форварда. Але змінити нічого не вдалося – «Дніпро-1» захищався компактно, як «Шахтар» проти «Барселони». Що мали дати команді ці заміни?

– Ми намагалися змінити ритм гри за допомогою замін, атакувати, бо для команди дуже важко, коли ти пропускаєш два голи поспіль – один дуже гарний гол зі стандарту, зі штрафного, і один з 25 метрів у лівий кут. Ти втрачаєш енергію, твоя віра в позитивний результат теж зменшується. Ми намагалися це змінити, оживити команду новими гравцями, задіяли всіх нападників, прийняли всі ризики. Зламати таку стіну нелегко. Є кілька варіантів, щоб це зробити, але ми ними не скористалися сьогодні.

– В останніх матчах ви ставите майже однаковий стартовий склад. Чи задоволені ви підбором гравців?

– Як я вже казав на початку, моє призначення відбулося дуже швидко, ми все ще на тій стадії, коли я вивчаю гравців. Саме через це ми організували спаринг наступного тижня, щоб побачити, як виступають інші футболісти. Ми продовжимо грати так, як зараз, і сподіваюся, що результати будуть кращими за сьогоднішні. Чи потрібно нам щось додати? Побачимо під час зимової перерви, я не можу це коментувати зараз. Я задоволений своїми гравцями, і на зимовій перерві ми побачимо, чи необхідно нам ще щось.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Перець
Головне не затягувати процес изучения
New Zealander
Нужно Шахтеру больше футболистов которые уже сформировавшиеся (но молодые), которые креативные и которые не боятся брать игру на себя, с хорошим ударом. Одним словом ищите в Израиле, на Кипре, в Греции ... новых Судаковых или Моноров Соломонов...
nick07
ну так справді, за 2 тижня мало часу щоб вивчити команду.
після паузи напевно буде краще