Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 13 листопада 2023, 02:30
16714
22

Злива голів. Челсі та Манчестер Сіті покуражились на Стемфорд Брідж

Михайло Мудрик у другому таймі доклався до надзвичайно яскравої дуелі

| Оновлено 13 листопада 2023, 02:30
16714
22
Злива голів. Челсі та Манчестер Сіті покуражились на Стемфорд Брідж
Getty Images/Global Images Ukraine

Лондонський «Челсі» останніми роками закріпив за собою статус команди, що постійно дивує власних уболівальників. І якщо раніше йшлось виключно про негативний контекст цього самого подиву, то на початку цього тижня «сині» відзначились перемогою над до цього нездоланним «Тоттенгемом» на його полі в дербі (0:2), тож на команду Маурісіо Почеттіно почали дивитись трохи під іншим кутом.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Але календар по відношенню до «Челсі» був просто безжальним. Одразу після дербі проти «шпор» команда мала зіграти домашній матч дванадцятого туру англійської Прем’єр-ліги проти чинного чемпіона країни, «Манчестер Сіті». Але як би потужно не виглядали підопічні Хосепа Гвардіоли, але в них уже було за плечима дві поразки в поточному розіграші, тож Михайло Мудрик та партнери могли зачепитись і за цей факт небездоганної репутації «містян».

Український нападник «пенсіонерів» не з’явився на полі з перших хвилин у цьому матчі, хоча ті, хто дивився гру проти «Тоттенгема», могли це передбачити заздалегідь. І, якщо чесно, не дуже-то й потрібна була фірмова швидкість Михайла за того футболу, що запропонував «Сіті». Атакувати від самого початку в команди Гвардіоли не вийшло, тож вона вирішила зберігати компактність за будь-яку ціну.

«Челсі», за великим рахунком, таку лінію провадив від самого початку, тож це було просто бодання двох рівних сторін, яке на 22 хвилині раптово порушив фол Кукурельї проти Голанда під час подачі з лівого флангу на дальню стійку. Звісно, що без VAR не обійшлось, тож у вболівальників буде ще один привід накидати критики на адресу цієї технології. А Голанд тим часом із позначки ударом у лівий кут не схибив.

Утім, перевага «Сіті» довго не протрималась, бо через кілька атак «Челсі» остаточно захопив ініціативу та зрештою забив за підсумком подачі кутового з правого флангу від Галлагера на ближню стійку для Тіаго Сілви. А потім ще й Стерлінг у порожні ворота перевів простріл Джеймса з правого флангу, тож вийшов такий собі подвійний шок для гостей за цілком ураганних швидкостей гри.

Комфортними ці умови для футболістів Гвардіоли точно не були, нехай якими б майстерними вони себе не вважали, але на першій компенсованій хвилині до першого тайму саме вони відзначились черговим голом у цій грі. Розіграш кутового з лівого флангу завершився навісом на голову Аканджі, який пробив аж ніяк не гірше за Тіаго до цього.

І вже на перших хвилинах другого тайму «Сіті» нагадав, хто в цій парі фаворит, коли Голанд буквально вкотився з м’ячем у ворота на завершення прострілу Альвареса з правого флангу штрафного, аналогічно до м’яча Стерлінга в першій половині гри. Це була лише передмова до того хаосу, що панував на полі в подальшому, але така ситуація грала нам, простим уболівальникам, виключно на руку.

Ще й фірмова листопадова лондонська злива завітала на гру, тож антураж був і справді казковим. Не відставали й команди, бо на 67 хвилині «Челсі» вчергове зрівняв рахунок, але вже за участі Мудрика в гольовій атаці. Михайлу потрібно було розігнати наступ на лівому фланзі, а вже потім Кайседо та Галлагер забезпечили вдалий відскок у центрі штрафного для Джексона.

Як бачимо, «сині» знову вчепились у результат, однак суперникам удалось відзначитись під завісу основного часу зусиллями Родрі та його удару з пів кола перед штрафним із явним рикошетом від Тіаго. Не біда – свіжий Броя за кілька хвилин змусив Діаша помилитись із підкатом у центрі штрафного, заробив на собі пенальті, а Палмер передав привіт колишньому клубу ударом у лівий кут. Шаленство, але на ньому АПЛ йде на перерву.

У наступному турі лондонський «Челсі» зіграє гостьовий матч проти «Ньюкасла», тоді як «Манчестер Сіті» вдома прийматиме «Ліверпуль».

Англійська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Челсі» – «Манчестер Сіті» - 4:4

Голи: Т. Сілва, 29, Стерлінг, 37, Джексон, 67, Палмер, 90+5 – Голанд, 25 (пен.), 47, Аканджі, 45+1, Родрі, 86

Попередження: Кукурелья, 22, Палмер, 23, Кайседо, 61, Джексон, 90+4, Стерлінг, 90+7 – Доку, 56, Родрі, 72, Гріліш, 90+4

«Челсі»: Санчес – Кукурелья, Сілва, Дісасі, Джеймс (Гюсто, 64) – Кайседо (Броя, 89), Енцо (Мудрик, 64) – Стерлінг, Галлагер, Палмер – Джексон (Угочукву, 90+6).

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Гвардіол, Діаш, Аканджі, Вокер – Бернарду, Родрі – Доку (Гріліш, 60), Альварес (Ковачич, 79), Фоден – Голанд.

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Стемфорд Бридж» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 17 (9) – 15 (10)
Кутові: 3 – 3
Офсайди: 1 – 0.

ЧЕЛСІ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Події матчу

90’ +5
ГОЛ ! З пенальті забив Коул Палмер (Челсі).
86’
ГОЛ ! М'яч забив Родріго Ернандес (Манчестер Сіті).
67’
ГОЛ ! М'яч забив Ніколас Джексон (Челсі).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті).
45’ +1
ГОЛ ! М'яч забив Мануель Аканджі (Манчестер Сіті).
37’
ГОЛ ! М'яч забив Рахім Стерлінґ (Челсі).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Тіаго Сільва (Челсі).
25’
ГОЛ ! З пенальті забив Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті).
Оцініть матеріал
(98)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Кінґ Українською
Сказати, що матч дивовижний-не сказати нічого. Став палець угору, якщо теж незчувся, як раптом пролунав фінальний свисток. Лише не розумію, на біса Мудрик грає так глибоко, не зміщується в центр та чому Челсі грає менше лівим флангом. Видно, як часто їхні атаки правим флангом задихаються, позаяк суперники знають, що вони гратимуть саме цим флангом, а зліва де буває лише 1 суперник Мудрика чи Кукурельї нема і близько.
zhyr
Наскільки вони все швидше роблять, в порівнянні з нашими командами.
Tasha19
Ух який матч видали. І Челсі досить не погано дивилися на фоні Ман Сіті.
Владислав Антонов
Претендент на матч сезону в АПЛ.
Ну і три бали різниці між першою та п'ятою командами ліги не може не радувати.
Болела
Потрібно стерти памʼять , щоб знов подивитись цей матч. Щось незвичайне.
Мудрик розігнав атаку , коли забивали третій. Зібрав трьох і віддав в центр.
Але потім два чи три рази Вокер його досить легко зʼїв. 
Челсі здається починає вилазити з ями. 
introvert
Фантастичний матч, сто+ хвилин чистої футбольної насолоди. Шкода лише, що через нього голи Гуцуляка та Лєднєва з наших широт зміг оцінити лише в повторі.
Одного лише не зрозумів: куди зник Мудрик? Вроді ж виходив на заміну... Як з`явився, так і пропав. Містика.
Octopus
Напомнило старые добрые времена. Английские топы часто играли с таким хоккейным счетом. Это в последние годы 1:0, 2:1, 0:0, сушат игру и ждут 90 минуты, чтобы побегать.
luceorius
 То був романтичний футбол? Можливо, більшості це видасться цікавим, але рахунок наче з гри в хокей.
lenares85
а це не той волкер що самий швидкий гравець апл
avk2307
Є Оцінки за матч? Спорт юа сьогодні придумає класний заголовок про Мудрика?
Cruyff
10 номер членів має бути в чувачка Палмера.