Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 12 листопада 2023, 14:30
330
0

БРАЖНИК: «Лідери команди робили свою роботу, хоча є питання по їх грі»

Тренер збірної України з гандболу – про виступ окремих гравців у контрольних матчах.

| Оновлено 12 листопада 2023, 14:30
330
0
БРАЖНИК: «Лідери команди робили свою роботу, хоча є питання по їх грі»
ФГУ. Вадим Бражник

Головний тренер чоловічої збірної України з гандболу Вадим Бражник прокоментував виступи окремих гравців у товариських матчах, які команда 2–4 листопада зіграла у Швеції у рамках підготовки до кваліфікації чемпіонату світу 2025 року.

У цих матчах українці зіграли з першим та другим складами збірної Швеції та з другим складом збірної Норвегії.

Вадим Бражник, головний тренер збірної України:

Про гру новачків

Дуже позитивний момент в тому, що ми нарешті знайшли для збірної правого півсереднього. Богдан Черкащенко показав дуже якісний гандбол. Відіграв у нападі, забивав з 9 метрів, віддавав передачі в лінію, обігрував. Дуже приємний хлопець, і, я думаю, що ми будемо працювати з ним. З цим не буде проблем.

Олексій Томашевський і Данило Осадчий – це молоді талановиті гравці, у них є бажання. Але є рівень, на якому грають інші команди, і їм поки важко. Але вони стараються і побачимо, що буде далі. Це важка позиція, вони мають грати в центрі захисту. Якщо в нападі є плюси в їхній грі, то в обороні вони не завжди справляються. Ми з ними спілкувались. Їм треба працювати в клубах, адже у збірній немає часу вчити гравців. Потрібно працювати у себе в клубах і приїжджати до збірної готовими відразу до ігор.

Денису Саварину потрібно ще пограти в Україні, в Єврокубках аби вийти на рівень збірної. Він сам це розуміє, ми з ним поговорили. Він дуже хотів, намагався. Впевнений, що перед ним гарне майбутнє. Але він ще має багато працювати.

Ярослав Котюк і Дмитро Редькин зіграли стандартними другими номерами, зіграли впевнено. Закинули свої голи. Так, були помилки, але загалом, як другі номери, або, як гравці, які виходять, аби підтримати та дати перепочити першим номерам, я вважаю, вони впорались зі своєю задачею. Тому далі ми з ними співпрацюємо. Це молодь, яка у майбутньому зможе себе дуже непогано проявити.

На Микиту Литвиненка можна сподіватись, і я бачу його в команді, але треба більше грати. Потрібно було трохи більше часу йому дати, але в цих іграх не завжди виходило, бо грали й інші гравці.Загалом, він виходив і показував те, що я від нього очікував. Тому, я думаю, що ми з ним будемо працювати далі.

Про гру воротарів

Непогано зіграв Антон Терехов. Майже виступив у ролі першого голкіпера, мав гарний відсоток сейвів. Геннадій Комок так само допоміг. У грі з норвежцями Терехов добре зіграв перший тайм, але потім трошки провалився, вийшов Комок, допоміг нам.

Тому, я вважаю, це дуже гарний тандем. Ми завжди знаємо, що Комок може вийти, зробити в потрібний момент кілька сейвів і команда виграє, але на цьому турнірі Антон Терехов проявив себе як лідер. Я задоволений, тому що були напрочуд важкі кидки, багато кидків з 6 метрів, я розумію, що це дуже складно, але вони впорались, допомагали команді. До них нема питань. І я розумію, що для них це дуже прикро, коли ти добре граєш, а команда програє.

Про висновки по грі збірної

До лідерів команди, як завжди, більші вимоги. Вони робили свою роботу, хоча є питання по їх грі. І я окремо з кожним розмовляв.

Якщо говорити по командній грі, то я дуже хотів другий темп. І перша та, особливо, друга гра показали, що ми це добре реалізували. Всі добре побігли, розігрували швидкий центр, багато на цьому забили голів. Зараз всі на цьому забивають, і треба це використовувати. З усіх голів, які нам забивали, майже 50% забили з переходу, не з першого, а на спинах – команди біжать дуже добре. Ми це також прагнули зробити, але не завжди виходило, бо місцями у нас немає рівноцінних замін, гравці втомлюються. Тому над цим також потрібно працювати.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Українські рапіристки вперше в історії зійшли на п'єдестал етапу КС
Інші види | 04 травня 2024, 23:25 0
Українські рапіристки вперше в історії зійшли на п'єдестал етапу КС

Бронзу взяли Дар'я Миронюк, Ольга Сопіт, Аліна Полозюк та Катерина Буденко

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.