Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 12 листопада 2023, 03:20
208
0

БРАЖНИК: «У збірній багато молоді. Матчі у Швеції були дуже корисні»

Наставник збірної України з гандболу підбив підсумки серії контрольних ігор

| Оновлено 12 листопада 2023, 03:20
208
0
БРАЖНИК: «У збірній багато молоді. Матчі у Швеції були дуже корисні»
ФГУ. Вадим Бражник

Головний тренер чоловічої збірної України з гандболу Вадим Бражник підбив підсумки серії контрольних ігор, які національна команда 2–4 листопада провела у Швеції.

Збірна України зіграла зі збірними Швеції, Норвегії B та Швеції B. Ці матчі стали першим етапом підготовки синьо-жовтих до участі у кваліфікації на чемпіонат світу 2025.

Вадим Бражник, головний тренер збірної України:

Турнір у Швеції:

– Загалом, дуже добре, що ми зіграли ці контрольні матчі, а не відразу – офіційні. Адже, насамперед, у нас чимало нових гравців – молодь, які ще не грали на такому рівні. Для них такі матчі були дуже важливими. Так, звісно, хотілось виграти хоча б одну гру.

Матч проти Швеції:

– Звісно, ми розуміли, що це топ-збірна. Окрім двох гравців всі інші виступають у Лізі чемпіонів, перебувають на перших ролях у своїх клубах. Але програвати у 20 м’ячів – це дуже багато і дуже боляче. Ми наголошували гравцям: кожна наша помилка – це на 100% обернеться голом у наші ворота. Так і вийшли. Через це ми трошки поплили.

Не вийшло зачепитись у захисті. Захист проти скандинавських команд – це завжди складніше, ніж грати проти інших європейських команд. Тому що у них інший рівень підготовки. Тут немає дуже високих гравців, або виконавців, які кидають з 10 метрів. Вони грають у зовсім інший гандбол, який складається в основному з обігравання один в один, з передач та завершення зі лінії чи кидків країв. Крайні у них дуже технічні.

Матч з таким грандом, у такій атмосфері, в таких залах – це величезний досвід для багатьох наших гравців. І це теж дуже важливо.

Матч проти Норвегії B:

– На грі був присутній тренер першої збірної Норвегії, який дивився за цими гравцями, резервом для першої команди.

Ми зробили висновки по першій грі і до перерви у нас непогано виходило. Ми непогано зіграли в обороні, у воротах нас підтримав Антон Терехов. У нас вдало виходили контратаки. Майже половину голів з 17 ми забили другим темпом, на спинах, з різних позицій.

Але другий тайм, на жаль, ми провалили. Воротар норвежців у другому таймі відбив 8 наших виходів сам на сам. Ми мали шанси, але їх не реалізували. Над цим теж потрібно працювати. Вони перелаштували напад, більше стали грати один в один, тож у нас почались вилучення. Хлопці дещо втомились, і вже не було такої якісної роботи.

Звісно, хотілось, щоб пограли всі гравці. Але молодь ще не готова грати на такому рівні. Вони мають дуже велике бажання і дуже стараються, але рівень є рівень.

Матч проти збірної Швеції B:

– Це також дуже потужна команда, в якій грають, наприклад, гравці з німецької Бундесліги. Мені здається, що цей складі на чемпіонаті Європи міг би потрапити до шістки найсильніших. І так само ми провалили кінцівку другого тайму. Це була третя гра, і було складно.

Є основний склад, а другий склад, все ж слабший, але вони дуже хочуть грати. Пограли всі, майже кожен гравець забив гол на цьому турнірі. І, що важливо, забивали молоді хлопці, які в перший раз потрапили до збірної.

Далі будемо робити висновки. Це був дуже хороший турнір, є що аналізувати, є статистика. Ми все зробили, тож будемо далі працювати з тренерським штабом, робити висновки. І чекаємо на суперника по передкваліфікації до чемпіонату світу.

Фотогалерея

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.