Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 листопада 2023, 17:56
1614
2

Україна – Португалія. Прогноз та анонс матчу кваліфікації ЧЄ

Українки спробують реабілітуватися за провал в Сербії

| Оновлено 12 листопада 2023, 17:56
1614
2
Україна – Португалія. Прогноз та анонс матчу кваліфікації ЧЄ
fbu.ua

Поєдинок Україна – Португалія відбудеться в неділю, 12 листопада, у Ризі. Початок зустрічі о 18.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Xsport.

Старт відбору на Євробаскет-2025 Україна провалила і тут двох думок бути не може. Наша збірна розгромно програла сербкам – 40:82 та оновила одразу два свої антирекорди. Тепер саме матч, що відбувся в Белграді 9 листопада цього року, вважається самим нерезультативним в історії синьо-жовтої жіночої команди (всього 40 набраних очок, до цього було 45 у поєдинку з Німеччиною в 2009 році). Другий антирекорд пов'язаний із найбільшою різницею в рахунку у програних матчах. Після гри зі збірною Сербії вона у нас становить – 42 (до цього було – 33 від збірної США на Олімпіаді-1996 в Атланті). Та й загалом фіаско команди Євгена Мурзіна стало одним із найбільших у першому турі відбору на наступний континентальний форум. Гірше за нас виступили тільки чешки, які поступилися Німеччині – 41:85 (різниця – 44).

Більше того, цією поразкою Україна вже в першому турі фактично закрила собі можливість пройти на Євробаскет-2025 як одна з найкращих команд серед тих, що посядуть другі місця, якщо враховувати стандартну для останніх кваліфікацій підсумкову розкладку в дві перемоги та два програші. Різниця у – 42 тягтиме команду на дно цього рейтингу, наче гігантський камінь. Перше місце в нашому квартеті вже з ймовірністю в 99% займе збірна Сербії, а для українських дівчат тепер оптимальним буде розклад, якщо вони заберуть перемоги у поєдинках з Португалією та Північною Македонією, і намагатимуться бодай мінімально обіграти сербок у другому колі. Трьох перемоги при одній поразці (ігри з четвертими командами в групах не враховуватимуться), швидше за все, має вистачити для виходу на континентальну першість. Перший крок для виконання цього плану підопічні Євгена Мурзіна мають зробити сьогодні в номінально домашньому поєдинку (гра пройде в Ризі) проти збірної Португалії.

Наші суперниці не відносяться до лідерів європейського баскетболу, але останніми роками демонструють значний прогрес і для перемоги над ними вже потрібно докласти чимало зусиль. Відбір на чемпіонат Європи-2025 баскетболістки з Піренейського півострова розпочали із впевненої домашньої перемоги над Північною Македонією – 65:52 і на даний момент колектив під керівництвом Рікарду Васконселуша на пару із Сербією перебуває в лідерах нашої групи.

Варто зазначити, що жереб вдруге за останні три ігрові цикли зводить разом сьогоднішніх суперників. Україна та Португалія опинилися в одній групі у відборі на Євробаскет-2021, і тоді наші дівчата двічі обіграли своїх опоненток – 72:60 (вдома) та – 87:58 (на виїзді). З тих зустрічей у складах обох команд залишилося чимало баскетболісток, які можуть вийти на паркет в Ризі.

Сьогоднішній поєдинок буде дуже важливим для нашої команди. Після провального старту необхідно виправляти ситуацію, навіть за відсутності у складі Аліни Ягупової та інших важливих баскетболісток. Перемога над Португалією, а ще краще, якщо вона буде з пристойною різницею в рахунку, утримає команду Євгена Мурзіна серед претендентів на Євробаскет-2025. Тоді як поразка залишить нам переважно теоретичні шанси на фінальну частину континентальної першості. Чого б дуже не хотілося.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Україна – Португалія.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Сербія

1

1

0

82:40

+42

2

2. Португалія

1

1

0

65:52

+13

2

3. Північна Македонія

1

0

1

52:65

-13

1

4. Україна

1

0

1

40:82

-42

1

12 листопада

Україна – Португалія

Північна Македонія – Сербія

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Нельзя сравнивать нашу и португальскую сборную по 2021 году. Сейчас это две разные команды, только с той разницей, что у нас сборная с каждым годом становится все хуже, а в Португалии - все лучше. А по-поводу оптимизма - блажен кто верует...
Александр Ад
оптимісти..