Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 13 листопада 2023, 10:33
3002
47

Олег КУЗНЄЦОВ про Кревсуна: «Не можемо стежити за всіма гравцями»

Головний тренер зібрної України U-19 – про невиклик Данила Кревсуна

| Оновлено 13 листопада 2023, 10:33
3002
47
Олег КУЗНЄЦОВ про Кревсуна: «Не можемо стежити за всіма гравцями»
УАФ. Олег Кузнєцов

Головний тренер збірної України U-19 Олег Кузнєцов прокоментував невиклик до команди півзахисника німецької «Боруссії» Дортмунд Данила Кревсуна.

– Хотілося б запитати про Данила Кревсуна з «Боруссії» Дортмунд U-19, адже вчора після оголошення списку ця тема набрала розголосу. Які загалом причини цього рішення?

– Просто ми не можемо за всіма гравцями стежити. Дійшла до мене інформація тільки буквально 2 тижні тому, коли ми вже склали всі списки. Ми просто нічого не знали про цього гравця.

– Загалом в молодіжних чемпіонатах Німеччини виступає багато українців. Можливо, вже відбулася якась робота, щоб активізувати скаутинг у цьому регіоні?

– Ще раз кажу – нам важко за цим стежити. Зараз тільки з серпня за ініціативою іспанського тренера молодіжної збірної зробили такий інститут скаутів. Тобто за кожною юнацькою командою закріплена певна людина, скаут, який повинен стежити. І в Україні за гравцями певного віку, і за кордоном. Тому тільки почали цим займатися. Ще раз кажу, що ми не можемо охопити все. Та інформація, яка доходить до нас – ми нових гравців запросили на цей збір. Я знаю, що і в Польщі багато, і в Угорщині, по всій Європі багато футболістів. Але ми фізично не можемо їх всіх подивитися. Одна річ – дивитися те, що надсилають і мені, і на службу, нарізки якісь. Але там нічого не видно та нічого не зрозуміло. Якби була можливість якийсь збір провести в Європі та запросити, то тоді б ми подивилися багато гравців. А так, ще раз кажу, що чисто фізично не можемо.

– Також цікавить ситуація щодо Андрія Фірмана з «Ювентуса». Минулого року ви його викликали у збірну U-17, але зараз в U-19 він не проходить. Які причини у цьому випадку?

– Також, ще раз кажу, ті люди, які рекомендували – ми прислухалися до них, брали на еліт-раунд в Італію їх. Тобто вони до цього з нами жодних товариських турнірів не проводили. І судячи з того, що ми бачили, в Італії вони не особливо нам допомогли. Той же Фірман, потім ще був з «Мілана», чи… не пам’ятаю зараз вже, один в «Ювентусі», один в «Мілані». Але я не сказав би, що вони були на голову вище футболістів, які грають в Україні. Ми за ними стежимо, але на сьогоднішній момент вважаємо, що на їхні позиції є сильніші гравці в Україні.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 47
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
это какой то позор (((
и человек даже не понимает, какой это профессиональный стыд в таком признаваться
Тарас Вінцковський
Коментар Кузнєцова засвідчує вкрай низький рівень організації роботи не лише його тренерського штабу, але й інституту юнацьких збірних усіх вікових категорій. Інститут скаутів давно слід було створити, не очікуючи на рекомендації іспанця.
Skiper99
Дитячий садок, навіть не старша група! Як можна не бачити футболіста, який забив 6 м'ячів, зробив 1 асист за 10 ігор, 90% в основі (інформація з трасфемаркт), в команді яка займає перше місце в бундеслігі ????? Хто з наших краще грає в Європі?
А можливо тут інше питання??? І журналісти нарешті зможуть підняти його? Маленька підказка....."футбольні агенти"!
Swipe
Чим ці профани займаються весь рік, якщо не здатні відстежити гравця молодіжки європейського топ-клубу, про якого регулярно пишуть в новинах? Як так виходить, що купа вболівальників знає про успіхи цього гравця, а ці клоуни з тренерського штабу збірної (sic!) навіть не знають про його існування?
fedd1979
Більш ідіотської відмазки від тренера збірної почути важко... Професіоналізм? Не чули. Не можете - не займайте місця
Vovan78
Знаєте, що саме сміше, що коли наші команди програють якійсь збірній із топ чемпіонатів, то основною відмазкою є те, що гравці цих збірних грають у провідних клубах своїх країн. А те що хлопчина грає в молодіжній команді топ клубу топ чемпіонату і грає добре - то уйня, ми просто не знали про це! Ось вся гниль системи нашого футболу!
anacreon
Я звичайно розумію, що це не головна збірна і вони не можуть виділяти людей, аби ті їздили по Європі і вживу дивилися матчі легіонерів. Їм грошей на це ніхто не дасть. А по телевізору матчі юніорів не показують.
Але річ у тім, що всіх цих легіонерів треба загравати за збірну, аби потім не втратити. І вони мають мати списки всіх, хто кудись прилаштувався в відомі академії топ-чемпів і викликати.
Aries2005
Значить ти і твоя команда не повинні бути на тому місці якому є.
ostro
Трєнєр навіть згадати прізвище гравця не може.... Сильно! 
VBOLYUVALNIK
Ну а Кревсун прийме громадянство Німеччини, приємного перегляду
VBOLYUVALNIK
Не викликати Кревсуна до молодіжки, це те ж саме що ї не викликати Судакова до основної збірної. 
Swipe
Найогидніше у цій ситуації те, що Кузнєцов з вірогідністю 90% бреше про те, що не знав про Кривсуна. На користь цієї версії говорить і елементарна логіка, і деякі джерела.
NikoKam1969
 Невже до складу Боруссії  попадають випадково ? Та ще наш хлопчина один із кращих у складі німецької команди ! У пресі про нього не один раз писали. У коментарі дурницю говорить шановний Кузнєцов (колишній хороший захисник Динамо). Зате є сини бувших динамівців та звичайно Суркіс. Не зрозумілий підхід тренера-динамівця до вибору складу. А може зрозумілий ?
zhyr
В принципі на молодіжному рівні наші футболісти виглядають непогано, а потім десь гублять у дорослому футболі. Тому може бути варіант, що на даний момент дійсно гравці з УПЛ виглядають краще. Але через декілька років ситуація може змінитись в іншу сторону. Тому по-любому потрібно іноземних гравців викликати в збірну.
Лига конференций без динамо
Главное побольше сердец дырнамовских и сыновей суркисов опзжшных ,фу 
Микола Захарченко
У кожного тренера своє бачення складу збірної , яку йому довірили - він відповідає за результат ... А те , що в нас з'являється багато молодих талантів за кордоном , це приємно . Головне , щоб вони потрапили в майбутньому до розширеного списку основної збірної і звичайно потрібен скаутинг за кордоном для перегляду та подачі інформації тренерам збірних .