Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ITF
| Оновлено 26 листопада 2023, 21:14
1233
0

Михайло ФІЛІМА: «Упевнений, що це буде дуже складний матч для нас»

Капітан жіночої збірної України з тенісу – про майбутню зустріч із командою Нідерландів

| Оновлено 26 листопада 2023, 21:14
1233
0
Михайло ФІЛІМА: «Упевнений, що це буде дуже складний матч для нас»
ФТУ. Михайло Філіма

Капітан жіночої збірної України з тенісу Михайло Філіма в коментарі Sport.ua розповів про очікування від матчевої зустрічі Кубку Біллі Джин Кінг проти команди Нідерландів, яка відбудеться 11-12 листопада у Вільнюсі на закритих хардових кортах SEB Arena.

- Як команду прийняли литовці? Як корт і умови проживання?
- Все ідеально, на дуже високому рівні. Ми не випадково обрали цю локацію, тому що тут гарні умови. Загалом комплекс SEB Arena дуже комфортний, центральний корт зручний, має стаціонарне покриття – воно тут постійно лежить, його не викладають безпосередньо перед матчем. Також у нас гарний готель, до якого 10-15 хвилин їхати машиною. Умови підготовки до самого матча відмінні.

- В якій формі українки приїхали на матч? Адже дехто місяць не грав…
- Так, не було турнірів у Даяни, але вона підтримувала форму. У Ястремської була пауза 10-12 днів, вона відновлювалась, але потім почала готуватися до матчу. Сьогодні вони з Ангеліною були на останньому тренуванні, і, як мені здається, показали досить непогану гру. Вони грали одна з одною, але це не були прямі гейми, дівчата виконували завдання з особливими умовами. щоб перед матчем не було ніяких суперечок. Загалом класне було тренування. Сподіваюся, що ми змогли зробити все, що мали. З нетерпінням очікую завтрашніх матчів.

- Калініна вперше в збірні. Як вона почуває себе в уже зіграній команді?
- Сподіваюся, що комфортно. Як мінімум я особисто намагаюся максимально робити все для того, щоб гравець відчував всі нюанси. Від того, як влаштоване тренування, до інших мілких деталей. Безумовно, у неї є хвилювання перед завтрашнім матчем. Адже це не тільки дебют у матчах за збірну, а й дебют як першого номера команди. Тому будемо робити все, щоб її підтримати.

- Чому на пресконференції були саме Ястремська і Завацька?
- Це була не регламентована щодо гравців пресконференція. Мінімум там мав бути я, а скільки гравців і хто – це вже як було зручно нам. Так склалося, що в той день перед пресконференцією розпочинали тренуватися Даяна і Катя, тому їм було зручно прийти. Ангеліна і сестри Кіченок розпочинали тренування пізніше.

- Як цього разу вибирали покриття?
- Безумовно, ми спілкувалися з дівчатами щодо цього. На жаль, ми не можемо грати вдома, тому потрібно підібрати максимально зручний для організації матч. Це листопад, це точно зал. У приміщенні 90% грають на харді, та і суперниці, особливо Аранча Рус, кращі результати показують на ґрунті. Для Калініної і Ястремської хард зручний, тому ось так все склалося.

- Добре знаємо Аранчу Рус. Що можете сказати про інших суперниць? В чому їхні сильні і слабкі сторони?
- Про другого номера Сюзан Ламенс дівчата знають більше. Вона теж грає в захисний теніс, буде максимально тримати матч в грі, використовувати різані удари. Тут покриття за швидкістю середнє, тому подивимося, як наші гравчині впораються з нею.

Стосовно Демі Схюрс, то це досвічений гравець, який має перемоги на великих турнірах. І якщо так вийде, що доля зустрічі вирішуватиметься у парній зустрічі, то це буде дуже складний матч для нас. Хотілося б закінчити до цього.

- Чи відрізняється робота капітана в плані налаштування на матч проти фавориток, як було з чешками, і проти аутсайдерів, якими на перший погляд здаються представниці команди Нідерландів?
- Так, це різні матчі, різні склади, інша атмосфера. Я не можу сказати, що ці матчі однакові у відсотковому відношенні аутсайдера до фаворита. На папері ми, звісно, трохи фаворити, але я впевнений, що це буде дуже складний матч для нас.

- Даяна Ястремська раніше поїхала з матчу проти Чехії? Не було якихось непорозумінь після того?
- Все нормально, ми з усім розібралися.

- Як вам працюється з цією молодою командою?
- Не можу сказати, що це молода команда, вона вже досвідчена. На жаль, не можемо в один момент зібрати всіх найсильніших, але на це є причини. Еліна Світоліна ще не повернулась до тренувань після травми, у Марти Костюк було свято в родині, і я її вітаю. Спробуємо в цьому матчі зробити все, що від нас залежить. Сподіваюся, що наступного року будемо тільки посилювати наш склад.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.