Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 листопада 2023, 08:11
123168
36

Мірча ЛУЧЕСКУ: «Не вірте! Ніколи не повернуся до країни, яка забрала дім»

Румунський фахівець заявив, що в інтерв'ю росЗМІ розповідав лише про футбол

| Оновлено 11 листопада 2023, 08:11
123168
36
Мірча ЛУЧЕСКУ: «Не вірте! Ніколи не повернуся до країни, яка забрала дім»
Getty Images/Global Images Ukraine. Мірча Луческу

Легендарний 78-річний румунський фахівець та колишній тренер київського «Динамо» та донецького «Шахтаря» Мірча Луческу повідомив, що в інтерв'ю з журналістами росЗМІ спілкувався виключно про футбол.

Також Мірча заявив, що ніколи не повернеться до росії:

«Передусім хочу сказати, що моє останнє інтерв'ю було на тему футболу, тільки футболу, а не війни і політики. Якби мене прямо запитали про повернення до росії, я б відповів, що ніколи не повернуся до країни, яка породжує зло і розпочинає війни.

Усі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Я працював тут, у Києві з «Динамо» і на власні очі бачив усі жахи війни, які принесла росія. Я не залишив команду, готував гравців під повітряними тривогами та допомагав у евакуації їхніх сімей. Я все це відчув на собі, яка може бути мова про повернення до росії? Моя головна мрія зараз – це мир та спокій в Україні. Це безпека для українців, повні стадіони та процвітання цієї чудової країни.

Знаю, що обов'язково будуть у майбутньому питання про Тимощука. Востаннє ми спілкувалися до початку повномасштабного вторгнення. Мені незрозуміла його політична позиція, і я не хочу більше говорити про цю людину, хоча раніше ми близько спілкувалися і він був моїм помічником у «зеніті».

Щодо моєї кар'єри в майбутньому, то я не збираюся йти на пенсію вже зараз. Я хочу повернутися у великий футбол, хочу тренувати команди, які гратимуть на європейському рівні. Футбол здатний творити дива, я пам'ятаю, як ми збирали стадіони в Європі, коли на матчі приходили українці і могли хоча б на якийсь час забути те, що відбувається у них на батьківщині.

Я не хочу залишати Україну ворогом. Я був єдиним іноземним тренером, який не залишив Україну під час війни, я був із «Динамо» та країною весь цей час. Хочу, щоб ви запам'ятали мене як людину, яка допомагала розвивати український футбол, український спорт.

Ще раз хочу сказати – я ніколи не повернуся працювати до росії. Після того, що я побачив на власні очі в Україні, це взагалі не обговорюється. росія – це тероризм, це смерть і біль. Ця країна забрала у мене другий будинок – Донецьк. І хотіла забрати третій – Київ.

Не вірте всьому, що бачите. У моєму останньому інтерв'ю ми розмовляли виключно про футбол, а всі інші питання та відповіді – про війну та політику – журналісти вже додумали за мене. Запам'ятайте мене як людину, яка любить Україну!»

Мірча був головним тренером донецького «Шахтаря» з 2004 по 2016 рік. Останнім клубом легендарного коуча було київське «Динамо» (2020-2023). Після поразки на чолі «біло-синіх» у 13-му турі УПЛ 2023/24 від «гірників» Луческу подав у відставку з посади наставника столичної української команди.

Оцініть матеріал
(422)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Залищук
ну якщо так, тоді добре
steelmaker
На словах гідно, подивимося як буде на справі...
john
так не давай терористам інтерв‘ю і не буде брехні
RomeoBoss
Як на мій погляд Мірча зробив правільно,що разпо-
вів русне,що він гадає з приводу цей нациі вбивць!
SanMatter
Як легко маніпулювати ідіотами,як виявилось.російська пропаганда нікуди не ділася,а власні ідіоти її миттєво розповсюджують.
Олександр
Даже улуческу произошли метамарфозы сознания .Раеьше это был упоротый ватник .Вот что значит своими глзами увидеть злодейства козлрмордых 
Злий Глобинець
Може й так, кацапські журнашлюхи дописали. Ті можуть. Тоді все ясно.
Mac_Gyver
Дайте в'ю Соломатіна. Про те як воно воює у "СВО" щоб погуляти по Одесі та Варшаві. Як воно мріє таких як Смольянінов поставити до стіни "без суду та слідства"...
umnuy2
Какой же он охуе...й мужик.Глыба.Сколько пользы принёс нашему футболу и да это правда он не уехал как все !
Vik Tor
циган завтра: я такого не говорив! 
antt
Бачите, нікуди він не іде. А може сам провокував свій відхід бо динамо напевно з тими гравцями не дуже з перспективами. Тому вирішив десь інде краще. 
ди л
Там так, тут так!)
Xvalenok03
Четвертая статья посвященная луческу. По сравнению с другими более объемная.
А главное, что ссылается спорт.юа не на себя, а на спортарену.
Mykola_nik
А навіщо він давав россіянам інтервю? і де?
fedd1979
Як він вже забембав своєю ляпалкою. Закрив би нарешті свого рота і спокійно витрачав би чесно зароблені гроші. 
roman_kros
Ясно, - переговори зірвалися, не беруть. На секунду, в діда можливо проблеми з пам'яттю, але він йшов в зеніт в 2016 році, і жодна моральна дилема його не мучила, все було класно і прекрасно.
13_13
вірю.
2016-2017 пітєрскій зєніт.
мабуть, Донецьк був не достатньо "дім".