Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 лютого 2024, 14:10
4865
0

Олексій БЄЛІК: «Весь матч гравця Шахтаря U-19 називали сепаратистом»

Тренер розповів про останні невдачі

| Оновлено 24 лютого 2024, 14:10
4865
0
Олексій БЄЛІК: «Весь матч гравця Шахтаря U-19 називали сепаратистом»
ФК Шахтар. Олексій Бєлік

Тренер «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік після поразки від «Динамо» у юнацькому чемпіонаті України та невдачі у матчі з «Барселоною» у Юнацькій лізі УЄФА відзначив питання суддівства, а також розповів про користь єврокубків для молодих гравців.

– Попереду гра з «Дніпром-1» U19. Що вас як тренера бентежить перед цим матчем у контексті останніх поєдинків?
– Ну, знов-таки, я не впевнений у суддівстві. Це перший момент. По-друге, у нас дискваліфіковані гравці: не буде Удода, не буде Огаркова, які отримали картки. Так, я хлопцям казав не звертати увагу на дії арбітрів, на якісь провокації з боку гравців «Динамо», але я навіть не можу дорікнути Удоду, бо коли тебе весь матч обзивають «сепаратистом», то я б, напевно, теж не стримався. Але це вихованість деяких футболістів наших суперників. Турбує ще те, що знову будуть зміни в нашій обороні: у всіх 13 матчах, що ми провели, завжди мали різні поєднання захисників через травми та дискваліфікації. Але ми – «Шахтар» і завжди атакуватимемо. Маємо показувати свою гру та яскравий футбол, що приваблюватиме вболівальників.

– На ваш тренерський погляд, що матчі Юнацької ліги УЄФА з «Барселоною», «Порту», «Антверпеном» дають для розвитку молодих футболістів?
– Можу сказати, що я нашим гравцям по-доброму заздрю, адже в наш час таких турнірів не було. Тут ти можеш не лише зіграти свій поєдинок Юнацької ліги УЄФА, але й поїхати на матч першої команди, відчути цю атмосферу, призвичаюватися до неї. Скажімо так, бути настільки близько до Ліги чемпіонів, щоб це давало ще більше мотивації. Зрозуміло, що це певний досвід, який футболісти мають використовувати вже в чемпіонаті. Ну а щодо безпосередньо матчів з «Барселоною» U19, якщо їх передивитися та проаналізувати, то загальні 0:5, з якими ми програли, дуже дивують, бо моментів ми створили більше, ніж іспанці. А програли тільки через те, що більше помилялися біля своїх воріт.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.