Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 листопада 2023, 12:35
3237
1

ЗАХАРОВА: «Гутцайт – найгірший міністр молоді та спорту в історії України»

Олімпійська чемпіонка 1980 зі спортивної гімнастики – про відставку голови Мінмолодьспорту

| Оновлено 10 листопада 2023, 12:35
3237
1
ЗАХАРОВА: «Гутцайт – найгірший міністр молоді та спорту в історії України»
merezha.co. Стелла Захарова

Олімпійська чемпіонка 1980 зі спортивної гімнастики Стелла Захарова прокоментувала відставку міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта.

– Відставка Гутцайта – це добре чи погано для вітчизняного спорту?

– Моя думка, що за останній час не було зроблено того, чого б хотілося. На превеликий жаль, міністр не виконав свої обіцянки. Я тривалий час перебуваю у спорті та можу сказати, що Гутцайт – це найгірший міністр молоді та спорту, який був в історії незалежної України. Він мав, як спікер, об'єднати український спорт у цей важкий час, але він цього не зробив. У всіх федераціях, зокрема і в нашій, були тільки скандали та непорозуміння. Цьому сприяв і Гутцайт. Усі міністри намагалися знаходити якесь порозуміння між федераціями, але тільки не він. До Олімпійських ігор залишився рік, але я не можу сказати, що було щось зроблено для Української федерації гімнастики.

– Що в нього вийшло, а що ні?

– Я навіть не можу згадати, що в нього вийшло. Коли щось виходить, то Гутцайт хвалить себе, а коли трапляються провали – звинувачує інших. Міністр має вміти брати на себе відповідальність, бо особисто йому довірили орган управління. Треба вміти визнавати помилки.

– Чому не вдається зупинити проникнення спортсменів із росії у передолімпійські турніри, а деякі види спорту, як те ж дзюдо, поводяться цинічно й ігнорують всі справедливі зауваження щодо залучених у Z-пропаганді спортсменів? Чи все в цьому плані зробив Гутцайт?

– Сьогодні спортсмени України борються з недопуском росіян і білорусів до змагань і нас підтримує практично вся світова спільнота. Цим людям я хочу висловити велику подяку. Але я не можу сказати, що Гутцайт щось зробив для реалізації цієї ініціативи. Зараз я розповім, щоб я зробила в цьому випадку, якби була на місці міністра молоді та спорту. Я б узяла свою команду і проїхала з ними по всьому світу з необхідним гаслом для нашої країни. Я б пояснювала світовій спільноті, хто такі російські спортсмени, і що означає допустити їх до змагань, навіть із нейтральним прапором. Гутцайт представляє не тільки обличчя міністра, а обличчя всієї країни. Але він цього не зробив.

– Чому він так довго поєднував пости міністра та голови НОКу?

– Коли Гутцайт став президентом НОКу, він мав написати заяву і піти з посади міністра. За законодавством заборонено одночасно обіймати ці дві посади. Таким чином він лобіював у НОК свої інтереси через міністерство. Гутцайт обіцяв не суміщати дві посади, але не дотримав слова. Отже, такій людині вірити не можна. На міністра молоді та спорту мають рівнятися всі спортсмени, але він подав не дуже гарний приклад. Гутцайт показав, що йому можна порушувати Закон, а всім іншим – ні. Міністр має бути для всіх прикладом, показувати, що він живе за законом і правилами. Але Гутцайт цього не зробив. Тому сьогодні я повністю підтримую і дякую нашому Президенту, Кабміну і Верховній Раді за те, що вони прийняли відставку Гутцайта.

– Як глава НОКу, Гутцайт зможе бути ефективним?

– Складно сказати. Я б дуже хотіла, щоб у нього вийшло реалізувати себе в НОКу, але з огляду на те, що він ніяк не проявив себе в міністерстві, то я дуже сумніваюся.

– Хто ваш оптимальний кандидат на посаду міністра спорту?

– Я сподіваюся, що на цю посаду прийде адекватна людина, яка буде біля себе об'єднувати, а не роз'єднувати. Було б ідеально, якби це був колишній спортсмен і хороший керівник.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Наталія Букса – віце-чемпіонка Європи. Як українки на Родосі виступили
Інші види | 01 травня 2024, 11:26 0
Наталія Букса – віце-чемпіонка Європи. Як українки на Родосі виступили

Блогер Sport.ua Олексій Рижков – про жіночий шаховий континентальний форум, який фінішував у Греції

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Залищук
я уже за іншу Захарову подумав)))