Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 09 листопада 2023, 12:16
862
2

ТЛУМАК: У Зорі може бути перевага, бо Маккабі не грає в своєму чемпіонаті

Колишній воротар «Зорі» і «Карпат» оцінив шанси суперників в сьогоднішньому протистоянні

| Оновлено 09 листопада 2023, 12:16
862
2
ТЛУМАК: У Зорі може бути перевага, бо Маккабі не грає в своєму чемпіонаті
ФК Карпати. Андрій Тлумак

9 листопада в польському Любліні в черговому поєдинку групового раунду Ліги конференцій футболісти «Зорі» прийматимуть «Маккабі» (Тель-Авів).

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній воротар «Зорі» і «Карпат» Андрій Тлумак оцінив шанси суперників в сьогоднішньому протистоянні:

– На внутрішній арені «Зоря» та «Маккабі» перебувають на полярних позиціях. Луганчани поки що пасуть задніх, а «Маккабі» доволі впевнено лідирує. Щоправда, через конфлікт з Палестиною всі змагання в Ізраїлі призупинені до кінця листопада й через відсутність ігрової практики футболісти «Маккабі» можуть перебувати не в кращій спортивній формі.

– З появою біля керма «Зорі» Валерія Кривенцова пов'язувалися чималі надії, але поки що в чемпіонаті УПЛ луганчани продовжують розчаровувати.
– Для того, щоб тренеру поставити свої гру, потрібен час. Тому будемо вважати, що «Зорі» під орудою Кривенцова тільки на шляху становлення й нічого не залишається, як запастися терпінням. Хоча не все так безнадійно, адже «Зоря» добре виступає на міжнародній арені.

– До речі, чим ви поясните те, що наприкінці останнього календарного матчу – з «Вересом» луганчани в підсумку упустили перемогу?
– Про це краще запитати в Кривенцова. Щось більш конкретне на цю тему можна буде сказати, коли стане відомий стартовий склад «Зорі» в сьогоднішньому матчі в Любліні.

– В ньому точно не буде травмованого Вантуха.
– Це серйозна втрата, бо Роман встигав не тільки надійно зіграти в обороні, а й ефективно підключався до наступу. Швидше всього, його замінить Ігор Снурніцин, проте він більше заточений на захисні функції.

– Кому ви віддаєте перевагу в сьогоднішньому поєдинку?
– Складно щось спрогнозувати, адже невідомо в яких кондиціях перебувають футболісти «Маккабі», котрі останніми тижнями обмежилися тільки одним спарингом. В Любліні буде суперництво тренерських ідей. Адже Кривенцов робить ставку на гру з опорним півзахисником та одним нападником,тоді,як його колега з «Маккабі», уславлений в минулому ірландський форвард Роббі Кін, вдома і в гостях застосовує схему 4-3-3.

Багато буде залежати й від того, чи зуміють луганчани нейтралізувати бомбардира «Маккабі» Ерана Захаві й чи буде мати належну підтримку від партнерів лідер нападу «Зорі» Герреро. До речі, панамський легіонер перейшов до «Зорі» саме з «Маккабі» і при необхідності міг би поділитися з Кривенцовим цінною інформацією про сильні і вразливі місця ізраїльського гранда.

Зазначимо, що фаворитом зустрічі є колектив із Ізраїлю. Коефіцієнт на їхню перемогу становить 1.80.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dfs2262ar
ахаха))) Ніби Зоря грає в чемпіонаті