Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 09 листопада 2023, 12:27
332
0

Рік ПЕРРІ: «Немає жодного зв’язку між спонсорством та шкодою від ставок»

Президент Англійської футбольної ліги – про зв’язок спонсорських угод з букмекерами та лудоманії

| Оновлено 09 листопада 2023, 12:27
332
0
Рік ПЕРРІ: «Немає жодного зв’язку між спонсорством та шкодою від ставок»
Getty Images/Global Images Ukraine. Рік Перрі

Президент Англійської футбольної ліги Рік Перрі вважає, що за відповідального підходу спонсорські угоди з букмекерськими операторами не загрожують збільшенням кількості гравців або розвитком лудоманії.

«В принципі, не бачу жодних проблем у тому, щоб дозволити спорту вести переговори, щоб отримати частину від мільярдів, які крутяться у цій сфері. Ми замовили дослідження, досконально вивчили ситуацію та не виявили доказів того, що спонсорство веде до збільшення кількості гравців на ставках чи шкоди від них.

Десятиліттями цінність азартних ігор в Англії залишалася стабільною і немає жодного зв'язку між спонсорством та шкодою від ставок. Ніхто не хоче, щоб ставки шкодили, ніхто не хоче, щоб футболісти ставали залежними, тим більше – не футболісти. Але це дві різні проблеми, які часто змішують щодо того, що ми робимо з футболістами та не футболістами.

Дуже важливо поводитися відповідально. Ми вже щонайменше п'ять років проводимо освіту футболістів і робитимемо ще більше в цьому напрямку. Але, якщо чесно, це ніколи нікого не зупинить від того, щоби захотіти зробити ставку. Десять відсотків людей грають і завжди гратимуть на ставках. Таке життя. Заборони не працюють, тому потрібно встановити рамки, просвічувати, поводитися відповідально, робити все, щоб шкода була мінімальною, але виключити її дуже складно.

Якби ми не мали спонсорства від Sky Bet, то все одно були б гравці на ставках – так є і так буде завжди. Наша відповідальність – переконатися, що ми підтримуємо та просвічуємо. Справа не лише у покаранні. Як ми нещодавно бачили в Італії, справа не лише у визначенні покарання, а й у тому, щоб визначити, що в деяких гравців розвинулася залежність. Важливо допомагати у реабілітації, а не лише карати. І тут немає жодних чарівних відповідей. Ця проблема нікуди не поділася. Ми намагаємося її виявляти та вирішувати, жодним чином не вдаючи, що її немає.

Але це абсолютно не повинно заважати нам вступати у відповідальні та розумні ринкові відносини, коли букмекерські оператори заробляють на спорті величезні гроші та їх заохочував у цьому один уряд за іншим», – сказав Перрі.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 07:10 3
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Характер Динамо, клас Шахтаря, рокіровка Колоса, муки Металіста 1925
Футбол | 30 квітня 2024, 10:36 0
Характер Динамо, клас Шахтаря, рокіровка Колоса, муки Металіста 1925

Найцікавіші події 26-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.