Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 09 листопада 2023, 07:47
11346
11

Ще один прагматизм від наставника збірної. Але все одно є питання

Оглядач Sport.ua – про викликаних Ребровим футболістів на вирішальний матч відбору Євро-2024

| Оновлено 09 листопада 2023, 07:47
11346
11
Ще один прагматизм від наставника збірної. Але все одно є питання
Getty Images/Global Images Ukraine

Головний тренер збірної України Сергій Ребров оголосив список футболістів, викликаних на останній і вирішальний поєдинок відбору на Євро-2024 – проти національної команди Італії.

Сергій Станіславович уже привчив нашу футбольну спільноту до свого прагматичного, навіть консервативного підходу до формування списку кандидатів у збірну. Принаймні, у різких рухах у будь-який бік – як, наприклад, Руслана Ротаня зі своїм викликом до головної команди країни на гру проти Англії ветерана Євгена Коноплянки – нинішнього наставника «синьо-жовтих» навряд чи можна звинувачувати.

Так, на вересневий ігровий цикл збірної (проти Англії та Італії) наставник збірної України не викликав Маліновського, одного з лідерів національної команди каденції Шевченка та Петракова. Але тоді таке рішення Реброва дуже вписувалося в озвучені вище рамки прагматизму. Руслан щойно перейшов із «Марселя» до «Дженоа», не мав навіть найменшої ігрової практики, отже, навіщо збірній такий «пасажир».

Проте певні питання до «списків Реброва» і раніше були, та й зараз є. Я розумію, що задовольнити всі «хотілки» головному тренеру збірної не вдасться за жодних обставин – та й чи потрібно, але якщо керуватися суто об'єктивним критерієм, то, як на мене, Сергій Станіславович не завжди послідовний.

Щоб не бути голослівним, розглянемо список викликаних гравців на гру проти Італії за ланками.

Голкіпери. Претензій не маю. Власне, і вибір невеликий. Він, цей вибір, крутиться довкола трійці, яка й отримала виклики. А ще - навколо Луніна. Але в Андрія то травма, то постійна відсутність присутності, тому все закономірно. Дивись вище на ситуацію з Маліновським.

Захисники. Тут складніше буде. Впадає у вічі виклик Дубінчака – одного з найкращих футболістів нинішнього «Динамо». Так, Влад зараз непогано виглядає, але загалом захист «біло-синіх» – це жах. Проте Сергія Станіславовича цей факт не збентежив. Він, окрім Дубінчака, викликав ще й Тимчика. І Попова до резервного списку.

Як на мене, це «занадто». У мене одразу ж логічне запитання: а чому не отримав виклик до головної збірної країни один із найкращих футболістів УПЛ Безкоровайний? Ну, хоч би в резервний список?

Дебютний виклик до першої збірної Таловерова – підтримую. Більше того, вважаю, що Максим напрацював на такий шанс ще раніше після молодіжного Євро.

У цьому контексті маю ще одне питання. Але із зірочкою. Навіть швидше не із зірочкою, а з цілою зіркою. Так от, особисто мені здається, що Ракицький награв на виклик до збірної України. І якби не порочне зенітівське минуле, Ярослав напевно цей виклик би отримав. Але зрештою не отримав. Смію припустити, через те саме порочне минуле.

Півзахисники. Найприкріше, що у списку нема капітана. Але тут питання не до Реброва. Ярмоленко травмований, і це, на жаль, надовго.

А ось найкращий бомбардир «Динамо» Буяльський опинився у резервному списку. Так, головні тренери збірної України змінюються, а один із ключових футболістів «біло-синіх» незмінно не вписується в їхню концепцію гри.

Серед звичних та очікуваних осіб півзахисту мені хотілося б побачити нове обличчя. Щонайменше одне – Ярмолюка. Мені здається, Єгор уже дозрів для першої збірної. Принаймні, ігрова практика в нього є. Але Ребров, певно, вважає інакше.

Можливо, варто було б розширити список гравців середини поля за рахунок виклику когось із УПЛ, але не з «Шахтаря» чи «Динамо». Приміром, Климчука. Або Штогріна. Або Задераку. Загалом, кандидатів вистачає. На мій погляд. Але, разом з тим, я усвідомлюю, що в даному випадку пахне смаківщиною.

Нападники. Тут і просто, і складно водночас. Кваліфіковані форварди у нас зараз – на вагу золота. Усі, хто хоч щось собою являє, є у списку.

Інша річ, що я б поміняв місцями Яремчука і Ваната: першого – в резерв, другого – в основний список.

Оцініть матеріал
(152)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал достроково виграв Ла Лігу 2023/24 після перемоги Жирони над Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 21:35 6
Реал достроково виграв Ла Лігу 2023/24 після перемоги Жирони над Барселоною

Королівський клуб набрав 87 очок після 34 турів, залишилося провести 4 поєдинки

ФОТО. Обличчя та емоції Довбика після швидкого голу у ворота Барселони
Футбол | 04 травня 2024, 19:59 0
ФОТО. Обличчя та емоції Довбика після швидкого голу у ворота Барселони

Артем забив 20-й м'яч у поточному сезоні Ла Ліги

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
Ярмолюк ще зовсім зелений для головної збірної, 2-3 матчі в АПЛ, де він виходив на заміну, - це ще мало. Ванат, після класного початку сезону, поки не вражає, що в ДК, що в збірній, тому також зрозуміло чого його немає у списку. Теж і по Яремчуку можна сказати, але його, певно, за колишні заслуги викликають. Буяльський наче норм гравець, але вже третій тренер не бачить його у збірній. Певно, їм видніше. А так, наче , найсильніший склад, який є. Аби ніхто не травмувався тільки.
Владислав Антонов
Інститут збірних завжди був консервативним, бо тут головна ставка на результат, а не на задоволення "хотєлок" фанатів.
Vitalii_Mykolaiv
Зараз точно не час для експериментів.
Swipe
Климчук та Задирака вінгери, Штогрин - взагалі центрфорвард. Автор матеріалу взагалі УПЛ не дивиться? Якщо про центр поля, то це скоріше Кочергіна, Рубчинського та Крушинського можна було згадати.
Alex
То мы жаловались что вызывают за былые заслуги то почему не вызывают , игроки на лавке не тянут даже на уровне Украины. Вызывает надо на данный месяц у кого идёт игра
Иван Качура
Від Ракіцького йде креатив, могли би і викликати до збірної, але тут  газпромівський бекграунд. Матвієнко поки більше привозить, Сваток теж не еталон надійності, Попов це дєфєкт та радіація. Перший пас Ракіцького вчора показав, що можна легко і швидко виходити в атаку. Ну якщо Ребров хоче, щоб наші хлопці катали м'яча поперек-назад, то італійці нам цього не дозволять зробити, знову будемо грати від суперника, а тут швидкість прийняття рішень зіграє свою роль.
easterly
Автор - жартівник? Тут справа не в минулому ракітського, а в самій кармі гри. Судєйство буде ще те, не сумнівайтеся. А ярік буде мішенню намбер ван і кандидатом на червону. Це не з стоячою Барсою грати