Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 08 листопада 2023, 19:37
1259
0

Ігор ЮРЧЕНКО: «Це заслуга Шахтаря, що у Барселони нічого не вийшло»

Колишній гравець «Шахтаря» розповів, що допомогло «гірникам» взяти гору

| Оновлено 08 листопада 2023, 19:37
1259
0
Ігор ЮРЧЕНКО: «Це заслуга Шахтаря, що у Барселони нічого не вийшло»
Ігор Юрченко

В німецькому Гамбурзі футболісти «Шахтаря» в черговому поєдинку групового етапу Ліги чемпіонів завдали поразки іспанській «Барселоні» (1:0).

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець донецького «Шахтаря» Ігор Юрченко розповів, що допомогло «гірникам» взяти гору у вчорашньому протистоянні:

– У цей непростий для України час донеччани зробили дуже приємний подарунок всім вітчизняним шанувальникам спорту. Взяти гору над грандом світового футболу – «Барселоною», повірте, це багато вартує. Тим паче, що футболісти іспанського клубу не приховували, що збираються перемогти з великим рахунком і достроково забезпечити собі вихід до наступного раунду.

– Які фактори допомогли «Шахтарю» здолати опір іменитого візаві?
– Мабуть, «гірникам» додав упевненості другий тайм першого поєдинку в жовтні в Барселоні, де вони переконалися, що з каталонцями можна грати на рівних. По-друге, відчувалося, що донеччани дуже добре підготувалися до матчу, вивчивши сильні і вразливі місця суперника. Зокрема, мені запам'яталося, як «гірники» завдяки чіткій підстраховці блокували забігання гостей на флангах й саме тому бомбардир Левандовський залишився без підтримки партнерів й був непомітний.

– У виконанні «Шахтаря» були два різні тайми?
– Тут усе логічно. До перерви «гірники» своєю активністю досягти потрібного їм результату, а в другому таймі вже грали по рахунку, віддавши ініціативу гостям. Важливо, що номінальні господарі все робили продумано, відчуваючи, чого можна очікувати від каталонців. Якщо відверто, я вже давно не бачив такої самовіддачі в донеччан, ба більше, складалося враження, що у випадку необхідності вони можуть додати. Це проблема «Барселони», що в неї в Гамбурзі багато не виходило. В цьому заслуга «Шахтаря», який здобув цінні три очки з позиції сили.

І ще на два моменти я хотів би звернути увагу. Віддам належне новому головному тренеру «гірників» Маріно Пушичу, який наприкінці компенсованого часу випустив на поле Мар'яна Шведа, що дуже багато пропустив через травми. З одного боку це була тактична заміна – кортіло виграти дорогоцінні секунди, але з іншого, важливо, що керманич зупинив свій вибір саме на Шведу. Повірте, для Мар'яна це було вкрай необхідно відчути, що тобі довіряють. Переконаний, що це рішення балканського фахівця тільки сприятиме згуртованості в колективі, зробить мікроклімат ще кращим.

Також варто похвалити менеджмент «Шахтаря», який обрав місцем проведення домашніх матчів в Лізі чемпіонів саме Гамбург. Знову на трибунах було майже 50 тисяч уболівальників, котрі підтримували «гірників» й були справжнім 12 гравцем. А клубна каса «Шахтаря» серйозно поповнилася коштами від продажу квитків.

– «Шахтар» зможе поборотися за путівку до плей-оф Ліги чемпіонів?
– Якщо «гірники» на фініші групового етапу зіграють так, як в другому таймі поєдинку в Антверпені й у вчорашньому протистоянні в Гамбурзі, то в них є всі шанси пробитися до наступного раунду. Мені до вподоби, коли інтрига повертається.

Читайте також, чому «Шахтарю» взимку варто задуматися про продаж Сікана.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.