Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 08 листопада 2023, 06:46
2889
1

Роман ЗОЗУЛЯ: «Іноді корисно завалити писок і молитися»

Ексфутболіст – про заяву колишнього народного депутата Ірини Фаріон

| Оновлено 08 листопада 2023, 06:46
2889
1
Роман ЗОЗУЛЯ: «Іноді корисно завалити писок і молитися»
Getty Images/Global Images Ukraine. Роман Зозуля

Колишній нападник збірної України Роман Зозуля висловив думку про слова мовознавиці та колишньої народної депутатки Ірини Фаріон щодо російськомовних військових у лавах ЗСУ.

«В Україні має бути єдина державна мова – українська. Факт. Я за розвиток, популяризацію і посилення законодавчої бази, яка сприятиме остаточному переходу на українську в усіх сферах.

Водночас я вважаю, що людина, яка дозволяє собі принижувати і ображати тих, завдяки кому Україна вже 10 років тримається і протистоїть роzії – свідомий провокатор і шкідник.

В Азові та загалом в ЗСУ служать дуже близькі мені люди, в тому числі і мій батько. І кожного з них я та мої діти шануватимуть і дякуватимуть їм, незалежно від того, якою мовою вони нас захищають.

Більшість із наших воїнів не мають можливості, часу і бажання роздавати інтервʼю і поради, натомість кожен з них у прямому сенсі випалює усе роzійzьке з нашої землі, ризикуючи при цьому власним життям. Тому іноді дуже корисно декому завалити писок і молитися на тих, хто не допустив, щоб державною мовою тут стала роzійzька.

Слава Захисникам України!», – написав Зозуля у фейсбуці.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
Надо же.   Даже Зозуля  назвал тётку мягко  - провокатором  и вредителем.    А надо же по новым правилам называть провокаторшей и вредительницей.