Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 08 листопада 2023, 02:26
506
0

Олексій БЄЛІК: «Ми повинні боротися до кінця»

Тренер юнацької команди «Шахтаря» – про поразку від «Барселони»

| Оновлено 08 листопада 2023, 02:26
506
0
Олексій БЄЛІК: «Ми повинні боротися до кінця»
ФК Шахтар Донецьк. Олексій Бєлік

Головний тренер «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік після матчу з «Барселоною» U-19 (0:3) у 4-му турі Юнацької ліги УЄФА поділився своїми враженнями.

– За підсумками двох матчів з «Барселоною» маємо 0:5. Що скажете про цю гру, що не вдалося хлопцям?
– Рахунок говорить сам за себе. Я можу сказати, що «Барселона» реалізувала свої моменти, а ми – ні. Ми мали чудові нагоди, коли Антон Дрозд не замкнув дальню штангу, моменти зі стандартів, у яких ми повинні були діяти агресивно, та в другому таймі після прострілів гравці не дограли в штрафному суперника. Можна все списувати на вдачу або її відсутність, у мене відчуття, що ми не зіграли як слід. Можливо, хлопці не вірять, що можна перемагати «Барселону» й «Порту». Я намагався донести, що сьогодні не грають Левандовськи, Педрі чи Гаві, а грають такі ж хлопці, які намагаються прогресувати кожного дня. По грі можу сказати, що є хлопці, які у важкі моменти роблять усе належне, а є ті, хто має брати на себе відповідальність, але цього сьогодні не зробив. Мабуть, це моя провина, тому що я не знайшов правильний підхід.

– «Барселона» здивувала порівняно з минулим матчем чи все було прогнозовано?
– Не здивувала. Звісно, це високоякісна команда, яка грає з м’ячем та має у розпорядженні багато талановитих і технічних гравців, у них два або й три склади. У цьому сенсі вони нас не здивували, у мене відчуття, що ми могли досягти більшого в поєдинках з «Барселоною» та в групі. Я не дам хлопцям опустити руки, ми повинні боротися до кінця та здобувати третю сходинку, навіть якщо вона нічого не дає. Будуть грати ті, хто демонструє бажання та хоче прогресувати.

– Шанси на вихід з групи ще є?
– Не все залежить від нас. Коли ситуація була в наших руках, ми повинні були зіграти рішучіше та сміливіше. Побачимо, як зіграють наші суперники, але як би не склався матч, це не привід опускати руки, навіть якщо останні дві гри не будуть мати турнірного значення, ми не повинні поступатись «Антверпену» вдома чи «Порту» на виїзді.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.