Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 07 листопада 2023, 17:52
4142
0

Український день у Жироні, перший гол Миколенка, повернення Мудрика

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 07 листопада 2023, 17:52
4142
0
Український день у Жироні, перший гол Миколенка, повернення Мудрика
Getty Images/Global Images Ukraine

На вихідних пройшов тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників з топ-ліг.

Повернення після травми Мудрика

«Челсі» розгромив у гостях «Тоттенгем» – 4:1.

«Шпори» забили першими у дебюті поєдинку, але потім пропустили 4 голи. Двічі «сині» забили вже в доданий до матчу час. Потрібно відзначити, що «Тоттенгем» із 56-ї хвилини грав, маючи на два гравці менше. Наприкінці першого тайму червону картку отримав аргентинський захисник «шпор» Крістіан Ромеро, а на початку другого тайму червоне світло побачив інший оборонець «Тоттенгема» Дестіні Удоджі.

Михайло Мудрик з'явився на полі на 58-й хвилині, коли вже «Челсі» мав перевагу у два гравці. Це було повернення Мудрика після травми. Рахунок був рівний і Маурісіо Почеттіно прагнув посилити атаку, випустивши атакувального півзахисника Мудрика замість опорника Енцо Фернандеса.

Попри кількісну меншість, господарі грали з високою лінією оборони. Тому простору та можливості себе проявити у Мудрика було достатньо. Вже після виходу на поле він віддав небезпечний пас на хід Ніколасу Джексону. Наступного епізоду за участю Мудрика потрібно було чекати вже в самому кінці основного часу, коли Михайло вийшов на ворота «шпор», але голкіпер господарів Гульєльмо Вікаріо підстрахував своїх захисників у підкаті. Михайло отримав жовту картку за небезпечну гру, хоча епізод навіть перевіряли на предмет вилучення. Вже в самому кінці доданого до матчу часу Мудрик разом із Джексоном вийшли на одного воротаря «шпор», але сенегальський форвард не віддав пас на партнера, перегравши голкіпера самостійно.

Загалом, дуже неоднозначний поєдинок від Мудрика. У нього були всі можливості провести хороший матч, записати на свій рахунок результативні дії, але особливо нічим Михайло себе так і не проявив.

Після перемоги «Челсі» піднявся на десяте місце, маючи в активі 15 очок.

Миколенко забив перший гол у цьому сезоні

«Евертон» вдома зіграв унічию з «Брайтоном» – 1:1.

На старті поєдинку «іриски» повели у рахунку, але втримати перевагу так і не змогли. Досвідчений Ешлі Янг забив у свої ворота.

Віталій Миколенко вийшов у стартовому складі та відіграв весь матч. На старті поєдинку саме український лівий захисник відкрив рахунок у матчі. Миколенко забрав м'яч на чужій половині поля, розігнав швидку атаку та побіг у штрафний майданчик суперника. Флангова подача Двайта Макніла не вдалася через рикошет від захисника гостей, але м'яч зручно відскочив до Віталія. З другої спроби український захисник прошив воротаря Барта Вербрюггена.

Загалом Миколенко провів дуже хороший поєдинок. На своєму лівому фланзі оборони діяв надійно та не давав шансів супернику. За можливості ходив в атаку.

«Евертон» на 16-му місці із 11-ма очками. «Іриски» випереджають зону вильоту на 5 пунктів.

Ярмолюк втретє вийшов на заміну

«Брентфорд» вдома переміг «Вест Гем» – 3:2.

Перший тайм був на користь «молотобійців» – 2:1, але після перерви «бджоли» змогли забити два голи та здобути перемогу.

Getty Images/Global Images Ukraine. Єгор Ярмолюк (№33)

Єгор Ярмолюк втретє вийшов на заміну у складі «Брентфорда». Український півзахисник з'явився на полі на 79-й хвилині зустрічі. Один із лідерів молодіжної збірної України допоміг своїй команді втримати перевагу в рахунку та здобути перемогу.

«Брентфорд» перебуває на 9-му місці із 16-ма очками.

Забарний травмував Холанда

«Ман Сіті» розгромив «Борнмут» – 6:1.

«Містяни» у кожному із таймів забили по три голи. На що гості змогли відповісти тільки м'ячем престижу. Клас команд був різний, тому боротьби не вийшло.

Ілля Забарний відіграв повний матч. Український захисник персонально грав проти зіркового Ерлінга Холанда. Зі своїм завданням Забарний впорався повністю. Майже не програв візаві у силових єдиноборствах. Двічі заблокував удари опонента. В одному з епізодів травмував Холанда. На другу половину гри зірковий норвежець уже не вийшов.

Getty Images/Global Images Ukraine

Розгромна поразка – це помилки партнерів по обороні, які не змогли стримати Жеремі Доку, який провів дуже сильний матч. Прямої вини у жодному пропущеному м'ячі Забарного немає. У випадку із першим голом Доку дуже красивим ударом уникнув блокування Забарного. У випадку із п'ятим голом Ілля намагався врятувати ситуацію та вибити м'яч із лінії воріт, але не встиг.

«Борнмут» перебуває в зоні вильоту на 18-му місці із 6-ма очками.

Зінченко не підсилив гру

«Арсенал» мінімально програв у гостях «Ньюкаслу» – 0:1.

Єдиний гол у матчі було забито в середині другого тайму Ентоні Гордоном.

Олександр Зінченко розпочав матч на лаві запасних. Гравець збірної України вийшов на останні 26 хвилин зустрічі. Зінченко повинен був допомогти контролювати м'яч, освіжити гру команди, додати емоцій. Українець вийшов заведеним на гру. Але особливо посилити гру так і не зміг. За проведений на полі час «Арсенал» так і не створив моментів біля воріт суперника.

Після поразки «Арсенал» скотився на 4-те місце у турнірній таблиці.

Довбик та Циганков забивають

«Жирона» в гостях здолала «Осасуну» – 4:2.

Перший тайм завершився внічию 1:1. На початку другої половини гри господарі вийшли вперед, але потім забивали тільки каталонці.

Артем Довбик вийшов у стартовому складі та відіграв 85 хвилин зустрічі. На старті поєдинку Артем записав на свій рахунок перший асист – обігрався із Савіо, після чого прострілив вздовж воріт. Івану Мартіну залишалося не схибити по порожніх воротах. В середині другого тайму українець зрівняв рахунок. Український нападник уникнув опіки від Давида Гарсії та замкнув флангову передачу головою. Потім ще зробив асист на Віктора Циганкова. Артем скористався непорозумінням між захисниками «Осасуни» та віддав на співвітчизника, який з близької відстані з другої спроби забив гол.

Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик

Віктор Циганков розпочав на лаві запасних та вийшов на заміну на 70-й хвилині гри. Перед колишнім динамівцем стояло завдання посилити атаку, освіжити гру, бо «Жироні» потрібно було відіграватися. Циганков багато рухався без м'яча, пропонував себе партнерам. У випадку із забитим голом йому відверто пощастило. Збіг обставин, коли один захисник господарів зупинив м'яч, але завдяки рикошету від іншого м'яч дістався Довбику, який в один дотик відпасував Циганкову, якому з близької відстані залишалося не влучити у воротаря «Осасуни». Український півзахисник забив тільки з другої спроби. Спочатку м'яч злетів із ноги Віктора.

Також Циганков взяв участь в атаці із четвертим забитим м'ячем своєї команди. Українець віддав пас на Крістіана Порту, який зробив вдалу флангову передачу.

«Жирона» одноосібно очолює турнірну таблицю Ла Ліги. «Реал» відстає на два очки.

Вихід на заміну Яремчука

«Валенсія» вдома здолала «Гранаду» – 1:0.

«Кажани» єдиний свій гол забили у доданий до першого тайму час.

Роман Яремчук з'явився на полі із лави запасних на 89-й хвилині зустрічі. Для форварда збірної України було замало часу, щоб проявити себе.

«Валенсія» на 8-й позиції із 18-ма очками. До зони єврокубків тільки два пункти.

Непомітний Маліновський

«Дженоа» в гостях програв «Кальярі» – 1:2.

Всі три голи у зустрічі були забиті у першій половині другого тайму.

Руслан Маліновський вийшов у старті та був замінений на 84-й хвилині зустрічі. Нічим особливим у креативному плані український півзахисник так і не відзначився. Може записати собі в актив тільки один небезпечний стандарт, коли партнер по команді влучив у стійку. Мав всі шанси отримати вилучення наприкінці гри. Вже маючи жовту картку, зіграв у ногу супернику, але арбітр матчу не дав другу жовту карту українцеві.

«Дженоа» на 14-му місці із 11-ма балами. До зони вильоту 3 очки.

Другий вихід Соболя у сезоні

«Страсбург» поділив очки вдома із «Клермоном» – 0:0.

Господарі з 76-ї хвилини грали у меншості після вилучення Марвіна Сеная.

Едуард Соболь вийшов на заміну на 79-й хвилині зустрічі. Вилучення у складі «Страсбурга» допомогло українському легіонеру отримати ігровий час. Патріку Вієйра потрібно було освіжити гру завдяки замінам. За проведений час Соболь себе ніяк не проявив. Едуард був сконцентрований на грі в обороні.

«Страсбург» перебуває на 12-му місці із 12-ма очками. До зони вильоту два пункти.

Вихід на заміну Коваленка

Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Коваленко

«Емполі» у гостях програв «Фрозіноне» – 1:2. Усі голи були забиті у другому таймі. Віктор Коваленко вийшов на заміну на 77-й хвилині зустрічі за рахунку 2:0 на користь господарів. Через 9 хвилин Франческо Капуто скоротив відставання «Емполі» до мінімуму. А на останній доданій до матчу хвилині Віктор дотепно пропустив м’яч у штрафному майданчику «Фрозіноне» на партнера, але з ударом того із вбивчої позиції голкіпер господарів Мілінкович-Савич впорався.

«Емполі» посідає передостанню сходинку в Серії А лише з 7-ма очками після 11-ти зустрічей.

Запасний Лунін

«Реал» не зумів обіграти «Райо Вальєкано» – 0:0. Андрій Лунін звично поступився місцем у воротах «вершкових» Кепі Аррісабалазі.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.