Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 листопада 2023, 08:15
1854
0

Перемога Шахтаря у класико, відставка Луческу, Кривбас залишився на вершині

Найцікавіші події 13-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 08 листопада 2023, 08:15
1854
0
Перемога Шахтаря у класико, відставка Луческу, Кривбас залишився на вершині
ФК Полісся

У головному дербі країни «Шахтар» мінімально здолав «Динамо». Після матчу головний тренер «біло-синіх» Мірча Луческу оголосив про свою відставку. Залишив свою команду і наставник «Металіста 1925» Едмар, який отримав пропозицію з-за кордону. Центральний поєдинок туру «Полісся» – «Кривбас» був надовго перерваний через повітряну тривогу. Після поновлення матчу опоненти розписали результативну нічию.

Дербі туру

Головне дербі країни відбулось на стадіоні імені Лобановського. І «Динамо», і «Шахтар» підходили до першого очного протистояння цього сезону з різним смисловим «наповненням». Кияни до цього поєдинку мали триматчеву безвиграшну серію, «гірники» змінили тренера. Загалом суперники навряд чи могли продемонструвати свій найкращий футбол.

Дива не сталося: не продемонстрували. Хоча градус напруги поєдинку був, як завжди, високим. Дев'ять жовтих карток на дві команди – забагато. Хоча обійшлося без вилучень. І на тому спасибі.

Команди створили мінімум небезпечних моментів. Проте з цього мізеру гості зуміли вичавити максимум: після непоганої комбінації за участю Невертона та Зубкова останній забив гол.

«Динамо» теж створило свій момент, але Караваєв не зміг його реалізувати.

На тому й завершили.

Заміна туру

На 36-й хвилині матчу «Динамо» - «Шахтар» наставнику гостей Пушичу довелося робити вимушену заміну. Азаров отримав травму, і замість нього вийшов Ракицький. Як виявилося, ця заміна перевернула гру.

До цього донеччани грали в дуже дрібний пас, без просування та загострення. Вертикальний футбол ван Леувена вже зламаний, але чогось нового «гірники» поки що не придумали.

Але після виходу на поле Ракицького донеччани стали грати у більш осмислений футбол. Ярослав починав атаки середніми та дальніми передачами. «Шахтареві» вдалося відсунути гру від своїх воріт, створювати моменти біля воріт чужих. І зрештою здобути перемогу.

Пам'ять туру

Перед матчем «Динамо» – «Шахтар» вшанували пам'ять колишнього головного редактора журналу «Футбол» Артема Франкова, який помер після інсульту на 53-му році життя.

ФК Шахтар

Повернення туру

Форвард «Динамо» Супряга з'явився на полі на 83-й хвилині матчу проти «Шахтаря». Влад змінив Беніто. Для 23-річного нападника це перша поява в команді за понад два роки. Попереднього разу Супряга грав за «Динамо» у жовтні 2021 року – у Лізі чемпіонів проти «Барселони».

Травма туру

Один із провідних півзахисників «Динамо» Шапаренко лише нещодавно відновився від наслідків складної травми. Микола був вимушено поза грою на початку сезону, і лише в останніх поєдинках почав виходити на поле. У матчі проти «Шахтаря» Шапаренко з'явився з перших хвилин. Він намагався загострювати гру, але не завжди виходило.

Дограти до фінального свистка Миколі не вдалось: знову травма. Він залишив поле на 83-й хвилині.

Вболівальник туру

Головний тренер збірної України Сергій Ребров встиг побувати одразу на двох центральних поєдинках туру. Гру «Динамо» – «Шахтар» він дивився з ложі стадіону разом із травмованими гравцями «біло-синіх» - Ярмоленком та Буяльським. Відвідав Сергій Станіславович і матч «Полісся» – «Кривбас».

Print Screen. Віталій Буяльський, Андрій Ярмоленко і Сергій Ребров (зліва направо)

Подія туру

ФК Динамо. Мірча Луческу

Після матчу із «Шахтарем» головний тренер «Динамо» Мірча Луческу заявив, що залишає київську команду та завершує тренерську кар'єру. «Сьогодні не хотілося б говорити про гру. Хочу сказати, що 15 років віддав футболу України. На цьому я вирішив закінчити свою кар'єру. Це була остання гра. Я попрощався зі своїми гравцями, із гравцями «Шахтаря». Дякую всім. Хотілося б завершити по-іншому, але всьому приходить кінець - і футбольній кар'єрі, і коханню, і життю. Усьому є початок і кінець», – наголосив Луческу.

Тривога туру

Цими днями повітряна тривога вносила серйозні корективи у наше життя. Вплинула вона і на перебіг деяких футбольних матчів. Зокрема, поєдинок ЛНЗ – «Колос» через повітряну тривогу почався пізніше на дві години.

З аналогічної причини було перервано і матч «Полісся» - «Кривбас». Команди встигли відіграти лише п'ять хвилин, після чого були змушені піти в укриття.

А ось поєдинок «Дніпра-1» і «Олександрії» через повітряну тривогу переривався чотири рази. І тривав майже п’ять годин.

Джокери туру

Десять хвилин перебування на полі вистачило ветерану «Колоса» Мільку для того, щоб відзначитись забитим м'ячем. На 69-й хвилині матчу проти ЛНЗ він вийшов на поле, помінявши Богданова, а на 79-й хвилині Вадим чітко реалізував пенальті.

Ще менше часу знадобилося форварду «Металіста 1925» Борячуку, щоб забити м'яч у ворота «Чорноморця». На 46-й хвилині матчу Андрій з'явився на полі, а через сім хвилин залишив свій «автограф» у воротах Варакути.

Суддя туру

Дуже цікавий з погляду суддівства момент стався на останніх хвилинах матчу «Минай» – «Ворскла». Захисник господарів Мельник послизнувся на мокрому газоні й зіграв у м'яч рукою в межах свого штрафного майданчику. Арбітр Задиран спочатку не відреагував на епізод. «Минай» намагався розігнати контратаку, яку зірвав Скляр за допомогою грубого фолу. За що отримав жовту картку.

Далі почалося найцікавіше. Задиран пішов дивитись «телевізор». І призначив пенальті у ворота команди Шарана, а жовту картку Скляра поміняв на червону.

Несподіванка туру

П'ять матчів поспіль не вигравав «Металіст 1925». І ось довгоочікувана перемога: харків'яни перемогли міцний «Чорноморець». Однак після матчу стало відомо, що один із наставників команди – Едмар – залишив харківський клуб. Причому ще до початку поєдинку із «моряками». Діями «25-х» керував Голодюк. А натуралізований бразилець різко вирішив змінити обстановку. За чутками, він має варіанти для продовження тренерської кар'єри за кордоном.

Рикошет туру

«Верес» у грі проти «Зорі» врятувався за хвилину до кінця основного часу матчу. Команда Кривенцова вигравала 2:1, і здавалося, що гості утримають перевагу. Але після швидкої контратаки Близниченко пробивав по воротах з дальньої дистанції, і м'яч, зачепивши захисника, опустився за «комір» голкіпера луганської команди.

Матч туру

Головний за статусом матч туру відбувся у Києві, де «Динамо» приймало «Шахтар». Але, по суті, центральним поєдинком 13-го туру стала гра в Житомирі, де зустрілися лідери – «Полісся» та «Кривбас».

Команди тільки почали, як довелося йти з поля через повітряну тривогу. Після поновлення гри суперники довго входили до ритму.

Першими увійшли гості: наприкінці першого тайму відзначився Кузик. Другий тайм пройшов із перевагою господарів. Їм удалося зрівняти рахунок зусиллями Козака. Далі обидві команди грали швидше на утримання рахунку, аніж на перемогу.

Трилер туру

Справжнє футбольне видовище видали «Рух» та «Оболонь». Господарі відкрили рахунок уже у самому дебюті поєдинку – відзначився Квасниця. Здавалося, львів'яни здобудуть легку перемогу. Але гості були проти. Наприкінці першого тайму «пивовари» рахунок зрівняли, а на початку другої половини зустрічі вийшли вперед. Забивали Суханов та Краснопір. Однак утримати перемогу киянам не вдалося. За сім хвилин до кінця основного часу точний удар Карабіна приніс «Руху» нічию.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, що Анчелотті сказав Кепі після матчу, який Лунін провів у запасі
Футбол | 27 квітня 2024, 20:41 5
Відомо, що Анчелотті сказав Кепі після матчу, який Лунін провів у запасі

«Реал» переміг «Реал Сосьєдад» з рахунком 1:0

У Мессі 1200 гольових дій за кар'єру. Скільки у Роналду?
Футбол | 28 квітня 2024, 17:49 0
У Мессі 1200 гольових дій за кар'єру. Скільки у Роналду?

Ліонель став першим гравцем в історії футболу, якому вдалося досягти такої позначки

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.