Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 07 листопада 2023, 01:45
617
0

Ярослав ХОМА: «Не думаю, що Шахтар здивує Барселону»

Ексгравець збірної України – про майбутній матч «Шахтаря» з «Барселоною»

| Оновлено 07 листопада 2023, 01:45
617
0
Ярослав ХОМА: «Не думаю, що Шахтар здивує Барселону»
ФК Шахтар Донецьк

7 листопада в німецькому Гамбурзі в черговому матчі групового етапу Ліги чемпіонів футболісти «Шахтаря» прийматимуть «Барселону».

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України, «Шахтаря» і «Карпат» Ярослав Хома поділився своїми очікуваннями від цього протистояння:

– Я не думаю, що суперники здивують якимись тактичними новинками. Переконаний, що «гірники», передусім, подбають про надійність тилу. Оскільки конкурувати з «Барселоною» в контролі м'яча надзвичайно важко, то донеччани намагатимуться діяти щільно на підступах до своїх володінь, аби ускладнити каталонцям вертикальні передачі.

– Але ж в схожому стилі «гірники» діяли і в недавньому вітчизняному дербі – з «Динамо».
– Коли на першому плані результат, то тут не до видовищності. В Києві донеччани досягли бажаного без надзусиль. Спалаху активності на початку другого тайму вистачило, аби вийти вперед, а потім грамотно зіграти по рахунку й записати до свого активу цінні три очки. Побачимо, які дивіденди принесе така гра донеччанам в Гамбурзі, де опонент буде значно сильніший, ніж «Динамо».

– А ви на який підсумок розраховуєте?
– Якщо «Шахтар» здобуде очко, то це буде чудовий результат. Все ж, «Барселона» – це гранд світового футболу, ба більше в порівнянні з першим матчем цих команд в Іспанії, кілька провідних гравців «містян» повернулися в стрій. Втім, не виключено, що враховуючи, як скрутно доводилося «Барселоні» в останньому турі Ла Ліги в Сан-Себастьяні, то я не здивуюсь, якщо комусь з лідерів гостей дадуть відпочити. Але не слід забувати, що у «Барселони» запасні - це гравці також дуже високого рівня.

– Отже, якихось перешикувань в складі «Шахтаря» з появою нового керманича Маріно Пушича не слід очікувати?
– Ні, місце в старті буде довірено досвідченим бійцям, які постараються завдяки максимальній мотивації, надійній обороні й везінню, яке останніми роками є союзником донеччан на міжнародній арені, збагатитися очком. Це значно збільшить шанси «гірників» на продовження виступів наступного року в Лізі Європи. Треба бути реалістом, за нинішніх умов це буде гідним доробком.

– Тоді, на вашу думку, скільки часу потрібно Маріно Пушичу, аби «гірники» почали втілювати в життя його тренерські ідеї?
– Навіть від найбільш іменитого керманича «Шахтаря» - Мірчі Луческу - не вимагали відразу підкорення вершин. Пушич ще тільки знайомиться з командою, визначається з її сильними і вразливими місцями. Ось коли балканський фахівець проведе з «Шахтарем» повноцінні етапи підготовки, долучиться до трансферної політики, тільки тоді можна буде очікувати реалізації його тренерських ідей.

Незважаючи на логістичні проблеми, пов'язані з терористичною загрозою в Німеччині, «Шахтар» прибув до Гамбурга, де у вівторок зіграє проти «Барселони» у 4-му турі групового етапу Ліги чемпіонів.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мічел оцінив нічийний матч Жирони, в якому українці відзначилися асистами
Футбол | 11 травня 2024, 08:01 0
Мічел оцінив нічийний матч Жирони, в якому українці відзначилися асистами

10 травня «червоно-білі» втратили перемогу в поєдинку 35-го туру Ла Ліги проти «Алавеса» (2:2)

Анчелотті відреагував на слова Касільяса, що Лунін має зіграти у фіналі ЛЧ
Футбол | 11 травня 2024, 10:48 2
Анчелотті відреагував на слова Касільяса, що Лунін має зіграти у фіналі ЛЧ

«Реал» зіграє з «Боруссією Д» 1 червня у фіналі головного єврокубка

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.