Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Друга ліга
| Оновлено 06 листопада 2023, 20:41
3379
3

У Другій лізі воротар образив бразильського форварда, згадавши його матір

Скандальний епізод стався у матчі між командами ЮКСА та Локомотив

| Оновлено 06 листопада 2023, 20:41
3379
3
У Другій лізі воротар образив бразильського форварда, згадавши його матір
ФК ЮКСА

Під час матчу 16-го туру Другої ліги ЮКСА – Локомотив (1:1) стався скандальний епізод, який зафіксований суддівською бригадою у рапорті.

На 88-й хвилині запасний голкіпер залізничників Михайло Абрамов англійською мовою нецензурно образив бразильського легіонера господарів Матеуса, згадавши його матір.

Резервний арбітр гри Роман Галіцин передав інформацію головному судді Артему Артеменку, і той показав Абрамову червону картку.

Офіційна заява ФК ЮКСА

Під час поєдинку 16-го туру чемпіонату України серед команд Другої ліги ЮКСА – Локомотив (1:1) стався неприпустимий для професіонального футболу інцидент.

Наприкінці другого тайму запасний воротар Локомотива Михайло Абрамов сказав англійською мовою нашому бразильському хавбеку Матеусу нецензурно непристойні речі, згадавши при цьому його матір.

Свідком цієї ситуації став у тому числі резервний арбітр Роман Галіцин, який передав інформацію головному рефері в полі Артему Артеменку, а той, своєю чергою, попросив Абрамова залишити межі стадіону, показавши пряму червону картку. Цей епізод зафіксований суддівською бригадою у рапорті.

Крім того, в компенсований час, під час святкування голу Локомотива, захисник «залізничників» Данило Сидоренко (номер 3) показав нецензурний жест лаві запасних футбольного клубу ЮКСА, що чітко видно на записі відеотрансляції поєдинку.

Президент футбольного клуба ЮКСА Сергій Леснік наголосив: «Я шокований цим ганебним випадком! Футбол – це не просто гра, це – унікальне соціальне явище, яке дарує приємні емоції, радість та віру, виховує повагу та характер, дає чіткі життєві орієнтири. Футбольне середовище має об’єднувати спільними цінностями, а не розділяти нас мовою образ, ворожнечі та агресії. Сьогодні, коли країна бореться із зовнішнім підступним та жорстоким ворогом, ми не можемо дозволити такими вчинками робити нас слабкими та вразливими».

Футбольний клуб ЮКСА звертається до Контрольно-дисциплінарного комітету Української асоціації футболу з проханням надати неупереджену й об’єктивну оцінку цьому випадку і покарати Михайла Абрамова та Данила Сидоренка відповідно до регламенту змагань.

Відеоогляд матчу ЮКСА – Локомотив (1:1)

Відеозапис матчу ЮКСА – Локомотив (1:1)

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Козій (Локомотив Київ).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Матеус Пагліаріні (ЮКСА).
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 57
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Максимов розповів, чи насправді він збирається залишити Дніпро-1
Футбол | 02 травня 2024, 14:38 0
Максимов розповів, чи насправді він збирається залишити Дніпро-1

Головний тренер дніпрян дійсно може піти у відставку

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Flying Cat
Так залізничники ж! Що ви хотіли? Все по методичкам української залізниці. 
KIPR ALECS
Віряни в шоці ...яке богохульство в українському футболі))
Falko
Госпідя, та на полі й на лавці під час гри постійні мати-перемати. Це не означає, що так треба, що це гарно виглядає, але це факт. Чи гравці, тренери й особисто президент ЮКСи Сергій Леснік какають метеликами?
Але навіть у такому епізоді є чим повеселитись. Українець розповів бразильцю про його маму англійською.
1. Приємно, що зростає освіченість вітчизняних спортсменів. Якщо Михайло Абрамов колись перейде до АПЛ, він там не загубиться. Принаймні в місті чи в магазині.
2. Ще раз звернемо увагу на мову і країну походження легіонера. Може, Міша спеціально вирішив не коментувати родинні зв'язки бразильця португальською, аби не травмувати психіку опонента. Так тоді йому не дискву, а премію виписати треба. Ну і що що прізвище бразильця Матеус? (побіжно, здається, що половина бразильців, яких рекрутують в УПЛ, носить чомусь саме це прізвище. Цікаво, це локальна тенденція чи світова?) До речі, не факт, що той Матеус взагалі знає англійську, і якби не 4 арбітр, який теж займається підвищенням свого освітнього рівня... могли б і не зважити.
Ох, там ще хотілося насипати, але поки гаразд