Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 листопада 2023, 00:27
1275
0

Барком-Кажани програв у Варшаві матч польської Плюс Ліги

В чотирьох сетах українські волейболісти поступилися місцевій команді «Проєкт»

| Оновлено 05 листопада 2023, 00:27
1275
0
Барком-Кажани програв у Варшаві матч польської Плюс Ліги
plusliga.pl. Угис Крастиньш

У суботу львівський «Барком-Кажани» провів свій четвертий матч у польській волейбольній Плюс Лізі цього сезону. У Варшаві українська команда зустрічалася з місцевим клубом «Проєкт», який на старті турніру виграв усі три свої попередні матчі та був лідером чемпіонату Польщі.

Відразу звернемо увагу на те, що у цій грі не зміг взяти участь діагональний «Баркома-Кажани» та гравець національної збірної України Василь Тупчій. Але, забігаючи наперед, слід визнати, що його на цій позиції вдало замінив аргентинський легіонер Лучано Палонськи, який набрав 27 очок. Були й інші перестановки у складі львів'ян, порівняно з попередніми матчами, зроблені їхнім головним тренером Угісом Крастіньшем (на фото). Так, у стартовій шістці з'явився Олег Шевченко, який зазвичай виходить на заміну, а на позиції ліберо ми вперше цього сезону побачили Ярослава Пампушка. Приблизно в середині матчу присіли на лаву запасних Владислав Щуров і той саме Олег Шевченко і вже догравали зустріч замість них Богдан Мазенко та Віталій Кучер.

Першу партію краще провели господарі майданчика, у складі яких вирізнявся ще один гравець збірної України Юрій Семенюк. Він вдало діяв на блоці та кілька разів відзначився точними ударами в атаці. Гості ніяк не могли налагодити свою гру і зрештою польський клуб впевнено переміг 25:17.

Другий сет був набагато цікавішим, хоча до його середини знову з невеликим відривом лідирував «Проєкт». Однак за рахунку 15:10 на користь поляків наша команда зробила майже неможливе, взявши 8 (!) очок поспіль і вийшла вперед 15:18. Здавалося, ось він, перелом у грі. Але ні. Два очки, набрані Юрієм Семенюком на блоці та в атаці, повернули господарів у гру і рахунок зрівнявся 18:18. Потім варшав'яни мали два сетболи за рахунку 24:22, але українці і тут зуміли вирівняти становище і навіть самі заробили сетбол 24:25. На жаль, але реалізувати його не вдалося. Далі господарі виходили вперед, а гості їх наздоганяли, доки не встановився остаточний результат партії 31:29. До речі, останній м'яч тут забив Артур Шальпук, якого наші шанувальники волейболу, напевно, запам'ятали по іграх за український клуб «Епіцентр-Подоляни» в сезоні 2021-2022 років.

Дуже напруженою та завзятою вийшла третя партія. Тут суперники не відпускали далеко один одного та йшли врівень аж до рахунку 22:22. Але дві атаки у виконанні Лучано Палонськи та Віталія Кучера, а потім ейс того ж Палонськи принесли перемогу у партії львів'янам 22:25.

Шкода, але цей локальний успіх так і залишився єдиним. У четвертому сеті знову краще виглядали польські волейболісти, які виграли у партії 25:21 й у матчі 3:1.

«Барком-Кажани» грав у такому складі: Мойзе Гуйє (набрав 10 очок), Денніс Петровс (1), Ілля Ковальов (16), Владислав Щуров (1), Лучано Палонськи (27), Олег Шевченко (2), Ярослав Пампушко, Дмитро Канаєв (обидва – ліберо) – стартовий. На заміну виходили: Олексій Головень (0), Крістерс Дардзанс (0), Віталій Кучер (9), Богдан Мазенко (6).

Юрій Семенюк приніс «Проєкту» 10 очок, Артур Шальпук – 22. До речі, польський догравальник був визнав найкращим гравцем матчу і після закінчення поєдинку йому було вручено спеціальний приз.

Чемпіонат Польщі з волейболу. Плюс Ліга
4 тур. 4 листопада. Варшава Польща)
«Проєкт» (Варшава, Польща) – «Барком-Кажани» (Львів, Україна)

3:1 (25:17, 31:29, 22:25, 25:21)

У львів'ян залишилося 2 очки у турнірній таблиці і наразі 12 місце серед 16 учасників. У п'ятому турі 12 листопада підопічні Угіса Крастіньша в місті Велюнь прийматимуть клуб «Сліпськ Малоу» (Сувалки).

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя та емоції Довбика після швидкого голу у ворота Барселони
Футбол | 04 травня 2024, 19:59 0
ФОТО. Обличчя та емоції Довбика після швидкого голу у ворота Барселони

Артем забив 20-й м'яч у поточному сезоні Ла Ліги

Покер Холанда. Ман Сіті познущався над Вулвз. Що потрібно для чемпіонства?
Футбол | 04 травня 2024, 21:59 8
Покер Холанда. Ман Сіті познущався над Вулвз. Що потрібно для чемпіонства?

«Містяни» розгромили «Вулверхемптон» з рахунком 5:1 у 36-му турі АПЛ 2023/24

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.