Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 листопада 2023, 02:26
4673
8

ЛУЧЕСКУ: «Якби я порадився з Суркісом, він переконав би мене залишитися»

Колишній головний тренер «Динамо» – про звільнення зі столичного клубу

| Оновлено 23 листопада 2023, 02:26
4673
8
ЛУЧЕСКУ: «Якби я порадився з Суркісом, він переконав би мене залишитися»
Getty Images/Global Images Ukraine. Мірча Луческу

Колишній головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу розповів про свій відхід зі столичного клубу.

«Я не певен, що це кінець. Просто настав момент ухвалити рішення, оскільки я тут уже три роки пандемії та війни. Бачив, як багато хто виїхав з країни, а я залишився. Ми спробували побудувати нову команду.... У нас залишилися діти, молодь. Я багато зробив для українського футболу. Тут я прожив життя.

А потім настав час подумати, що час поступитися місцем комусь молодшому, хто краще зрозуміє молодих гравців і буде ближчим до їхнього віку. Мені це було тяжко емоційно. Найскладнішою для мене була хвилина мовчання перед кожним матчем, або коли символічний удар робила людина з обмеженими можливостями, яка стала такою через війну.

Я думав, що час піти, час взяти на себе відповідальність за останні результати. Я казав, що тренеру, особливо з моїм досвідом, у певний момент доводиться жертвувати собою на користь інших. Було кілька вражень, які вплинули на мене. Звісно, це емоції. Я давно думав про це, спілкувався з президентом і казав йому, що замість мене потрібен хтось молодший.

Відколи почав тренувати, казав, що завжди закінчуєш переможеним. Тільки у національній збірній я не був переможеним, бо після перемоги 4:0 відчув, що настав час піти. Якщо здоров'я дозволить продовжувати, продовжуватиму, бо без футболу життя немає. Судячи з того, як почуваюся на тренуваннях і як їх проводжу, можу продовжувати. Мені ще треба вирішити. А зараз повертаюся додому – на мене чекають онуки та правнуки.

Якби я так думав, моє життя закінчилося б. Тому намагаюсь думати, що це не кінець. Всі люди у моєму віці повинні думати позитивно, думати, що вони ще можуть бути корисними. Не почуваюся старим. Бажаю всім не почуватися старими та робити все, щоб залишатися активними. Також не поспішайте мене ховати.

Я маю ще два дні в Україні, щоб закрити свої справи. Президент був злий на мене за те, що ухвалив це рішення, не порадившись із ним. Але в тому й проблема – якби я з ним порадився, він переконав би мене залишитися. Пишаюся тим, що не кинув команду у складні часи через війну.

За кілька днів до того я сказав Разванові, що хочу піти. Почав із «Шахтарем», з ним хотів і закінчити. Хотів би закінчити перемогою над ним, але це було неможливо. Я зайшов у нашу роздягальню, обійняв гравців. Пішов у роздягальню «Шахтаря» і також відчув подяку, особливо тому, що там досі грають ті, хто починав при мені. Я підійшов і обійняв їх теж. 15 років в українському футболі дуже багато значать», – сказав Луческу.

Нагадаємо, що після відходу Мірчі Луческу виконувачем обов'язків головного тренера «Динамо» буде легенда клубу Олександр Шовковський.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Игорь Петров
Футболист был отменный ( помню чм 70, как они вместе с Дину феерии в сб. Румынии), тренер так - же классный и приличный человек, доброго пути и долгих активных лет жизни, спасибо мистер.
BATI-GOOOOOL
Мірча здоров'я,та довгих років життя.Дякую за те що не покинув Україну та намагався построїти команду.
maks_krot
Тренер легенда для всего украинского футбола,спасибо за все ,особенно за то время когда тренировал Шахтёр!!!
John Week
Суркісу час відмовитися від коксу
Vitason
Что сказать! Спасибо за все годы , когда был в Украине и хорошо что реально смотрит на вещи, нужен помоложе тренер,если честно, думаю он устал от войны,коронавирус ,но оставался не хотел здаваться ,трезвый ум все решил,что нужно уходить,для того чтобы хотя бы отдохнуть,от всего,сложные времена переживает Украина и это даёт о себе знать,но скажу спасибо что хотел и пытался наладить игру Динамо и видно понял,что не сможет этого сделать потому что Шахтёр дальше продолжает покупать игроков ,хоть и классом ниже ,не за такие деньги ,но продолжает строить коллектив в Динамо этого не видно и думаю не будет видно,ввесь ориентир будет на молодежь Динамо и о покупках речь не идёт,даже почему то кажется , наоборот Суркис продаст всех лидеров Бущана,Буяльского,Шапаренка и будут играть молодые пацаны, которые не требовательны к зарплате,потому что не могут ее требовать , являясь ещё совсем зелёными и не заслужившим ее, может и хорошо это все,у них будет время вырости в хороших мастеров,как когда-то это было с Ребровым, Шевченком,Лужным,Гусиным,Ващуком,Головко
и т.д. ,быстро результата не будет новом через 4 -5 лет, может получиться классная команда как когда-то в 98-99 годах прошлого столетия, только к ним нужен толковый тренер, который умеет работать с молодежью и открывать таланты! Это Верныдуб,пусть извинит Шовковский ,но у него нет опыта что тренировать молодежь ,которой нужен солидный тренер и Верныдуб  это заслужил!!
bossi
Гарно що не порадився..Суркіс мабуть зараз у кабачку танцює і веселиться..а після поради був в якійсь лікарні в відділку кардіології..
vbrjkf
"Щахтар" тебе породив, "Шахтар тебе і ... Класика...
valerafan1
Кроти швидко перефарбувалися. Три роки поливали брудом, називали зрадником, а зараз дякують. Коли ви справжні, степаненки, срни та інші?