Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 23 листопада 2023, 02:14
4919
0

Юлія Джима може пропустити перший етап Кубка світу 2023/24

Українська біатлоністка перехворіла під час підготовчого збору в німецькому Оберстдорфі

| Оновлено 23 листопада 2023, 02:14
4919
0
Юлія Джима може пропустити перший етап Кубка світу 2023/24
Biathlon.com.ua. Юлія Джима

Тренер української біатлоністки Юлії Джими Урош Велепець повідомив, що вона може пропустити перший етап Кубка світу сезону 2023/24.

«Перехворіла вона в німецькому Оберстдорфі, тому потрібно було полікуватися. Це було серйозніше, ніж нежить або легка застуда, тому вирішили взяти більшу паузу. Тобто вилікуватися на 100% і потім розпочати роботу. Юлія поїхала по завершенню жовтневого збору додому та цієї суботи, 4 листопада, має відправитися до Австрії. Поспілкувалася з Юраєм Санітрою і вирішила, що поки краще не їхати з ними до фінського Контіолахті та лишитися на три тижні в Європі на висоті. Буде тренуватися і коли почуватиме себе дуже добре, то вирішуватиме з тренером жіночої збірної України стосовно стартів у Швеції чи все ж їхати одразу до Гохфільцену.

Так, ми ухвалили рішення, що Юлія Джима буде готуватися до другого етапу Кубка світу в австрійському Гохфільцені. З Юраєм Санітрою, з командою якого вона готувалася, ми оперативно вирішили, що краще поїхати тренуватися до австрійського Обертілліаха та почати сезон вже з другого етапу. Тобто, буде з Дмитром Підручним там готуватися, вони будуть разом.

Є, звичайно, шанс, якщо вона буде почувати себе чудово 15-17 листопада, то, можливо, приїде допомогти команді на першому етапі в Естерсунді в змішаній та жіночій естафетах. Будуть вирішувати з Миколою Зоцом, з яким вона перебуває на зв’язку. Це буде видно пізніше, на цей час вона тренується 8-9 годин на день. Зараз уже нормально працює, просто потрібно залишиться в Європі та поїхати тренуватися в Обертілліах, а далі подивимося.

На контрольні старти у шведський Ідре для відбору до команди на Кубок світу їй їхати не треба. Я думаю, що вона легко потрапляє туди, адже за останні роки довела, що вона є лідером збірної. Тренери досвідчені, зокрема Микола Миколайович Зоц, він розуміє, що коли спортсменка такого рівня у хорошій формі, то може на високому рівні виступати. Поки більш реальний варіант, що вона розпочне з другого етапу Кубка світу», – сказав Велепець.

Нагадаємо, що перший етап Кубка світу з біатлону сезону 2023/23 пройде з 25 листопада до 3 грудня у шведському Естерсунді.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, що Анчелотті сказав Кепі після матчу, який Лунін провів у запасі
Футбол | 27 квітня 2024, 20:41 5
Відомо, що Анчелотті сказав Кепі після матчу, який Лунін провів у запасі

«Реал» переміг «Реал Сосьєдад» з рахунком 1:0

В Поліссі розповіли про ідею преміювання арбітрів за підсумками сезону
Футбол | 28 квітня 2024, 13:27 4
В Поліссі розповіли про ідею преміювання арбітрів за підсумками сезону

Володимир Загурський виступив за створення преміального фонду в розмірі 16 мільйонів гривень

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.