Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 08 листопада 2023, 04:35
428
0

Тренер жіночої збірної України: Ми не мали програвати Греції у першій грі

Володимир Пятенко прокоментував матчі проти Греції

| Оновлено 08 листопада 2023, 04:35
428
0
Тренер жіночої збірної України: Ми не мали програвати Греції у першій грі
УАФ. Володимир Пятенко

В.о. головного тренера жіночої збірної України з футболи Володимир Пятенко прокоментував результати матчів проти Греції у рамках Ліги націй серед жінок.

– Ми їхали до Греції за перемогами. Вважаю, що ми не заслуговували на поразку в першому протистоянні, проте, на відміну від господарок, володіючи ігровою перевагою, свої гольові моменти не реалізували. Ба більше, не обійшлося без індивідуальних помилок в обороні, які певною мірою також вплинули на підсумковий результат.

– При підготовці до другого матчу на що ви звернули увагу своїх підопічних?

– Передусім треба було подбати, аби вони не потрапили до психологічної ями. Адже, на мій погляд, і в програних раніше поєдинках із польками та сербками команда заслуговувала на кращу долю. Обійшлося, дівчата вийшли на поле налаштованими перервати смугу невдач.

Що ж до ігрових нюансів, то треба було ускладнити суперницям забігання на флангах, поліпшити підбирання м’яча в опорній зоні. Це нашій команді вдалося, на перемогу ми награли.

– Здобуті три очки ще зберігають для нашої збірної шанси пробитися до Ліги А, але тепер усе залежить не тільки від неї. У наступному турі треба не лише щоб ми обовязково перемогли польок, але й щоб у паралельному матчі сербки не взяли гору над грекинями.

– Ми вже все прорахували й будемо боротися до кінця. Із Польщею зіграємо 1 грудня. Зберемося 26 листопада одразу після фіналу Кубку України й вирушимо до сусідньої країни. На 5 грудня заплановано заключний поєдинок – у гостях із Сербією. Без ротації в складі знову не обійдеться. Я розраховую, що встигнуть відновитися кілька футболісток, які через травми не змогли допомогти нам із Грецією.

Перший матч між Грецією та Україною закінчився перемогою господарок (2:1), але вже у другій грі українки взяли реванш (1:0).

Дар'я Келюшик: «Дякую команді за те, що підтримала мене! Я вважаю, що мій дебют вдався. Нас – із перемогою! Сьогодні було видно, що ми – одна команда. Ми були одним цілим, і це допомогло нам перемогти».

Вероніка Андрухів: «Звичайно, емоції зараз позитивні. Ми довго до цього йшли. У попередній грі в нас багато чого не виходило, але тренерський штаб вказав нам на помилки, яких ми сьогодні не мали припускатися. Вважаю, що тренерські настанови ми виконали.

Я думаю, що в нас усі гравці — на одному хорошому рівні, й усі готові вийти в стартовому складі. Сьогодні ми заграли першим номером і не давали супернику нічого створити попереду. Навпаки, у нападі були більш агресивними саме ми. Рахунок 1:0, і ми теж трохи переживали, щоб не пропустити, адже ця перемога для нас була дуже важливою, повторюся. Та байдуже, який рахунок, головне – три очки».

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Фрідман розповів, чому Ківінда мало грає за Дніпро-1
Футбол | 02 травня 2024, 16:38 0
Фрідман розповів, чому Ківінда мало грає за Дніпро-1

Молодому нападнику необхідно переосмислити своє ставлення до роботи

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.