Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
| Оновлено 30 грудня 2023, 15:21
16607
10

Гравцю розсікли горло ковзаном. НХЛ та хокеїсти не знають, що робити далі

«Незручно та спекотно» проти безпеки

| Оновлено 30 грудня 2023, 15:21
16607
10
Гравцю розсікли горло ковзаном. НХЛ та хокеїсти не знають, що робити далі
Getty Images/Global Images Ukraine. Адам Джонсон

Таке сталося з хокеїстом далеко не вперше. Наприклад, у 2008 році гравець Флориди Ріхард Зедник отримав серйозне розсічення горла після удару лезом ковзана. А нещодавно схожу травму отримав форвард Евандер Кейн. На жаль, аналогічна ситуація нещодавно призвела до смерті нападника Адама Джонсона. Хокеїсту у боротьбі випадково розсікли горло ковзаном, а лікарі врятувати не встигли.

Гравець раніше виступав у НХЛ, а цьогорічний сезон проводив у Великій Британії.

Як відомо, всі правила безпеки пишуться кров'ю, тож у НХЛ після такого трагічного інциденту заговорили про захист для шиї гравців. Заговорили не вперше. «Ми використовували захист для шиї в юніорському хокеї. Чому не використовувати її далі на іншому рівні? Ми до цього не дуже звикли, але ситуація стає реально небезпечною», – вважає форвард Джефф Картер.

Віце-президент НХЛ Білл Дейлі заявив, що зараз Ліга розглядає можливість зробити захист для шиї обов'язковим для всіх хокеїстів. Проблема в тому, що ніхто не заважає гравцям самим використовувати такий захист і не чекати на рішення НХЛ. За спостереженнями форварда Вашингтона Ті Джея Оші, ніхто в НХЛ, включаючи його самого, не використовує екіпірування з захистом для шиї.

Багатьом гравцям це незручно. Під час матчів їм і так спекотно з нинішніми джерсі та екіпіруванням, тому «нашийник» лише додасть дискомфорту. Комусь не подобається їхній вигляд, а хтось вважає, що хокей «надто чоловіча гра», щоб носити захист для шиї. Зрештою, далеко не всі використовують навіть повноцінний візор на шоломі, щоб захистити очі.

Можливо, ініціативу доведеться взяти на себе клубам. Повідомляється, що Піттсбург відразу після смерті свого колишнього гравця замовив для хокеїстів захист для шиї, щоб вони хоча б спробували це екіпірування під час тренувань. Вашингтон і Бостон підключаються до цього руху і хочуть зробити захист для шиї обов'язковим для фарм-клубів в АХЛ.

«Я вважаю, що це особистий вибір кожного. Можливо, воно не захистить тебе саме в тому місці, де потрібно. Можливо, буде заважати грати чи нормально дихати. Це жахливий та трагічний випадок. Але це вибір кожного гравця», – вважає тренер Бостона Джим Монтгомері.

У плані захисту шиї НХЛ значно відстає від Європи, де у багатьох лігах давно використовується таке екіпірування. Наприклад, у Швеції.

«У нас у лізі це є. Потрібно й у НХЛ це як мінімум спробувати. Не знаю, які є матеріали, які різновиди захисту. Шию важко захистити, але ми напевно маємо щось з цим робити», — сказав форвард Ванкувера Еліас Петтерссон. У Піттсбурзі вважають, що не потрібно чекати на вказівки НХЛ або наступного сезону. «Робіть це зараз, не чекайте на тренувальний табір. Можливо, хтось все ж почне їх використовувати. Потрібно спробувати».

Варто сказати, що випадки розсічення ковзаном шиї справді трапляються рідко. А таких трагедій, як сталася з Джонсоном, взагалі одиниці. Однак тут не варто критикувати гравців чи НХЛ. Кожен вирішує сам, але сторонам потрібно йти назустріч у подібних питаннях безпеки.

Є приклад з Формули-1, коли на боліді з'явилася система захисту голови Halo. Багатьом фанам та гонщикам вона не подобалася, було незручно та незвично. А зараз уже незвично дивитись архівні кадри з машинами без Halo. Якщо питання життя та смерті розділяє силіконова накладка на шию, то особливих варіантів не залишається.

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
anacreon
Звичайно, давно треба було заставити примусово всіх вдягати. Звичайно добровільно цього ніхто не буду робити. 
Мене ще більше дивує, чого не заставили всіх одягати маску-сітку на все обличчя, як в дитячому хокеї. Чого ті бідолашні хокеїсти повинні все життя з вибитими і вставними зубами ходити? Ще ж постійно б'ють по щелепі чи клюшкою, чи шайбою.  Примусова маска на всіх етапах від дитячого до дорослого і всі ті хокеїсти будуть ходити зі своїми зубами. А не бігати потім все життя по зубних і вставляти вибиті зуби.
Umidulla Abdurazzokov
Когда-то чудом спасли в 90-е тоже в НХЛ. Хорошо что успели реаниматологи и артерию пережили быстро. Там просто говорили, что если хотя бы одно из 5 не сошлось, он бы погиб.
OKs100
Можно одевать что-то типа бронежилета, только для шеи, какой-то материал с защитой от порезов.
Frank Pider
Не зря говорят, в хоккей играю настоящие мужчины
AutumnBridge
Можно и карандашом выколоть глаз.
Зато как здорово смотрелись канадцы в 1972 году, когда Эспозито и К выходили на поле  без касок!   И даже лысый №2.)
potemkin78
и фигуристам
coba777
Щось придумають Футболістів ж примусили для чогось ліфчики під футболки одягнути)) Можливо шантаж)