Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 01 листопада 2023, 03:13
4040
3

Мирон МАРКЕВИЧ: «Ставимо завдання вийти в УПЛ з першого місця»

Головний тренер «Карпат» підбив підсумки першої частини сезону

| Оновлено 01 листопада 2023, 03:13
4040
3
Мирон МАРКЕВИЧ: «Ставимо завдання вийти в УПЛ з першого місця»
ФК Карпати Львів. Мирон Маркевич

Після перемоги в 14-му турі першолігової першості України над «Металістом» (3:0), футболісти львівських «Карпат» достроково забезпечили собі перше місце в групі «А».

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер «Карпат» Мирон Маркевич розповів, чи задоволений він виступом своїх підопічних в першій частині сезону:

– За ті чотири місяці, що я знову біля керма «Карпат», важко зліпити команду, яка б відповідала твоїй тренерській філософії. Для порівняння уточню, що коли очолював «Металіст», то в мене пішло п'ять років, аби він став командою європейського рівня. Треба бути реалістом, в «Карпатах» в мене стільки часу немає, тому разом з асистентами намагатимемось якось пришвидшити цей процес.

– Практично всі експерти твердять, що «зелено-білі» вже гарантували собі повернення до УПЛ.
– Я б не був таким категоричним. В нас ще попереду серйозні опоненти, як на першому етапі, так і в «Чемпіонській» групі, де амбітні плани не лише в «Інгульця», а й в «Вікторії», «Маріуполя». Отож, як на мене, все найцікавіше ще попереду. Тим паче, що наше завдання не тільки підвищитися в класі, а й бажано з першого місця. Ба більше, на кожному тренуванні налаштовую підопічних, аби вони демонстрували гру, яка подобається уболівальникам, перемагали ефектно. На жаль, поки що з цим не завжди виходить, так, як би того хотілося.

– До речі, цього сезону на другому етапі не враховуються, так звані, «золоті» очки. Це правильне рішення організаторів?
– Думаю, що так, бо лідери повинні бути на видноті у всіх поєдинках.

– Ви зазначали, що «зелено-білі» ще не завжди демонструють видовищну гру. До кого найбільше претензій?
– Хотілося б значно якісніших дій при завершенні атак. Хоча слід сказати, що переважна більшість підопічних з кожним матчем таки додає. Важливо, що їм є з кого брати приклад: капітан команди Амбросій Чачуа, мабуть, єдиний хто повністю виправдовує мої сподівання. Ось чому я був ініціатором того, щоб йому запропонували підписати новий довготривалий контракт на кращих фінансових умовах.

– Ви не приховуєте, що є проблеми з реалізацією, отож, можна очікувати під час зимової перерви, кадрових змін в стані «зелено-білих»?
– Наші селекціонери постійно працюють над пошуком виконавців, які б підсилили склад. Тому з прицілом на виступи вже наступного сезону в УПЛ, без новачків не обійтися. Поки що йде становлення «Карпат» як боєздатної одиниці. Ось чому ті гравці, які зараз є в моєму розпорядженні, повинні в кожному поєдинку доводити, що можуть прогресувати.

Нагадаємо, раніше головний тренер «Карпат» Мирон Маркевич поділився враженнями від гри 14-туру Першої ліги з «Металістом» (3:0).

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар – чемпіон, Динамо стартуватиме з Q2 ЛЧ
Футбол | 11 травня 2024, 21:00 0
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар – чемпіон, Динамо стартуватиме з Q2 ЛЧ

Шахтар отримав право зіграти в Q4 ЛЧ, але може потрапити відразу до основи

ФОТО. Реакція Довбика на пропущений гол Жирони на 90+9-й хвилині
Футбол | 11 травня 2024, 07:01 0
ФОТО. Реакція Довбика на пропущений гол Жирони на 90+9-й хвилині

10 травня жиронці втратили перемогу в матчі 35-го туру Ла Ліги проти «Алавеса» (2:2)

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Iigor6583
Футболісти люди дорослі, копають м'яч кожен день по 10 годин. А Богданович каже,  що йому треба 5-ть років, щоб файно грали. Та за 5-ть років можна і команду слонів навчити пинати круглого. І це стосується не тільки Карпат. Тренуються, тренуються пихи багато, а на вихлопі зеро-ноль. Особливо це проявляється в європейських кубках. 
 
Yulian Beshley
найкращий український тренер після легендарного Лобановського , думаю в наступному сезоні нас чекає найгарячіша упл в історії, цього сезону і так цікаво а з Карпатами Маркевича очікуєм зросту упл , так як багато амбіціїниї команд