Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 01 листопада 2023, 08:41
10169
2

Повернення Циганкова, асист Маліновського та дебют Соболя

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 01 листопада 2023, 08:41
10169
2
Повернення Циганкова, асист Маліновського та дебют Соболя
Getty Images/Global Images Ukraine. Віталій Миколенко

На вихідних пройшов тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників з топ-ліг.

Миколенко закрив зіркового опонента

«Евертон» в Лондоні переміг «Вест Хем» - 1:0.

Єдиний гол у матчі у складі «ірисок» забив Домінік Калверт-Льюїн на початку другого тайму.

Віталій Миколенко відіграв на позиції лівого захисника повний матч. Якщо у попередньому турі український лівий оборонець закрив Мохамеда Салаха, то зараз його жертвою став один із лідерів «молотобійців» Джеррод Боуен. Віталій майже нічого не дав зробити на полі зірковому опоненту. Єдина похибка, коли колишній захисник «Динамо» невдало зіграв головою після навісу. Боуен злету не влучив у ворота з близької відстані. До атакувальних дій Миколенко майже не підключався.

За матч захисник збірної України отримав високі статистичні оцінки та похвалу від вболівальників «Евертона». «Іриски» перебувають на 15-му місці, маючи 10 залікових пунктів.

Команда Забарного здобула першу перемогу у сезоні

«Борнмут» вдома переміг «Бернлі» - 2:1.

Гості забили першими, але не змогли утримати навіть нічию. Ілля Забарний відіграв повний матч. «Бернлі» не створював великого тиску на ворота «Борнмута», тому в українського центрального захисника роботи було небагато. Забарний був більше сконцентрований на контролі м'яча, початку атак.

У випадку з голом Забарний вибив не дуже вдало м'яч головою після подачі із кутового. Після скидки партнера Чарлі Тейлор забив красивим ударом злету. Український захисник повинен був зіграти більш обачно, але точно не його провина, що на підбиранні нікого не було з партнерів.

«Борнмут» залишив зону вильоту. Команда Забарного набрала 6 очок у 10-ти іграх.

Зінченко провів хороший матч

«Арсенал» розгромив «Шеффілд Юнайтед» - 5:0. У першому таймі «каноніри» забили один гол, а після перерви додали ще чотири.

Олександр Зінченко вийшов в основі та відіграв повний матч. Український футболіст звично багато допомагав своїй команді у позиційній атаці. Клас команд був різним, тому в обороні особливо роботи не було.

Зінченко взяв участь в атаці з першим забитим голом. У випадку з третім вдало зіграв на партнера головою після виносу від воротаря суперників. Швидка атака завершилася красивим голом Едді Нкетії.

«Каноніри» знаходяться на 2-му місці та відстають від лідера АПЛ «Тоттенгема» на 2 пункти.

Ярмолюк вдруге зіграв в АПЛ

«Челсі» вдома програв «Брентфорду» - 0:2.

На початку другого тайму гості вийшли вперед, а вже у доданий до матчу час поставили крапку.

Єгор Ярмолюк провів свій другий матч в АПЛ. Український півзахисник з'явився на полі на 76-й хвилині зустрічі. «Челсі» прагнув відігратися, тому гостям потрібно було освіжити гру в середині поля та не притискатися до власних воріт.

На останніх хвилинах основного часу Єгор мав усі шанси забити свій перший гол в АПЛ. «Брентфорд» вибіг у стрімку контратаку після невдалого кутового «Челсі». На жаль, Єгор не зміг переграти голкіпера «Челсі» Роберта Санчеса, вийшовши з ним віч-на-віч. Ярмолюку не вистачило досвіду та холоднокровності. Українець пробив прямо в іспанського воротаря.

Михайло Мудрик не потрапив до заявки «Челсі» через м'язову травму. За словами наставника команди Маурісіо Почеттіно, в українця незначне пошкодження.

«Челсі» знаходиться на 11-му місці із 12-ма очками. «Брентфорд» має на одне очко більше та перебуває на 10-му місці.

Перший асист Маліновського

«Дженоа» вдома виявився сильнішим за «Салернітану» -1:0. Єдиний гол «грифони» провели наприкінці першого тайму.

Руслан Маліновський вийшов у стартовому складі та провів на полі майже годину. Півзахисник збірної України записав на свій рахунок гольову передачу. Асистом це можна назвати відносно. При позиційній атаці «Дженоа» Маліновський віддав пас із середини поля у напрямку воріт суперника на метрів 10-15. Форвард «грифонів» Альберт Гудмундссон забив на власній майстерності. Дійшов до штрафного майданчика суперників, обіграв захисника та з лінії штрафного пробив у дальній кут.

«Дженоа» багато атакував позиційно. Особливо через фланги. У Маліновського були можливості себе проявити у такій грі, але Руслан трохи загубився на полі. Був зовсім непомітним. Окрім гольової передачі, якихось цікавих дій від нього не було. Тому на початку другого тайму Альберто Джилардіно зняв українця із гри.

«Дженоа» перебуває на 14-й сходинці із 11-ма очками.

Повернення Циганкова

«Жирона» мінімально здолала «Сельту» - 1:0

Каталонці забили єдиний гол в доданий до матчу час. Артем Довбик вийшов в основі. Український нападник був замінений в середині другого тайму. На початку матчу Артем бив головою після подачі кутового, але удар відверто не вийшов. На початку другого тайму Довбик знову мав свій шанс після кутового, але цього разу з ударом українця впорався воротар «Сельти».

Більше нічим особливим форвард збірної України не запам'ятався за понад годину гри. Суперник його щільно опікав. За м'ячем потрібно було опускатися в середину поля. Це не зовсім та гра, в якій Довбик може бути ефективним.

Віктор Циганков з'явився на полі на 79-й хвилині зустрічі. Український півзахисник повернувся на поле майже після місячного простою через травму. Циганкову вдалося освіжити гру «Жирони», додати динаміки. Український півзахисник багато рухався без м'яча. Але якихось гольових дій за його участю не було.

«Жирона» знаходиться на 2-му місці Ла Ліги, поступаючись лідеру «Реалу» тільки завдяки додатковим показникам.

Яремчук вийшов на заміну

«Валенсія» зіграла в гостях у нічию із «Атлетіком» - 2:2. «Кажани» втратили перемогу вже в доданий час. Баски забили першими, але у другому таймі «Валенсія» забила двічі, але так і не втримала перемогу на сьомій доданій до основного часу хвилині.

Роман Яремчук вийшов на заміну та відіграв 22 хвилини. Він мав освіжити атаку, тримати в тонусі захисників «Атлетіка», щоб вони не підключалися до атаки. Українському нападнику довелося боротися за м'ячі в середині поля. Заробив на собі жовту картку. Нічим в атаці не запам'ятався.

«Валенсія» перебуває на 9-му місці з 14-ма очками.

Дебют у сезоні Соболя

«Страсбург» розписав у гостях нічию із «Ренном» -1:1. Господарі забили першими, але в кінці гри пропустили гол у відповідь.

Едуард Соболь з'явився на полі на 86-й хвилині зустрічі коли потрібно було утримувати нічийний рахунок. За проведений час нічим особливо не запам'ятався.

Матч проти «Ренна» став для Соболя першим у поточному сезоні чемпіонату Франції.

«Страсбург» з 11-ма очками посідає 14-те місце в Лізі 1.

Запасний Лунін

«Реал» здобув вольову перемогу над «Барселоною» - 2:1. Андрій Лунін спостерігав за грою із лави запасних.

«Емполі» розгромно вдома програв «Аталанті» - 0:3. Віктор Коваленко просидів весь матч на лаві запасних.

Сергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
anacreon
ЗІНЧЕНКО виглядав краще. Підсрачник з залишенням на лавці в минулому матчі трохи допоміг. Але все одно якось без того спалаху, як у минулому році, коли йому дифірамби співали після кожного матчу. Просто був собі на поле і був.Старався загострювати, і забити хотів. Зіні в принципі треба більше бити по воротах. Томіясу он навіть забив. І Вайт забиває і передачі віддає. У минулому році мав два гол і 5 асистів. У Зіни ні асистів, ні голів. Треба більше давати останні передачі, а не просто розганяти атаки. Справедливості заради Зіна інколи загострює і дає, просто партнери не роблять з того гол. Але все одно. Треба бити по воротах при нагоді. В статистику все одно піде. 10 раз не попадеш, а на 11 попадеш. 
anacreon
МИКОЛЕНКО несподівано сів на лавку. А потім так же неспоівано повернувся у основний склад і не покидає його. Що це було так ніхто і не зрозумів. Відбувся легким шухером.
ЗАБАРНИЙ поки що на диво грає основним і без замін. А то така позиція, що якщо посадять, то гравець буде сидіти місяцями. Бо центрального захисникам рідко мінять по ходу матчу навіть в кінці. Про гру і прогрес важко судити, бо команда дношна і бореться кожен рік за виживання. Тому завжди буде пропусктати і рідко вигравати. Тому треба радіти тому факту, що Забарний взагалі грає в АПЛ. ЯРМОЛЮК міг забити. Шкода, що не зміг. Була би взагалі казка. Але схоже, що його тепер тренер почне випускати хвилин на 15 побігати. Пробив цю стіну. Вийшов, добре бігав і знову випустили.
МАЛИНОВСЬКИЙ це "обнять і плакать". Поки ми злилися на Гасперіні - той просто раніше побачив, що Руслан вже все. Грати давали і в Марселі, і тут були старти. Але він взагалі ніякий. Пасів нема, по воротах забув як бити. Просто бігає, метушиться. Але користі ніякої. Він це нещасне Дженоа вже навіть не витягує. Сумно.
ЦИГАНКОВ та ДОВБИК переживають свою власну казку. Команда вимучили перемогу. Бувають у Жирони такі ситуації, що гра не йде і все тут. Суперник не дає грати, як вони звикли.
ЯРЕМЧУКУ треба насолоджуватися кожною хвилиною, що він грає в Ла Лізі. Бо схоже, що це останній його вальс. Таке враження, що Валенсія його  вже взимку захоче повернути з оренди, бо не дотягує. Яремчук просто закінчився після Генту. Там вся команда грала на нього і він хотів піти на підвищення. А тепер нічого не виходить.